Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

FC Berghuizen Weekend Special

mo19-1

FC Berghuizen MO19-1 opent het vuur en weet te vlammen

Vandaag voor het eerst een fitte ploeg m.u.v keepster Yindi. VDZ MO19-1 stond op programma en enkele meiden hadden in de O21 midweeks al tegen deze tegenstander gespeeld. FC Berghuizen wist dus dat er een zware pot te wachten stond.

De eerste 20 minuten bestond uit van weerszijden aftasten met af en toe een kans op een doelpunt. Beide teams bouwden op en er was goed en verzorgd voetbal te zien van twee gelijkwaardige teams en daarbij vond de thuisploeg het vertrouwen dat zij prima tegen VDZ kon spelen.

Na de drinkpauze wist FC Berghuizen al gauw een doelpunt te maken. Deze ontstond na een goed opgebouwde aanval waarbij FC Berghuizen zag dat de keepster erg ver was uitgekomen en de bal van ruime afstand tegen de touwen werd gemikt! Het tweede doelpunt bijna een kopie van het eerste, wederom keepster te ver en hoog over haar heen tussen de palen. Met een ruststand van 2-0 werden in de rust nog wat aanwijzingen gegeven voor wat betreft het kantelen hetgeen de eerste helft nauwelijks gebeurde.

De meiden pakten dit advies goed op waarbij meerdere kansen gecreëerd werden. De bal ging in goed tempo rond en beide flanken werden goed benut. FC Berghuizen combineerde er prima op los en ook de individuele acties (al dan niet altijd met een verzilvering) werden prima uitgevoerd. Regelmatig werden de meiden uit Arnhem “het bos in gestuurd” door de skills van de groenwitten. FC Berghuizen had het vuur geopend en wist te vlammen tegen een VDZ die met het verstrijken van de tijd er steeds minder in geloofde iets terug te kunnen doen. Eindstand 8-0

mo19-2MO19-2

Vanwege veel blessures speelde MO19-2 met wat meiden uit de MO15 tegen SDC’12 MO19-1 in Denekamp.

De teams kenden elkaar van het vorig seizoen toen beide in de MB uitkwamen. FC Berghuizen en SDC waren gelijkwaardig op het veld waarbij FC Berghuizen steeds meer het nut van combinatiespel inziet en dan ook prima de ruimte wist te maken voor elkaar. SDC is fysiek wat krachtiger maar voetballend de mindere.

Toch leverde het combinatiespel van FC Berghuizen geen 3 punten op en was SDC met hun spel iets effectiever. Eindstand 6-4.

MO15-1 ongeslagen

FC Berghuizen MO15-1 moest al vroeg 8.30 (!) uur spelen in Rijssen tegen Excelsior MO15-1. Dat betekende geen Oldenzaalse kermis voor de meiden wilden ze ook deze wedstrijd op hun best zijn. De meiden speelden niet hun allerbeste wedstrijd maar Excelsior bleek ook niet in hun goede doen te zijn waardoor FC Berghuizen er meerdere keren goed doorheen kwam en verschillende kansen wisten te creëren. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander en FC Berghuizen was regelmatig erg gevaarlijk voor het doel. De eindstand werd bepaald op 0-3 waardoor FC Berghuizen ongeslagen is met 9 punten uit 3 wedstrijden.

MO13-1 boekt prima zegejo11-3m

Thuiswedstrijd tegen Winterswijk MO13-1. De meiden uit Oldenzaal waren er op gebrand om vandaag punten te gaan pakken in de eerste klasse en de meiden gingen allemaal met die instelling het veld op. De doelstelling van deze wedstrijd was winnen met aanvallend voetbal. De meiden pakten het goed op en lieten een knap staaltje voetbal zien met mooie driehoekjes hetgeen een contrast vormde ten opzichte van Winterswijk die alleen maar lange ballen wist te geven. Met geloof in zichzelf en in het team en met geduld op het doelpunt dat zeker zou vallen wisten de meiden een mooie eindzege te boeken van 4-2

MO13-2 is maatje te klein

FC Berghuizen speelde thuis tegen Suryoye Mediterraneo MO13-1. Naast spelerspassen had het team uit Enschede ook ID- kaarten mee, niet dat een ID kaart zo waterdicht is al er meerdere zusjes in het gezin zijn maar goed, gewoon voetballen! De thuisploeg probeerde goed op te bouwen maar de meiden uit Enschede waren sterker waardoor onze lichtgewichten eenvoudig van de bal werden gezet. Dan maar een lange bal maar ook daar bleek de fysieke kracht een belemmering, toch wisten de Oldenzalers met 2-0 voor te staan. Dat liet Suryoye niet op zich zitten en begon fel te spelen waarbij 2 speelsters opvielen. Niet alleen vanwege hun spel maar vooral door lengte en kracht waar de groenwitten niet tegenop konden. Deze meiden walsten als het ware letterlijk over de thuisploeg heen. Maar FC Berghuizen bleef voetballen en loerde op een fout van de tegenstander en probeerde sneller te handelen. Helaas was het kracht verschil te groot waardoor FC Berghuizen letterlijk en figuurlijk een maatje te klein bleek. Eindstand 3-6

JO11-3M zevenklappert

De meiden waren erop gebrand om de jongens van SDC te verslaan en dat toonden zij ook duidelijk in hun spel. De jongens een stuk groter en sterker kwamen absoluut niet in het spel. De meiden domineerden de hele wedstrijd en blaakten van zelfvertrouwen ondanks een aantal op een andere positie speelde dan normaal. Technische hoogstandjes werden feilloos uitgevoerd en het was niet de vraag of de meiden gingen winnen maar met hoeveel ze zouden gaan winnen. Fantastische combinaties volgden, als team ijzersterk! Met maar liefst 7-1 werd SDC JO11-6 verslagen!

mo11-1MO11-1 speelde prima

Op de helft van het natte hoofdveld speelde MO11-1 tegen Colmschate MO11-1. Het was even wennen op het gras, bal rolde minder snel maar al gauw hadden de meiden de smaak te pakken. Er werd goed gespeeld, iedereen deed prima mee en er werd minder in de weg gelopen dan tijdens trainingen het geval was in de week voor de wedstrijd. Het team is samengesteld uit meerdere teams met als raakvlak dat het allemaal “de besten” waren in hun eigen team en zij er nu aan moeten wennen dat zij niet een bal van elkaar over hoeven te nemen omdat iedereen dus in dit team gelijkwaardig is in niveau. De meiden hebben een prima wedstrijd gespeeld maar Colmschate speelde al langer in hun samenstelling samen hetgeen zich vertaalde op het veld in een overwinning voor de uitploeg van 0-4. Na afloop voor beide teams een fruit-traktatie (FC Berghuizen MO11-1 doet dit voor eigen team en tegenstander binnen kader van “Sport en eet je gezond”).

mo11-2

MO11-2 wint hun eerste wedstrijd. MO11-3 verliest dus

Met debutante Tess maar zonder 2 vaste speelsters stond MO11-2 te popelen om af te trappen tegen MO11-3 die zonder uitzondering eerstejaars zijn. Op papier zou MO11-3 sterker moeten zijn op basis van de stand tegen een tegenstander waar ze beide al tegen hadden gespeeld. In het veld bleek echter MO11-2 het initiatief te nemen maar stuitte steeds tegen de jonge en getalenteerde keepster van MO11-3. In een vermakelijk wedstrijd wisten beide teams te scoren waarbij MO11-2 er 6 in wisten te prikken en MO11-3 3. Met de inzet van beide teams zit het wel goed, waardoor ze vast beide nog punten zullen pakken!

JO9-4M

Mooi op tijd waren de speelsters in Saasveld waar ze gezamenlijk aan de warming up begonnen. FC Berghuizen begon goed aan de wedstrijd maar al gauw bleek dat vooral de verdediging van de ploeg uit Oldenzaal getest werd. Iedereen hielp goed in de verdediging maar ondanks dat keken de meiden tegen een achterstand aan maar 8-0. Tijdens de rust werd een peptalk gegeven en de stand ging even weer naar 0-0, opnieuw beginnen te voetballen. Met vertrouwen werden wat mooie aanvallen opgezet wat helaas geen verdiend doelpunt opleverde. De meiden hebben weer veel geleerd en zullen vast nog punten gaan pakken. Eindstand werd bepaald op 13-0.

Het bericht FC Berghuizen Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.