Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Buitenveldert Academie Weekend Special

Teamfoto O17

Teamfoto O17

Twee overwinningen en een nederlaag vielen er gisteren te noteren voor de talententeams van de Buitenveldert Academie. Onder 15 had in AFC JO-3 een zware tegenstander. Dat wisten we vooraf, maar dat werd na afloop ook wel duidelijk gezien de 8-0 nederlaag. Toch moet gezegd dat de meiden voetballend goed mee konden komen, maar dat ze het vooral fysiek moesten afleggen tegen deze 2e jaars C junioren. Onder 16 moest op bezoek bij Nieuw Sloten. In een sportieve wedstrijd trokken de meiden aan het langste eind en werd er verdiend gewonnen. Ook Onder 17 nam de 3 punten mee naar huis. Meteoor JO15-1 werd aan de zegekar gebonden. Het oudste talententeam is de competitie overtuigend begonnen met 2 knappe overwinningen. Hieronder volgen de wedstrijdverslagen.

nieuw-sloten-jo15-1-btv-o16-sara-kost

AFC JO15-3 – Buitenveldert Onder 15 8-0 (4-0)

Vandaag trad O15 aan tegen AFC JO15-3. Een aantal weken geleden speelden de meiden voor de beker al tegen AFC JO15-4 en werd er maar nipt verloren. Dit AFC team was toch wel een maatje te groot (letterlijk en figuurlijk). Vrijwel alle jongens waren 14 jaar oud en dan wordt het fysieke verschil zichtbaar. Buitenveldert werd de eerste helft dan ook overrompeld. Met lengte ballen en op snelheid werden de meiden vaak geklopt waardoor ze met een 4-0 achterstand de rust in gingen. Een schotje van Suus de Bakker zorgde voor het enige gevaar de eerste helft. Ook een 1-2tje tussen Isabel Carvalho van den Broek en Elena van de Pol liet zien dat Buitenveldert voetballend niet minder was dan AFC.

meiden-btv

nieuw-sloten-jo15-1-btv-o16-felecitaties-na-een-doelpunt-van-sara-kost

In de rust werd er door trainer-coach Lieselotte Wels gehamerd op goed positiespel. Voetballend moesten de meiden namelijk meer partij kunnen bieden tegen het fysiek sterke elftal van AFC. In de tweede helft kreeg Buitenveldert inderdaad een veldoverwicht en werden er genoeg kansen gecreëerd. Helaas leverde dit geen doelpunten op omdat de fysiek sterke verdedigers de laatste eindpass steeds konden onderscheppen. AFC scoorde wel nog 4x waarvan 2x uit een corner, waarbij er niet scherp genoeg verdedigd werd. Volgens trainer-coach Lieselotte Wels is er nog een hoop te verbeteren en zullen de meiden weer vol aan de bak moeten, te beginnen met de trainingen van komende week en daarna de volgende wedstrijd thuis tegen de jongens van Abcoude.

meteoor-jo15-1-btv-o17-felecitaties-na-een-doelpunt

Nieuw Sloten JO15-01 – Buitenveldert Onder 16 0-2 (0-2)

Buitenveldert O16 heeft afgelopen zondag overtuigend gewonnen van Nieuw Sloten JO15-1. Na een rommelig begin, met in de eerste minuut een grote kans voor Nieuw Sloten, begon het team steeds beter te spelen. Combinaties en patronen begonnen te lopen, er was meer druk op de tegenstander en de backs kwamen steeds vaker op. Vanuit een alerte verdediging, die samen met de goed coachende keepster Daniëlle van den Bos weinig mogelijkheden weggaf, wist een dynamisch middenveld met Bobby van Vlaardingen en Bloem Kreek, de voorwaartsen met snelle passes te bereiken. Het was dan ook niet vreemd dat in de 11e minuut Robin van Donselaar vanuit een onmogelijke hoek en met een prachtige bal over de keeper via binnenkant paal, Buitenveldert op een 1-0 voorsprong zette. Met individuele acties was de snelle Sara Kost daarna regelmatig gevaarlijk en met een mooie boogbal liet zij in de 17e minuut de 2-0 aantekenen.

In de 2e helft ging het spel snel op en neer met kansen voor beide teams. Maar een kans creëren is één, deze benutten is een tweede. Terwijl aanvallen van Nieuw Sloten regelmatig in schoonheid stierven, konden de aanvalsters van Buitenveldert alleen voor de keeper wel wat koelbloediger zijn. Helaas resulteerde dit alleen niet in doelpunten. Toen na 61 minuten Buitenveldert, door een terechte beslissing van de scheidsrechter, met 10 speelsters verder moest was de wedstrijd in feite al gespeeld. Na afloop sprak trainer-coach Chantal de Ridder van een verdiende overwinning in een leuke wedstrijd tegen een sportieve tegenstander.

Meteoor JO15-1 – Buitenveldert Onder 17 0-3 (0-1)

“Wat spelen ze goed. Het is geen schande om van dit team te verliezen”. Daarmee had de grensrechter van de tegenstander in de rust niets teveel gezegd. In de eerste helft speelde Buitenveldert O17 spectaculair goed. Het hele team combineerde er lustig op los en er zat vooral heel veel beweging en dynamiek in het team. De backs kwamen op en gingen de kaats aan met de middenvelders, waarna ze de spitsen makkelijk wisten te vinden. De jongens van Meteoor hadden daar geen goed antwoord op. Het enige probleem was dat de bal er niet in ging. Eindelijk, zo halverwege de eerste helft, werd het overwicht van Buitenveldert uitbetaald met een doelpunt van Jascha de Ruijter, die een corner bij de tweede paal keurig binnen kopte.

meteoor-jo15-1-btv-o17-lakeesha-eijken

Met de verwachting van nog meer spektakel in de tweede helft kwam het publiek uit de kantine. Dat zag aanvankelijk een veel stroever Buitenveldert dat zich onder druk liet zetten door Meteoor. De tegenstander had hun boomlange laatste man op de nummer 10-positie gezet. Dat werkte. Meteoor werd een paar keer gevaarlijk. Buitenveldert kwam zelfs goed weg toen een doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd. De meiden speelden verstijfd en leken niet meer te durven combineren. Daar kwam geleidelijk aan verandering in. Het fraaie doelpunt van Lakeesha Eijken uit een onmogelijke hoek was het keerpunt. Daarna begon het weer te lopen en kreeg vooral Chanté Dompig kans op kans. Zij scoorde de 0-3 door één-op-één met de keeper fraai af te ronden. Zij deed zichzelf wel tekort, want ze had er makkelijk nog een paar in kunnen leggen. En als je kritisch wilt zijn is het volgens trainer-coach Hélène Heemskerk wel op dat punt. Goed voetbal alleen is niet voldoende, de kansen moeten ook worden afgemaakt. Alleen op die manier kun je een wedstrijd winnen.

Het bericht Buitenveldert Academie Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *