Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

FC Berghuizen Academie Weekend Special

waaromMO19-1 vergeet zichzelf te belonen

Na een ongelukkig verlies tegen Colmschate in de strijd om de beker waar FC Berghuizen beter was maar de hele tweede helft met 10 man kwam te spelen vanwege blessures, kon het team van trainer coach Veldhuis revanche nemen in de eerste competitiewedstrijd. Aftrap zaterdagmiddag 14.30 uur zonder de geblesseerde meiden en roeiend met de riemen die er waren gingen de groenwitten veelbelovend van start.

Binnen een kwartier maar liefst 3 opgelegde kansen en met zo’n start weet de voetballiefhebber dat er dan een voetbalwet in werking treedt, maak je hem zelf niet dan doet de tegenstander dat wel. Maar FC Berghuizen bleef op de helft van de tegenstander spelen en alleen een lange bal van Colmschate kreeg hun team over de middenlijn.

In de rust werd aangegeven dat de wedstrijd gewonnen zou worden op karakter en daar toonde Colmschate over meer karakter te beschikken dan de meiden van FC Berghuizen die erg veel balverlies leed zeer slordig in de passing was. Colmschate profiteerde en won de wedstrijd geflatteerd met 1-4.

MO19-2 komt goed uit de startblokken

De bekerwedstrijden werden met ruim verlies afgesloten waarvan één tegen hoofdklasser Achilles 12 die in de 2e klasse bekert zelfs met dubbele cijfers verloren werd. FC Berghuizen heeft tijdens de twee bekerwedstrijden nauwelijks balbezit gehad, waardoor de vraag rees of er goed aan gedaan was de meiden al over te doen naar de MO19 terwijl meer dan de helft de leeftijd heeft om in MO17 te spelen. Tijdens training laten de meiden zien over goede mentaliteit te beschikken en de eerste competitiewedstrijd kon dan ook met vertrouwen ingegaan worden. Zonder wissels maar met veel drive, inzet, doorzettingsvermogen en samenspel wisten de meiden van de Oldenzaalse ploeg te winnen van Hoeve Vooruit MO19-1 met 0-1.

weekendspecialmo15-1
MO15-1 heeft vleugels

MO15-1 is het seizoen boven verwachting begonnen! Met keepster Marit van den Enk op doel lijkt het team vleugels te hebben gekregen. Overtuigend en vol zelfvertrouwen tikt het de tegenstander dol. Eerste goede resultaat is al zichtbaar geworden door verder te gaan in de bekercompetitie met 12 doelpunten voor en slechts 1 tegen. Nu stond NEO MO15-2 op het programma. De meiden speelden een prima pot voetbal en wonnen verdiend met 0-4
MO15-2 veel aanwas

MO15-2 was vorig seizoen MD2 en heeft heel veel nieuwe meiden opgenomen in het team waardoor de bekerwedstrijden voornamelijk gebruikt werden om te kijken wie waar het beste tot haar recht komt. Het team speelde in de nieuwe samenstelling een goede wedstrijd tegen MO15-1 van Emos en beloonde zichzelf met een punt. Eindstand 1-1

weekendspecialjo113
MO13-1 nog niet op koers

Afgelopen seizoen boven verwachting gespeeld en prima meegedraaid in de eerste klasse, nu vaart het nog niet op koers. Het loopt niet, veel pijntjes en ziek-zwak-misselijkheid. Hoe dan ook is het team gekweld door Mistique het blessurespook! Afgelopen zaterdag speelden de meiden tegen SDC MO13-1. De wedstrijd was matig en SDC heeft verdiend gewonnen met 2-6
MO13-2 begint te wennen

Een mixteam van meiden uit 4 verschillende teams en veel nieuwe meiden, bijna iedereen voor het eerst op groot veld. De meiden doen het superleuk en hebben in de beker zelfs al een keer gelijk gespeeld. Afgelopen zaterdag speelden de meiden in Enschede tegen Emos MO13-1. Het team bood goed weerstand maar moest in Emos de meerdere erkennen en verloor met 3-0.

weekendspecialmo111
JO11-3M start prima

Meidenteam in jongenscompetitie voor het tweede seizoen op rij. Het team is iets anders van samenstelling, 1 speelster is naar de jongens JO11-1 gegaan en het team is aangevuld met twee jonge getalenteerde meiden Nina (2006) en Kim (2007). De volgende ronde in de beker werd net niet gehaald maar de competitie is prima gestart. De meiden speelden thuis tegen Hengelo JO11-2 en waar de jongens vooraf nogal laag dunkend naar de meiden keken en meenden deze wedstrijd wel eventjes te winnen moesten zij al gauw hun koppies buigen. De meiden combineerden prima en stuurden de jongens regelmatig “het bos in”. Vooral de tweede helft waren er legio kansen met een balbezit van minstens 65%. De meiden wonnen met 5-2
MO11-1 alles gegeven

Weer stond Glanerbrug MO11-1 op het programma, een goed team die in de bekerwedstrijd oppermachtig was en met 10-1 won. Vandaag nieuwe ronde nieuwe kansen. De eerste helft ging gelijk op met kansen aan beide zijden. Na de 0-1 meteen de gelijkmaker en zelfs een voorsprong van 2-1 die niet van lange duur was. Maar eerste helft een prima wedstrijd gespeeld met een ruststand door 3 ongelukkige tegendoelpunten van 2-4. Alles kon nog maar herhaling van de bekerwedstrijd zat er niet in, daarvoor was het spel simpelweg te goed. Helaas viel aan het begin van de tweede helft weer een tegendoelpunt en toen kwam het keerpunt, meiden lieten hun koppies hangen, verdediging stond vaak met 2 op 3, aanvalsters probeerden in een poging tot scoren dit vanaf de middellijn te doen. Het liep niet meer, ze waren op. Eerste helft alles gegeven en echt super gespeeld maar tweede helft bleek dat Glanerbrug een maatje te groot was. FC Berghuizen verloor uiteindelijk van Sp. Glanerbrug met 2-12 in een sportieve wedstrijd.
MO11-2 en MO11-3 bij elkaar in competitie

Helaas was het team MO11-2 afgelopen zaterdag niet compleet. De meiden speelden al zeer vroeg in de ochtend uit tegen BWO MO11-2. De wedstrijd ging gelijk op waarbij BWO beter was in afwerken waardoor de eindstand op een geflatteerde 6-1 is bepaald. MO11-3 zijn allemaal eerste jaars meiden die het in deze leeftijdscategorie best zwaar zullen krijgen. De meiden speelden zaterdag tegen Wilhelminaschool MO11-1 en verloor met 8-2
JO9-4M eerstejaars en mini’s

De toppertjes beginnen allemaal dit jaar met voetballen en spelen gelukkig in een meiden O9 competitie met dank aan de KNVB Oost. Dat meiden het ook zwaar kunnen hebben tegen meiden bleek op het veld tegen Bergentheim JO9-3M. Het team met uitsluitend eerste jaars en mini’s verloor met 12-2 maar wist wel te scoren!

Het bericht FC Berghuizen Academie Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *