Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Meidenvoetbal bij Buitenveldert weer begonnen

strafschop-ges

Van het weekend begon voor de talententeams van de Buitenveldert Academie de competitie met drie thuiswedstrijden direct na elkaar op het hoofdveld. Na een lang selectietraject en een goede voorbereiding, waarin weer een aantal nieuwe speelsters moest worden ingepast, was iedereen er klaar voor. De oogst op deze eerste speeldag was gelijk zeer verdienstelijk. Twee overwinningen en een gelijkspel leverde het mooie aantal van 7 punten op.

De jongste meiden haalden flink uit tegen het arme en kansloze TABA. Onder 16 speelde knap gelijk tegen het Amstelveense NFC en Onder 17 behaalde een mooie overwinning tegen stadgenoot Zeeburgia. Toch een club die al jaren bekend staat om zijn uitstekende jeugdopleiding bij de jongens. Hieronder volgen de wedstrijdverslagen.

Buitenveldert Onder 15 – TABA JO15-2   6-0 (3-0)

In het begin was het even aftasten, maar het was al snel duidelijk dat Buitenveldert het veldoverwicht had. TABA kwam nauwelijks de middenlijn over. De eerste 10 minuten waren erg rommelig, maar vrij snel kwam de eerste kans. Chimene Nahar brak goed door op links, maar haar voorzet kon door niemand binnen worden gelopen. Vlak daarna nog een goede kans voor Elfi Maass, maar die schoot tegen de keeper. TABA was gewaarschuwd en snel daarna viel dan ook de 1-0. De bal werd op het middenveld veroverd, waarna Katharina Collins hem diep gaf op Mila Lagcher. Mila nam aan en schoot de bal over de uitkomende keeper heen, 1-0. Vrij snel daarna de 2-0. Steekpass van Elfi, waarna Katharina bekeken afmaakt. Hierna kwam een fase waarin Buitenveldert wat gas terug nam en af en toe een kans kreeg, maar de uitstekende keeper van TABA stond telkens in de weg. De keeper van Buitenveldert hoefde maar éénmaal uit te komen. Uiteindelijk gingen de meiden met een 3-0 voorsprong aan de limonade nadat Elfi een mooie rush over het midden in het strafschopgebied fraai afrondde.

In de tweede helft ging Buitenveldert verder waar het gebleven was. Kansen creëren. Elfi kreeg de bal op het middenveld, waarna zij een 1-2 aan ging met Katharina, nadat zij de bal terug kreeg tikte zij de bal vrij eenvoudig in het goal, 4-0. In de 44ste minuut, drukte in het strafschopgebied, uiteindelijk komt de bal vrij voor de voeten van Elfi. Zij verschalkt de keeper met een boogbal in de lange hoek. Dit betekende een hattrick voor de uitstekend spelende Elfi Maass. Daarna kwam TABA nauwelijks meer onder de druk uit, maar vergeten de meiden de kansen af te maken. Uiteindelijk valt nog wel de 6-0. Elisha Kruize pakt simpel de bal af en geeft een voorzet, waarna Chimene de bal eenvoudig kan binnen tikken. Na afloop sprak trainer-coach Lieselotte Wels over een makkelijke overwinning die uiteindelijk nog hoger had kunnen uitvallen. De kop is eraf en de eerste 3 punten zijn binnen. In ieder geval een lekker begin van de competitie.

Buitenveldert Onder 16 – NFC JO15-1   2-2

Buitenveldert Onder 17 – Zeeburgia JO15-3   2-1 (1-0)

Na het uitreiken van de presentatiepakken, het nemen van de teamfoto en een geconcentreerde warming-up begon voor Buitenveldert Onder 17 de competitie in de jongens Onder 15 2e klasse. De keuze om dit talententeam hoog in Onder 15 2e klasse te laten spelen in plaats van in Onder 17 3e klasse, zoals vorig jaar, is een goede. Het team komt op deze manier veel beter voetbal tegen en daar leren de talenten van Buitenveldert meer van dan van het langeballenvoetbal van hun lager spelende leeftijdsgenoten. De 1e helft begon weinig geïnspireerd. De linies speelden ver van elkaar. De verdediging sloot traag aan en ook de aanvallers voetbalden aanvankelijk niet mee. De jongens van Zeeburgia, met enkele hele jonge, maar uiterst vaardige voetballers, voelde dat aan en zette Buitenveldert onder druk. Dat ging in de loop van de 1e helft fout. Een aanvaller van Zeeburgia werd in de 16 gevloerd en kreeg een strafschop. Gelukkig hebben wij Larissa Haagsma op doel die de penalty uitermate vaardig stopte. Vervolgens kregen Lakeesha Eijken en Nikki van Wees vlak voor rust nog de kans op de 1-0, maar helaas gingen die ballen er niet in.

Trainer-coach Hélène Heemskerk gaf in de rust duidelijk aan dat zij niet bepaald tevreden was met het vertoonde spel van de 1e helft. De boodschap was kennelijk goed overgekomen, want in de 2e helft was een heel ander, veel feller Buitenveldert te zien met meevoetballende spitsen en wel aansluitende verdedigers. De meiden zetten veel druk op de ketel en de jongens van Zeeburgia hadden eigenlijk geen antwoord. Dit leidde na circa 10 minuten tot een gevaarlijke aanval waarbij Britt Roele in de 16 werd gevloerd. De scheidsrechter floot nu voor een strafschop ten gunste van Buitenveldert. De gedupeerde zelf schoot de bal er feilloos in! Door een foutje van de verdediging van Buitenveldert kon een spits van Zeeburgia even later doorbeken. Hij scoorde snel na de 1-0, de 1-1. Onder 17 liet zich echter niet uit het veld slaan. Het team voelde dat het kon winnen. Vooral de druk van het goed spelende middenveld werd groter en groter. Door stevig doch volgens de regels het duel aan te gaan met de keeper scoorde Chanté Dompig de 2-1. De meiden van Buitenveldert wisten die voorsprong relatief makkelijk vast te houden en werden de terechte winnaar van deze eerste competitiewedstrijd. Met ook al een goede overwinning in de jongensbekercompetitie (0-4 tegen WV-HEDWJO15-3) is dit een veelbelovend begin van het seizoen!

 

Het bericht Meidenvoetbal bij Buitenveldert weer begonnen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *