Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Verdiende winst JVOZ tegen Terneuzense Boys

lieve-van-vliet

Lieve van Vliet (JVOZ)

De wedstrijd werd gespeeld op een bloedheet kunstgras. Al in de eerste minuut kreeg Sophie Fijneman een kansje na een soort lobje over de tegenstander maar kon het net niet afmaken. De meiden starten weer goed aan de wedstrijd en in de 8e minuut belandde een schot van Winnie Li op de lat.

De meiden waren voetballend beter en bleven aanvallen met de wind in de rug. In de 12e minuut belandde een vrije trap van Manon de Ruijsscher vanaf een meter of 20 in de handen van de keeper. Even later was er goed verdedigend werk van de verrassend rechtsback spelende Laura Vierhout nodig om te voorkomen dat de Boys uit Terneuzen gevaarlijk konden worden. De gasten leken daaruit wat vertrouwen te putten en kregen wat kansjes. De eerste ging voor langs en even later moeste keepster Anouk van der Klooster redding brengen. De passjes bij de meiden kwamen wat minder vaak aan en tot de ruste werden ze niet echt gevaarlijk meer en was er nog een redding van Anouk nodig om ervoor te zorgen dat de rust met 0-0 werd gehaald.

Meteen na rust commotie: een terechte penalty voor de meiden nadat Angela Versluis werd neergelegd. De commotie was er omdat vrijwel alles wat Terneuzen was er anders over dacht. Manon schoot de penalty strak binnen, 1-0.  Even later een grote kans voor Terneuzense Boys, de spits kwam alleen op Anouk af, ging er omheen maar te ver naar buiten om het af te kunnen maken.

Vlak daarna schoot Angela aan de andere kant een bal op de keeper. In die fase was het spel wat rommeliger met kansjes aan beide kanten. De gasten schoten naast en ook Julia Biesen mikte naast. Een kwartier voor tijd grote kansen voor de gasten en de meiden kropen door het oog van de spreekwoordelijke naald… Anouk redde 1 keer, ze redde nog een keer en daarna ging de bal via de lat over de zijlijn. Dat prikkelde de meiden kennelijk want 1 minuut later kregen ze een kans via Wynonna Lord en Angela, maar de bal kwam op de keeper. 1 minuut later was het wel raak en maakte Angela na zeer goed doorgaan de 2-0. Weer 1 minuut later slaagde ze er jammer genoeg niet in de voorsprong groter te maken en strandde ze op de keeper.
Daarna mocht Chaima het veld in voor de moegestreden Lois Hofman. De meiden werd kort daarna gevaarlijk via Angela, ze werd gemangeld in de 16 maar dit keer werd er geen penalty gegeven. Nadat de gasten een bal over hadden geschoten werden de meiden nog 1 keer gevaarlijk maar Lieve en Angela slaagden er net niet in de voorsprong te vergroten. Het slotakkoord was voor de gasten (die jammer genoeg veel praten en zichzelf zo in ieder geval geen dienst leken te bewijzen). In de 68e minuut kon Chaima nog redding brengen , maar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd het toch 2-1 door de mee opgekomen laatste man.

Al met al, met niet hun beste spel waarvan we de warmte de schuld geven, een terechte overwinning voor de meiden, die hierdoor koploper blijven.

 

Het bericht Verdiende winst JVOZ tegen Terneuzense Boys verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.