Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Applaus voor Mariska Bosma (VIOD)

leuk-5

Na afloop van de wedstrijd tussen Jong sc. Heerenveen en VIOD (1-1) gingen de handen op elkaar. Niet voor één van beide teams, maar voor VIOD-speelster Mariska Bosma. Op 1 april jl. kreeg zij de onheilstijding dat haar lichaam was geteisterd door lymfeklierkanker met uitzaaiingen. Voetbal werd van de ene op de andere dag een bijzaak.

Het TV-programma ‘Over mijn lijk’ zal ongetwijfeld door haar hoofd hebben gespookt. Maar de 20-jarige voetbalster uit Nes bij Akkrum ging het gevecht tegen die kutziekte op bewonderenswaardige wijze aan. Nu, een half jaar later laat zij de specialisten versteld staan. Na 12 chemokuren is zij ‘schoon’ verklaard.

Omdat haar immuunsysteem een flinke opdonder heeft gehad, zal het herstel met horten en stoten gaan. Haar ouders zijn van mening dat zij minimaal een jaar hiervoor moet uittrekken. Maar Mariska wil zeker dit seizoen haar voeten nog laten spreken. Na afloop bood de spelersgroep haar een fashionbon aan en natuurlijk ging het stel op de foto.

Het was voor de familie Bosma sowieso een bijzondere wedstrijd. Twee dochters van een drieling voetballen namelijk bij het talententeam van sc. Heerenveen. Linda Bosma zat op de reservebank, terwijl Jeanine Bosma lijdzaam van de zijlijn met een gebroken teen moest toezien. De derde van het stel, Daniëlle Bosma, speelt bij ONS VR1.

De beide mastodonten van Heerenveen en VIOD, de heren Jan Schulting en Jouke Dantuma hadden na afloop een klein dispuut over welk team eigenlijk behoorde te winnen. Schulting was duidelijk: “Heerenveen was de bovenliggende partij en was voetballend veel beter dan VIOD.’ Dantuma: ‘Klopt, maar Heerenveen kon het overwicht niet omzetten in kansen. Als Rafaela Dijkstra vlak na rust één van de twee levensgrote kansen had benut, dan waren de Driezumers met drie punten huiswaarts gekeerd.’ Uiteindelijk vertrokken beide heren, in de wetenschap van hun eigen gelijk, sportpark ‘Skoatterwâld’.

Nadat Martine Koopmans de lat van de goal van Devi Veneman had getest, had VIOD de hulp van Carolien Vegter nodig om op voorsprong te komen. Zij kopte de bal uit een vrije trap van Lisanne Kempe achter haar eigen keepster. Daarna kreeg Heerenveen een paar kleine mogelijkheden om de achterstand ongedaan te maken. Nadat VIOD het karwei vlak na rust niet afmaakte, kwam Heerenveen door een doelpunt van Bobby Dijkstra verdiend op gelijke hoogte. Heerenveen dat zeker 70% balbezit had, was erg slordig in de eindpassing. VIOD zette de deur op slot en was tevreden met een puntendeling. De hoofdklasse zaterdag kent drie koplopers, waarvan VIOD en ON Groningen elkaar komende zaterdag treffer op sportpark Treffers Heech in Driezum.

Het bericht Applaus voor Mariska Bosma (VIOD) verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *