Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nederlandse speelsters actief in Amerika

haarbandDertien Nederlandse speelsters kwamen in actie

De eerste competitieweek in Amerika zit erop. Tot begin november wordt gestreden om regulair season conferencekampioenschappen en een plaats in de playoffs. Voor de verandering beginnen we eens met onze landgenoten op het tweede niveau.

Laura van Steveninck (foto) van Wilmington University begon de competitie meer dan uitstekend want na winst in de opener werd ook de wedstrijd tegen Chestnut Hill (2-0) en Bloomfield gewonnen. In die ‘Homecoming-game’ werd het liefst 6-2. Laura stond beide wedstrijden in de basis.

Voor Marieke Kramer (Charleston) is de competitie al twee weken onderweg. Afgelopen weekend weer twee wedstrijden. Tegen Ashland was er ook na twee verlengingen geen winnaar (1-1). Van Fairmont State werd gewonnen met 3-1. Marieke stond beide wedstrijden in de basis en heeft inmiddels al 488 achter haar naam staan. Ze scoorde twee keer en gaf twee keer een assist.

 Ook voor Rimke Eurling (Minot University) begon het voorbije weekend de competitie. Meteen twee wedstrijden in twee dagen. Want het is wel Amerika!! Er werd in het eigen Herb Parker stadium gewonnen van Augustana met 3-0 en van Wane State met 2-1. Rimke kwam dit seizoen nog niet binnen de lijnen.

Division I

Sterre Harsveld van der Veen (Mercer) nam het in de laatste voorbereidingswedstrijd op tegen Florida State, de nummer 3 van het land. Er werd nipt verloren (1-0) Ze stond 4 van de 8 wedstrijden in de basis en kwam twee keer als invalster in het veld. In totaal speelde ze tot nu toe 325 van de 720 minuten.

Het team van Aisa Ribbens (Southern Mississippi) eindigde de eerste competitiewedstrijd met 10 speelsters. Haar Southern Miss bleef agressief spelen maar kon de achterstand niet meer goedmaken. Louisiana Tech won uiteindelijk met 3-0. Aisa kwam niet in actie.

Voor Ingrid Brouwer (Virginia Commonwealth) begint de competitie vrijdag. Dit weekend werden nog twee wedstrijden gespeeld. Tegen James Madison met het na twee verlengingen een 3-2 verlies. Maar er werd gewonnen van Liberty. Ingrid startte beide wedstrijden in de basis.

Diantha Lai (Central Connecticut) verloor van Brown met 1-0. Diantha kwam als invalster in het veld.

Paola van der Veen (Utah) speelde vrijdag en zondag nog wedstrijden als voorbereiding op de competitiestart vrijdag. Tegen Utah Valley werd het 0-0. Van Irvine werd gewonnen met 1-0.  Paola kwam in beide wedstrijden niet in actie.

Iris Achterhof (Old Dominion) verloor de eerste conferencewedstrijd van Charlotte met 2-1. Old Dominion kwam er niet aan te pas en wist maar vier schoten tussen de palen te produceren. Iris startte in de basis.

In Amerika moet men erg wennen aan de agressieve speelstijl van Shania van Nuland (Niagara). Men verbaasd zich over een meevoetballende keeper die zowat als laatste man speelt en buiten het doelgebied offensieve dadendrang onschadelijk maakt. Helaas resulteert dat wekelijks in heftige botsingen. Tijdens de wedstrijd in hartje Manhattan liep dat voor Shania niet goed af. Bij de derde charge werd ze hard op het hoofd geraakt en moest zich in de 78e minuut laten vervangen (verplicht bij hoofdblessure). Niagara verloor met 3-1.

Jessica Jurg (Hartford) speelde deze week nog een laatste exhibition game voor zondag Binghamton wacht in de conference. Met 2-1 werd van Bryant gewonnen. Jessica stond de hele wedstrijd onder de lat. Ze heeft nu een savegemiddelde van .760.

NAIA

Bibian Borst (Upike) speelde drie wedstrijden in 4 dagen. De laatste oefenpartij werd verloren van Muskingum (1-3). De eerste twee conferencegames gingen helaas ook ruim verloren. Tegen Georgetown werd het 1-5 en tegen Cumberland ging niks beter: 0-5. Bibian speelde in de acht wedstrijden nu 151 minuten, maar noteerde wel haar eerst assist.

Yvonne Ploeg (Wilson) won van de opponent met de naam Olivet Nazarene University met 3-1. Na twee wedstrijden op de bank mocht Yvonne invallen en scoorde meteen het derde doelpunt. De wedstrijd tegen Martin Methodist werd afgelast.

Het bericht Nederlandse speelsters actief in Amerika verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.