Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Buitenveldert Academie Weekend Special

teamfoto-btv-o15

Teamfoto Buitenveldert Onder15

Maar liefst 21 doelpunten waren er afgelopen weekend te bewonderen bij de wedstrijden van de talententeams van de Buitenveldert Academie. De meeste goals vielen in de wedstrijd van Onder 15 tegen het sterke Abcoude JO15-2. Abcoude wist 7x het net te vinden.

De meiden zetten daar 3 doelpunten tegenover en trokken zodoende dus aan het kortste eind. Onder 16 speelde een matige wedstrijd tegen RKDES JO15-1 en verloor terecht met 2-0. Ook bij Onder 17 veel doelpunten. Gelukkig scoorden de meiden er ééntje meer dan hun
tegenstander uit Almere, wat resulteerde in een knappe 5-4 overwinning. Onder 17 heeft nu 9 punten uit 3 wedstrijden behaald en het lijkt er dus op dat het team van trainer-coach Hélène Heemskerk zich gaat mengen in de strijd om het kampioenschap. Hieronder volgen de wedstrijdverslagen.

Buitenveldert Onder 15 – Abcoude JO15-2 3-7

Buitenveldert Onder 16 – RKDES JO15-1 0-2 (0-0)btv-o16-rkdes-jo15-1

Een onsamenhangend en wisselvallig spelend Buitenveldert O16 verloor gisterenmiddag verdiend met 0-2 van RKDES JO15-1. Alles wat een week eerder juist zo goed ging, lukte deze zondagmiddag niet: passes kwamen niet aan, de afvallende bal werd niet opgepikt, de opbouw verliep stroef, linies sloten niet aan, onderling werd er niet gecoacht, het spel verplaatste zich nauwelijks, de spitsen werden moeilijk bereikt en er werd te weinig bewogen.

Het gevolg daarvan was een bijzonder rommelige wedstrijd. Het elftal wilde heus wel. Sporadisch lukte een combinatie, er werd hard gewerkt en soms lieten de speelsters in individuele acties hun kwaliteiten zien. Helaas leverde dit geen uitgespeelde kansen en doelpunten op.

In de tweede helft kwamen de meiden meteen onder druk te staan en konden ze moeilijk de vrije man vinden. Dit resulteerde binnen 10 minuten na rust in 2 goals voor RKDES. Het elftal uit Kudelstaart speelde overigens met ook 3 meisjes in het team. RKDES heeft trouwens toch wel een naam hoog te houden in het meisjesvoetbal want de club heeft de afgelopen jaren zelfs 2 vrouwelijke talenten afgeleverd aan de diverse nationale jeugdelftallen.

Luna Kanters (Onder 16)

Luna Kanters (Onder 16)

In de laatste 10 minuten van de wedstrijd nam trainer-coach Chantal de Ridder meer risico door achterin 1 op 1 te gaan spelen, maar het team was niet bij machte om een goal te maken. Al met al was het geen beste wedstrijd van Amsterdamse kant. Dit soort wedstrijden zitten er helaas tussen en het is zaak om aankomende zondag te laten zien dat dit een incident was.

Buitenveldert Onder 17 – Waterwijk JO15-3 5-4 (2-0)btv-o17-waterwijk-jo15-3-doelpunt-fleur-de-ligt

Door het tot twee keer toe niet op komen dagen van de tegenstander had Waterwijk JO15-3 nog geen competitiewedstrijden gespeeld. Het was dus moeilijk in te schatten wat de meiden van Buitenveldert konden verwachten. De eerste minuten brachten daarin weinig duidelijkheid.

Het spel was van beide kanten rommelig. Toen Buitenveldert geleidelijk aan echt begon te voetballen werd het niveauverschil wel zichtbaar. Waterwijk stichtte weinig gevaar en als er dan eens een lange bal over de verdediging heen ging werd er door de meiden degelijk verdedigd. Zonder groots te spelen werd Buitenveldert steeds dominanter. In de tiende minuut wist Veerle Louwrier uit een corner de 1-0 te scoren. Lakeesha Eijken bevestigde het overwicht van haar team door in een goede actie vanaf links de 2-0 er in te pegelen.

Na rust zal bij vele toeschouwers de mond van verbazing hebben open gestaan: in een paar minuten tijd wist Waterwijk op gelijke hoogte te komen, niet omdat ze opeens zo veel beter waren gaan spelen, maar omdat de degelijkheid in de verdediging van Buitenveldert ver te zoeken was. Het werd vervolgens een rare wedstrijd, waarbij Buitenveldert helaas niet meer het niveau kon laten zien van de afgelopen wedstrijden. Over en weer werd er gescoord. Sophie Witting gleed uit een mooie strakke voorzet van Lakeesha de 3-2 binnen. Daarna kwam Waterwijk door een eigen doelpunt van Buitenveldert weer op gelijke hoogte.btv-o17-waterwijk-jo15-3-ines-van-der-hooft

De jongens wisten ook direct daarna op voorsprong te komen. Deze hield gelukkig maar een paar minuten stand, want Fleur de Ligt schoot van grote afstand raak. Rechtsbuiten Chanté Dompig ging duidelijk voor de winst. Zij wenste zich in de zestien niet van de bal te laten zetten en werd gevloerd: penalty. Aanvankelijk leek niemand deze te willen nemen, tot Ines van der Hooft zich meldde. Zij schoot keurig raak: 5-4! Buitenveldert gaf de wedstrijd niet meer uit handen. En als je het positief bekijkt is het gewoon goed dat Onder 17 ook bij een mindere dag wel weet te winnen. Met 9 punten uit 3 wedstrijden doet het team van trainer-coach Hélène Heemskerk duidelijk mee om de bovenste plaatsen.

Het bericht Buitenveldert Academie Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *