Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Sterre Harsveld van der Veen sterk in Atlanta

sterre-goed

Sterre Harsveld van der Veen speelt sinds eind juli 2016 bij Mercer Bears, het vrouwenvoetbalteam van Mercer University in Atlanta. Vorig jaar speelde zij bij Hoofdklasser V1 van Sporting ’70 in Utrecht.

Sterre is inmiddels gesetteld en heeft een plaats in de basis. Op 9 september speelde Mercer Bears thuis tegen Troy University uit Alabama. In deze wedstrijd was zij de ‘woman of the match’.

Die week daarvoor kenden de TV commentatoren bij de uitwedstrijd tegen Presbyterian College in South Carolina haar ook die titel toe. In die wedstrijd nam ze een prachtige corner die met een klein tikje van het hoofd van een teamgenoot het doel inging.

Sterre: ” het voetbal is hier erg fysiek. Je moet een ijzeren conditie hebben. De eerste maand trainden we 7 uur per dag: conditie, kracht, tactiek. Nu de colleges zijn begonnen is dat een paar uur minder. Ik heb maar 1 dag in de week waarop ik geen training of wedstrijd heb.”

De televisie commentatoren bij de wedstrijden maken vaak een opmerking over haar naam: “our favourite name to pronounce, Stur Hersfieldvandervien.”

De coach is streng en ambitieus. Als afsluiting van het voorseizoen speelt Mercer Bears een uitwedstrijd tegen de nummer 1 van Division 1, Florida State University. Op 23 september begint de competitie van de Southern Conference van Division 1.

De meeste wedstrijden zijn te volgen via livestream op het internet.

Mercer Bears is te volgen via www.mercerbears.com.

 

 

Het bericht Sterre Harsveld van der Veen sterk in Atlanta verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *