Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Iedereen is trots op Ilse Arts (ex-SC Woezik)

ilse-woezik

De naam Ilse Arts zal velen niets zeggen, maar Ilse was tot 12-06-2010 de laatste vrouw van Woezik VR1.

Een zwaar motorongeluk, waarbij ze een dwarslaesie vanaf haar middel opliep, maakte een einde aan haar carrière als voetbalster. Er kwam een einde aan het uitoefenen van haar geliefde spelletje.

Ilse is niet bij de pakken neer gaan zitten. Een benefietwedstrijd op 17 april 2011 tegen toenmalig Eredivisionist Willem II en enkele overige acties zorgen ervoor dat Ilse een aangepaste auto kon kopen. Ze ging werken in de drukkerij van haar ouders en is op zoek gegaan naar een activiteit waarin ze haar sportieve drive terug kon vinden.

Ze is gaan rolstoelbasketballen en inmiddels op een dusdanig niveau beland, dat ze bij de top van Nederland hoort.

Op de site van TeamNL is het volgende over Ilse te lezen:

De ster van Ilse Arts rijst snel. Nog maar vier jaar geleden begon de ex-voetbalster met rolstoelbasketbal. Inmiddels is ze doorgedrongen tot de hoogste rangen. De Wijchense is er een van geen woorden maar daden. Daarover zegt ze zelf: “In het rolstoelbasketbal vond ik een nieuwe uitdaging. Elke dag leer ik nieuwe dingen.”

De forward van DeVeDo heeft als motto: “No guts, no glory”.

Voor het bereiken van haar doel is volgens de snelle forward maar één ding nodig: “Beter worden. Individueel en als team. Ik zie elke dag als een nieuwe uitdaging om grenzen te verleggen.”

ilse-woezik-met-team16 september jl. behaalde ze met het Nederlandse Rolstoelbasketbalteam de bronzen medaille op de Paralympics in Rio.

Vorige week dinsdag werd Ilse bij thuiskomst verwelkomd met een verassingsparty, georganiseerd door familie, vrienden en bekenden van Ilse. Hierbij werd ze ook door de burgemeester van Wijchen in het zonnetje gezet.

Woensdag werd ze ook nog samen met alle Paralympische medaillewinnaars uitgenodigd door Koning Willem-Alexander. Wat een super prestatie!

Het bericht Iedereen is trots op Ilse Arts (ex-SC Woezik) verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.