Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Open dag Meulensteen Academy groot succes

tjaAan het begin van 2016 kwam Boris Wielinga op het idee om ook in Gelderland een professionele voetbalschool voor meisjes op te richten. Omdat het belangrijk was dat deze school echt een meerwaarde is ten opzichte van de (techniek)trainingen bij de eigen club benaderde hij Fons van den Brande en Johan Scholten van het bedrijf Sportpartners.

Dit bedrijf mag als enige in de wereld officieel de visie van Rene Meulensteen overdragen en heeft een overweldigende database met trainingen die op deze visie gericht zijn.

Alle trainingen zijn door Meulensteen zelf geschreven, die de eer heeft gehad om jaren met de allerbekendste techniektrainer van de wereld te mogen werken; “Wiel Coerver”. Veel trainingen zijn dan ook afgeleid van de fameuze Coervermethode. Dit gegeven in combinatie met de jarenlange ervaring van Meulensteen bij Manchester United, waar hij de veldtrainingen verzorgde aan top spelers zoals Paul Pogba, Christiano Ronaldo en vele anderen, zorgen ervoor dat Sportpartners het meest uitgebreide en doordachte trainingendatabase heeft van de hele wereld. Voeg daar dan ook nog eens de uitmuntende kennis van Fons van den Brande (de allereerste professionele conditietrainer in Nederland) toe op het gebied van de fysieke gesteldheid van spelers/speelsters en je kunt je voorstellen dat er geen betere partner is om een voetbalschool voor meiden op te richten. In februari begonnen dan ook 22 meiden aan de eerste module van deze nieuwe voetbalschool.

Na het succes van de eerste module besloten Wielinga en Scholten dan ook dat er een vervolg moest komen. Met de resultaten van een goed ingevulde enquête door de eerste deelneemsters werden er wat kleine punten verbeterd en was afgelopen zondag dan eindelijk de open training van de najaarsmodule van de Meulensteen Meiden Academy. Veel nieuwe gezichten en een aantal oude bekende gezichten zorgden ervoor dat er wederom een geweldige groep meiden op het veld stond. Nadat er om 9 uur al meer dan 20 jongens waren begonnen aan de open training stonden er nu 25 meiden aan de start van de training.

Johan Scholten begon de training met een uitgebreide uitleg, over de visie van de Meulensteen Meiden Academy, aan de meiden maar ook aan de volop meegekomen ouders. Aan de gezichten van de ouders was te zien dat ze snel onder de indruk waren van het idee achter deze voetbalschool en stonden ze al snel enthousiast te kijken naar de meiden. Deze meiden die samen met de jongens begonnen aan een techniek en coördinatie training. Een aparte module van de voetbalacademy die er op gericht is om flexibeler te worden. Buiten het feit dat deze oefeningen ontzettend goed zijn voor de lenigheid van de voetbalsters zijn ze ook nog eens ontzettend leuk om te doen (en om naar te kijken). Na een half uurtje sprintjes trekken, zigzaggen, huppelen en springen begon de 75 minuten durende techniektraining.

Een fantastische groep meiden van jong en oud hadden veel plezier in de training en luisterde aandachtig naar de 4 goed opgeleide trainers die met veel passie en enthousiasme de kinderen uitleg gaven en gedetailleerd zelfs voordeden hoe je het beste een bepaalde oefening kan doen. Daarna moesten de meiden het zelf doen en dankzij de kracht van herhaling waren al snel vooruitgangen zichtbaar. Het plezier spatte ervan af en de dames bleven een energie houden om het uiterste uit zichzelf te halen. De ouders langs de lijn zagen het met tevreden gezichten aan en maakten enthousiast filmpjes en foto’s van de voetbalsters. Zet ze gerust op Facebook en wij zullen als Academy deze met plezier delen onder onze volgers.

Omdat iedereen het zo ontzettend naar de zin had duurde de training langer als dat de bedoeling was, zodat hoofdtrainer Johan Scholten in tijdnood kwam omdat hij nog ergens als verzorger op de bank moest zitten bij een eerste elftal. Gelukkig schoot iedereen in de hulp om de materialen snel op te ruimen en ging iedereen met een super gevoel en voldaan weer naar huis. Een geweldige dag met weer veel nieuwe gezichten. Ouders en kinderen die elkaar snel weer weten te vinden waardoor er binnen de lijnen maar ook buiten het veld een aangename sfeer hangt. Wij van de Meulensteen Meiden Academy zijn in ieder geval weer heel blij met de opkomst en willen daarvoor alle ouders en kinderen bedanken. Ook natuurlijk een groot dank aan de andere trainers Bob Rutjes, Pascal Zweers en Joey Veenstra en gastvrouw Nicole Visser die zorgt voor alle randzaken en een zeer belangrijke schakel is tussen de ouders en de Academy.

Aanstaande zondag 18 september beginnen we met de reguliere trainingen. Kon je er afgelopen zondag niet bij zijn maar wil je toch graag een keertje kijken of meedoen? Dat kan! Iedereen mag altijd 1 keer gratis meedoen met een training van de Meulensteen Academy om te kijken of het bevalt. Maar wees gewaarschuwd; 1 x meedoen en je bent verkocht. Vraag maar aan de vele anderen die je voor zijn gegaan en allemaal nu op een hoger niveau spelen. Voor meer informatie kun je altijd een e-mail sturen naar info@sportpartners.nl of kijk op onze Facebook pagina’s. Binnenkort hebben we ook een eigen website!

 

 

Het bericht Open dag Meulensteen Academy groot succes verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *