Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nabeschouwing Eredivisie zaalvoetbal

25-3-2016-22-00-41Drachtster Boys en Zuidoost United koppositie in de eredivisie vrouwen

In de eredivisie vrouwen zaal wonnen zowel Drachtster Boys en Zuidoost United hun tweede wedstrijd. Drachtster Boys speelde thuis tegen drs Vijfje. In de beginfase kregen beide teams kansen. Na enkele minuten was het Jessie Prijs die scoorde uit een pass van Esther van Toledo. Het was daarna Esther van Toledo die een solo afrondde en 2-0 scoorde.

De weer volledig herstelde Marian Meijer onderschepte vlak voor rust de bal en punterde de 3 – 0 binnen. Na de rust een sterk begin van de thuisploeg. Jessie Prijs maakte haar tweede van de avond. Ook Esther van Toledo maakt daarna haar tweede goal en de stand was 5 – 0. Vervolgens kon drs Vijfje de eer redden. Het slotakkoord was een bal die van richting veranderde en verdween in het doel van de studentenploeg.

In een spannende wedstrijd wist Zuidoost United het team van Pro Futsal Club te verslaan. Het werd een 6 – 3 overwinning voor de thuisploeg.

Nieuw Roden heeft nog niet de vorm en dat gaf Avanti/Keuning Advocaten de kans om te winnen. Het was echter de sterk keepende Joukje van der Meer die erger voorkwam voor de thuisploeg.

Een vrije trap van Amber Bandringa leverde al in de 2e minuut een voorsprong op. Na de wissel maakt dezelfde speelsters de 0 – 2.  De vrouwen uit Stiens kwam terug op 1 – 2 door een verwoestend schot van Sitsoeng Hau. Avanti nam risico’s. Dat werd afgestraft door Renee Huizinga die de eindstand 1 – 3 op het scorebord zette.Fc Gelre kreeg landskampioen vv Pernis op bezoek. In de eerste helft namen de Rotterdammers een 0 – 1 voorsprong. Meer druk van de thuisploeg in de 2e helft gaf meer ruimte voor acties van de speelsters van de landskampioen. Het werd uiteindelijk een 2 – 5 overwinning voor de meiden van Sharon van Zadelhoff.

Hovocubo wint thuisduel tegen Alkmaar/Sportstarts. In de eerste helft kwam de thuisploeg op een 1 – 0 voorsprong door Suzanne Deckers. In de 2e helft scoorde Marjan Brouwer de 2 – 0. Daarna namen de bezoekers meer risico en scoorde Demi Wustenhoff de 2 -1 . Vlak daarna verdween een bal die van richting veranderde in het doel van de Alkmaarders. Het was tenslotte Benthe Huijsman die de 1 -4 scoorde.

Het bericht Nabeschouwing Eredivisie zaalvoetbal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *