Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nederlandse speelsters in USA (week 37)

jurg-leuk

In Amerika start na een hele reeks van scrommigeas en exibitiongames dit weekend de strijd om de conferencekampioenschappen.

Division I

De beide keepers in de USA doen van zich spreken met uitstekende resultaten en hele hoge gemiddelden. De meest speelminuten van alle Nederlandse speelsters dit seizoen zijn gemaakt door sophomore Shania van Nuland (Niagara). Shania speelde in de 6 wedstrijden 540 minuten en heeft een fraai savegemiddelde van .760. Haar team speelde deze week geen wedstrijden. Senior Jessica Jurg (Hartford) won met 4-0 van Wagner en verloor van Fordham met 1-2. Ze speelde beide wedstrijden de volle 90 minuten en heeft nu een savegemiddelde dat met .706 maar net iets later ligt dan dat van Van Nuland.

Ingrid Brouwer (Virginia Commonwealth) verloor met 1-0 van William & Mary maar won van American met 5-1. Ze stond zes van de zeven wedstrijden in de voorbereiding in de basis.

De wedstrijd van Paola van der Veen (Utah) tegen Purdue werd afgezegd. Er werd echter wel gewonnen van North Dakota State (3-1). Paola stond in de basis en heeft inmiddels 331 minuten gemaakt.

Diantha Lai (Central Connecticut) won van zowel UMass als Colgate met 1-0. Diantha kwam beide keren als invalster in het veld.

Sterre Harsveld van der Veen (Mercer) speelde 0-0 gelijk tegen Troy. Ze stond 3 van de 5 wedstrijden in de basis en speelde tot nu toe 271 minuten.

Aisa Ribbens (Southern Mississippi) won van Lamar met 3-0. Aisa kwam niet in actie.

Iris Achterhof (Old Dominion) verloor van Wake Forest [RV] met 3-1. Het Old Dominion doelpunt werd wel gemaakt door Iris! Zij kwam deze wedstrijd tot 72 minuten.

Division II

 Vanwege de veldcondities gingen de beide wedstrijden van Rimke Eurling (Minot University) deze week niet door.

Laura van Steveninck (Wilmington University) won van Dominican met 3-1 en van Chestnut Hill met 2-0 Laura stond beide wedstrijden in de basis.

Marieke Kramer (Charleston) won met liefst 5-1 van Urbana. Marieke stond in de basis en kwam dit seizoen al tot 248 minuten waarin ze één keer scoorde en twee assists liet noteren.

NAIA

Bibian Borst (Upike) won van Bresia met 4-0. Bibian kwam beide wedstrijden als invalster in het veld. Ze speelde in 5 wedstrijden nu 102 minuten.

Yvonne Ploeg (Wilson) verloor met 1-2 van Spring Arbor. Yvonne kwam niet in actie.

Het bericht Nederlandse speelsters in USA (week 37) verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.