Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

WSC Academie Weekend Special

fb_img_1474365199188

WSC Waalwijk is de snelst groeiende vereniging in de regio de Langstraat wanneer het gaat om meisjesvoetbal. Deze competitie treedt WSC aan met 6 teams. Afgelopen weekend een volledig programma.

WSC MO15 1 – Beesd MO15 -1 2-4 (1-2).

WSC MO13-2 – SC ’t Zand MO13-1 0-2 (0-0)

WSC speelde een meer dan prima eerste competitiewedstrijd. Voor het eerst trad het team aan als elftal en WSC was duidelijk de bovenliggende partij. De meiden wisten de posities en elkaar goed te vinden en kregen kansen. WSC werkte hard, de meiden waren niet onder de indruk van de afstanden. Aanvoerder Merel de Jong schoot na een schitterende actie bijna raak. De druk op de goal van de tegenstander was groot. WSC ging rusten met een 0-0. WSC dwong kansen af maar Puk van den Berg kon ze net niet benutten. In het laatste kwartier komt t’ Zand wat opzetten en er volgt een onhoudbare bal (0-1). Conditioneel komt WSC nu wat te kort, en hoewel ze blijven vechten voor iedere meter gaan ze dit niet meer gaan redden. Binnen 5 minuten volgt dan ook de 0-2. Ontzettend jammer, maar het was een spannende en leuke wedstrijd tegen een sportieve, gelijkwaardige tegenstander.

OJC Rosmalen MO11-1 – WSC MO11-1 2-2 (2-0)

WSC speelde direct tegen één van de concurrenten om de bovenste plaatsen. OJC is in de wijde omgeving de grootste club wat betreft meidenvoetbal. Met in iedere leeftijdscategorie meerdere teams kan er worden geselecteerd. Bij WSC lopen wij nog jaren achter op OJC wat betreft aantallen, maar ook bij ons ontwikkeld het meidenvoetbal zich hard, met op dit moment 1 F team, 2 E-teams, 2 D-teams en een C-team bouwen wij bewust aan een solide basis van onderuit. WSC was dus gewaarschuwd en wist wat ze te doen stond. WSC begon sterk en speelde OJC helemaal zoek. De bal werd continue rond gespeeld en met enkele kleine kansen werd de nieuwe doelvrouw van OJC getest. OJC had nog enkele forse meiden overgehouden van vorig jaar. Hierdoor kwam WSC enkele malen fysiek in de problemen en werden enkele mooie aanvallen op kracht tegen gehouden. WSC bleek duidelijk de bovenliggende partij. De aloude voetbalspreuk, als je je eigen kansen niet maakt dan….., kwam vandaag volledig tot uiting in de twee enige uitbraken van OJC in de eerste helft. Tegen alle verhoudingen stons OJC na twee counters voor rust met 2-0 voor. De meiden van WSC hadden nog steeds de volle overtuiging en gingen ze de tweede helft vol voor de overwinning. Onder aanvoering van een ontketende Floor Nijssen knokte WSC zich terug in de wedstrijd. De meiden gingen mee in de duels. Dit kostte kracht en ging ook enigszins ten koste van het veld spel, maar het gevaar nam toe. Uiteindelijk wist Sophie Bosmn met een geweldige solo de aansluitingstreffer te maken. 2-1. Heel even was er een fase waarin WSC het moeilijk had. OJC gaf wat meer druk en WSC ging rommeliger spelen. Op dit moment kon OJC de 3-1 maken maar Daantje de Rooij stond paraat. Uiteindelijk was het WSC dat weer mocht juichen. 2-2. Een dik verdiend doelpunt en loon naar werken. WSC ging voor de drie punten. WSC kreeg nog twee goede mogelijkheden, maar meer dan een gelijkspel zat er niet meer in.

WSC MO13-1 – DSC MO13-1 10-0 (5-0).

Op het hoofdveld van WSC klonk om 8.30 het fluitsignaal voor de wedstrijd tegen DSC. De aanvoerster van vandaag was Kimberley Vullings. WSC zette veel druk naar voren. De nieuwe aanwinst Effy Doyle controleerde samen met Merel Sars en Famke Hendriks het middenveld. WSC was veel feller, speelde de bal goed rond en na 10 minuten was het raak (1-0). In de eerste helft kwam de tegenstanders niet in de buurt van onze keepster en kon WSC uitlopen naar 5-0. Na ranja in de kleedkamer te hebben gedronken, ging WSC verder waar het gebleven was met goed combinatiespel zette de meiden na een uur een prachtige score op het bord (10-0). WSC speelde als een team, er is hard gewerkt en start zo succevol in de eerste klasse. Volgende week speelt WSC tegen Jan V Arckel en daar willen ze nog iets recht te zetten.

RKDVC MO11-1 / WSC MO11-2 1-4 (1-0)

Na een mooie overwinning in de bekercompetitie vorige week stond vandaag de eerste gewone competitiewedstrijd op het programma. WSC trad aan tegen RKDVC uit Drunen.
Blijkbaar was op onze club rondgegaan dat onze vriendinnen van WSC MO11-1 vorige week met dikke cijfers gewonnen hadden van dit team. Met uitspraken als; “dat wordt een makkie vandaag” meldt een aantal meiden zich vanochtend op sportpark Eikendonk. Een waarschuwing van de coach dat je een tegenstander nooit mag onderschatten leek de dames niet te deren. Ook de herinnering aan een wedstrijd van een jaar geleden bij de F-jes, waar we na zo’n zelfde situatie bedrogen uitkwamen, leek ze niet van gedachten doen veranderen…. en dat hebben ze geweten!
Vanaf de eerste minuut had WSC het enorm moeilijk. De meiden kregen al snel in de gaten dat dit geen makkie zou worden. Toch lukte het ze niet om om te schakelen. Regelmatig brak RKDVC door. Het mag een wonder heten dat RKDVC in de eerste helft niet meer dan 1 keer scoorde! Dit is dus de precieze reden waarom je je tegenstander nooit mag onderschatten! De tweede helft begon spannend. De eerste minuten ging het nog gelijk op. Na een minuut of zes keihard werken konden we het scorebord eindelijk op 1-1 zetten. We merkten dat door goed over te spelen de tegenstander gedwongen werd om meters te maken. Daardoor begon de vermoeidheid toe te slaan en werden ze minder scherp. Dit resulteerde zelfs in een eigen goal. (1-2) We deden weer mee. Deze voorsprong, in combinatie met het enthousiasme van de met verbaal volume aanwezige supporters, zorgde ervoor dat we niet meer te stoppen waren. RKDVC zakte conditioneel verder weg terwijl onze ploeg een enorme stoot energie en een drang naar meer goals kreeg. We lieten de bal nog steeds de meters maken waardoor de meiden voorin snel bereikt werden. Uit deze acties konden we nog twee keer scoren. Eindstand 1-4 Een leerzame wedstrijd voor de meiden van WSC.

WSC JO9-3M – RWB JO-9 3M 3-1 (1-0)

Het nieuwe meiden F-team speelde hun allereerste wedstrijd. Thuis werd tegen de meiden van RWB met 3-1 eenvoudig gewonnen. Het was vooral ook een leuke wedstrijd doordat bij RWB wat vriendinnetjes, klasgenootjes en ook oud-teamgenoot Isa speelden. De eerste helft begon nog even wat aarzelend, dicht bij elkaar en wat onwennig naar de bal en tegenstander. Ineens was het Jip van der Schans die daar wel raad mee wist, zich door de verdediging wurmde en de 1-0 binnenschoot. Daarna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van RWB met kansen, maar nog zonder doelpunten. Dat er niet gescoord werd, kwam ook zeker door de goede keepster van RWB. De enkele keer dat RWB met een tegenaanval kwam losten verdedigers Famke Hoogendoorn en Merel van de Broek het goed op. Keepster Jewel heeft welgeteld 1x en goed uitgeschoten toen de bal ver van het doel af over de achterlijn ging. In de tweede helft breidde Jip de score al snel uit naar 2-0. Vlak daarna scoorde nieuwkomer Marguerite Soumah heel knap in de verre kruising. Zij beleefde zichtbaar meer plezier aan een plek in de aanval dan in de verdediging. De meiden kregen de smaak te pakken met onder andere een aantal kansen voor Sterre en Milou. Het lijkt een kwestie van tijd voordat ook zij een doelpunt gaan scoren. Door de aandacht naar voren werd er op het einde van de wedstrijd even minder op de verdediging gelet. Melody en Fajah hielden nog wel het een en ander tegen in de kluts op het middenveld, maar het lukte RWB om nog twee keer door te breken. De eerste keer wisten ze ook te scoren (3-1) de tweede keer wist keepster Lisa de bal te stoppen.

Het bericht WSC Academie Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *