Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

WSC Waalwijk weekend special

2016-09-24-05WSC Waalwijk is de snelst groeiende vereniging in de regio de Langstraat wanneer het gaat om meisjesvoetbal. Deze competitie treedt WSC aan met 6 teams. Afgelopen weekend een volledig programma.

BVV MO15-1 – WSC MO15-1 0-3 (0-1)

Jan v Arckel MO13-1 – WSC MO13-1 0-10 (0-4)

Nadat de meiden van WSC vorige week met dubbele cijfers te hebben gewonnen mocht men nu afreizen naar Ammerzoden voor een confrontatie met Jan v Arckel. De meiden waren gebrand om te winnen omdat er in maart in een vriendschappelijk duel nog met 2-0 verloren was. Yassmine Boibkar was vandaag de aanvoerder. Het was een rommelig begin aan de wedstrijd. WSC speelde slordig. Veel ballen werden weggeschoten met onnodig balverlies als gevolg, de meiden konden elkaar niet vinden. Na 10 minuten spelen kreeg WSC grip op de wedstrijd. Effy Doyle opende de wedstrijd met een mooi afstandschot en zette de score op 0-1. Daarna ging WSC goed voetballen. Vele mooie combinaties volgden. WSC ging met een 0-4 voorsprong de rust in. In de tweede helft tikte WSC de tegenstander regelmatig van de mat.

Door goed samenspel bleven de doelpunten komen. Met nog 10 minuten te gaan gingen ze voor de 10de goal op het bord, maar helaas werden de dubbele cijfers net niet bereikt. Het was een mooie wedstrijd om te zien en volgende week Emplina thuis.

WSC MO13-2 – SVSSS MO13-1 1-7 (0-4)

Goedemorgen! Dat is zo ongeveer de samenvatting van onze reactie(s) bij aankomst op het hoofdveld. De tegenstander SVSSS is een paar maten groter en een paar jaar ouder dan onze meiden, dat is duidelijk. De meiden van WSC zijn onder de indruk van de tegenstander bij aanvang van de wedstrijd en kort na het fluitsignaal staat de teller dan ook op 0-2. Intussen gaat de leiding van WSC op onderzoek en controleert de spelerspassen. In overleg met de wedstrijdleiding en conform richtlijnen KNVB wordt bepaald dat de tegenpartij met een meisje minder moet spelen. Intussen is de stand al 0-3. Een vervelend begin van een leuke sportieve ochtend. Jammer!

Na het eerste kwartier is WSC minder onder de indruk en spelen ze weer als vanouds. De ruststand 0-4, na de rust neemt WSC volledig de leiding in het spel. Het team staat als een huis. Wat een acties, wat een kansen! De bal wil helaas het net niet laten bollen. Totdat Britt een kans ziet om Merel de Jong voorin te bereiken. Merel neemt haar kans en scoort! De rest van de wedstrijd is WSC duidelijk de bovenliggende partij. Inmiddels staan de meiden achter met 1-6, maar de inzet is er niet minder om. De tegenstander scoort ook nog, maar dat maakt voor WSC niet veel uit. Uiteindelijk fluit de scheids af met de teller op 1-7. Een geflatteerde uitslag welke niet de krachtsverhoudingen weergaf. De meiden van WSC de wedstrijd af met een groot applaus van het publiek, en met opgeheven hoofd kunnen ze gaan douchen.

WSC MO11-1 – Emplina MO11-1 16-0 (6-0)

Na een moeizame 2-2 vorige week tegen een fysiek sterk OJC moest er vandaag gestreden worden tegen een oude bekende. Emplina was vorig jaar een lastige tegenstander voor WSC waartegen 4 punten uit twee wedstrijden werden behaalt. Dit keer was WSC erop gebrand gelijk goed uit de startblokken te komen. Emplina bleek geen schim van het team van vorig jaar. De meiden van WSC daarentegen hebben laten zien weer sterker te zijn geworden. De tips en trics van de afgelopen trainingen werden goed uitgevoerd en dat resulteerde in het snelle en zeer terechte voorsprong.

2016-09-24-02

Na de snelle 1-0 kon ook de 2-0 en 3-0 begroet worden. WSC was een klasse beter dan de bezoekers uit Empel. Ieder doelpunt werd gevierd. Onze aanval was niet te stoppen voor de meiden van Empel. En als onze gasten enkele keren alsnog naar voren kwamen waren onze middenvelders en onze verdediging een niet te nemen horde. De scheids floot voor de rust (6-0) en de meiden konden even bijkletsen. Nog enkele tips van de leiding en de meiden waren klaar voor de tweede helft. Een 6-0 voorsprong was blijkbaar niet genoeg voor onze meiden en gedreven gingen ze opzoek naar meer. Met enkele mooie acties en combinaties werd het doel van Emplina weer onder vuur genomen. De teller tikte langzaam door van 6 naar 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 en 15. De honger van de meiden was nog steeds niet gestild. En 2 minuten voor tijd maakten ze de 16e van de dag. Een grote uitslag.

Zoals gezegd waren onze meiden duidelijk een maat te groot voor deze tegenstander. Wel moet gezegd worden dat Emplina moedig bleef strijden voor iedere bal. Tegen het einde van de wedstrijd kregen zij nog 1 mogelijkheid, maar helaas stond onze keepster op de juiste plaats. Geen eretreffer voor Emplina. Door deze ruime overwinning en een gelijkspel van OJC tegen DSC staat WSC MO11-1 nu aan kop in de competitie.

WSC MO11-2 – OJC Rosmalen MO11-3 19-0 (9-0)

WSC speelde voor veel toeschouwers de eerste thuiswedstrijd. Tijdens de voorbespreking werd veel aandacht besteed aan de tactiek en opstelling. Om 8.30 uur sharp werd afgetrapt. Binnen een paar seconden was duidelijk dat WSC de betere ploeg was. Het duurde een krappe minuut voor de 1-0 al in de touwen hing. De meiden van WSC voelden dat er vandaag veel goals gemaakt zouden worden. Ondanks het feit dat de doelpunten elkaar snel opvolgden probeerden de coaches langs de lijn erop te sturen om netjes te blijven voetballen. Met 9-0 werd de rust bereikt. De tweede helft leende zich met deze stand perfect voor het proberen van wat nieuws. WSC ruilde wat posities. Verdedigers werden als spits ingezet en middenvelders mochten op verdedigingsstage. De meiden van WSC pikten hun nieuwe posities goed op en wisten in de 2e helft zelfs 1 keer meer te scoren dan in de eerste helft. 19-0 werd het!! Deze monsterscore maakt dat WSC op doelsaldo boven de concurrent uit Nieuwkuijk uitstijgt en de eerste plaats bezet houdt.

WSC JO9-3M – TSC JO9-7M 0-10

Het nieuwe team WSC JO9-3M staat na een grote nederlaag van 0-10 tegen het meidenteam van TSC weer met beide benen op de grond. Werd vorige week de allereerste wedstrijd ooit nog verrassend met 3-1 gewonnen. Nu kwam WSC tegen een team waarvan zo goed als iedere tegenstander al een jaar ervaring heeft er niet aan te pas. De inzet van alle meiden was super, maar het verschil in ervaring was gewoon te groot. Vanaf de start werd duidelijk dat deze wedstrijd anders was dan de vorige. Keepsters Lisa en Jewel hadden genoeg te doen. Het verschil in ervaring was te zien aan het goede samenspel van de tegenstanders samen met de aanvallers die van afstand hard en hoog konden schieten. Het was dan ook wachten op een tegendoelpunt, die na 5 minuten ook kwam. Daarna bouwde TSC eerst rustig de voorsprong uit, wat een ruststand van 0-8 opleverde.

Het enige wat WSC daartegenover kon zetten was een eenzame uitbraak van Jip van der Schans. In de tweede helft kwamen daar nog slechts 2 doelpunten bij. Hier werd echter hard voor gevochten! De meiden van WSC lieten zien niet flauw te zijn en de inzet en motivatie was groot. Toch was ook in de tweede helft het verschil zichtbaar: zo nu en dan renden al onze meiden naar de bal, waardoor een aantal tegenstanders vrij voor het doel de bal afwachten. Verrassend genoeg wisten de meiden bij de penalty’s wel vaker te scoren dan de tegenstander. We gaan zien wat het verschil met deze betere tegenstander over een aantal weken zal zijn, met wat meer wedstrijden, een ingespeelde keepster en een betere organisatie op het veld. Een goede oefening daarvoor is volgende week tegen GRC uit Giessen, die net als TSC hun eerste twee wedstrijden heeft gewonnen.

Het bericht WSC Waalwijk weekend special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *