Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

1e LadiesNight Arbitrage VoetbalFestival

Op 19 september was het nog precies 300 dagen voordat het EK vrouwen 2017 begint. Dit werd gevierd met een Voetbalfestival in speelstad Enschede, zoals de komende periode in alle speelsteden zal gaan gebeuren.

Een speciaal onderdeel van het WEURO Voetbalfestival is de Ladiesnight arbitrage, speciaal voor vrouwen, dit keer gepresenteerd door twee vrouwelijke (assistent-)scheidsrechters Fijke Hoogendijk en Marije Deuring.

Zijn scheidsrechters binnen de voetbalvereniging van de aanwezigen voornamelijk mannen? Denken de mannen nog altijd beter te weten wat buitenspel inhoudt?

Vanaf deze ladiesnight arbitrage is dat anders! Aan de hand van videobeelden zijn de 15 enthousiaste vrouwen met Marije en Fijke in gesprek gegaan over de spelregels en samenwerking in het veld. Daarnaast is er stilgestaan bij de kansen voor meiden en vrouwen om scheidsrechter te worden.

De KNVB hoopt dat de aanwezige vrouwen bij hun eigen vereniging eens een poging ondernemen om een wedstrijd als scheidsrechter te functioneren. Misschien is deze avond wel een mooie basis voor een carrière als scheidsrechter.

Het bericht 1e LadiesNight Arbitrage VoetbalFestival verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *