Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Twee mooie wedstrijden voor het JVOZ team

Dit weekend speelden we op zaterdag tegen VCK JO15-1 en op zondag tegen Westerlo U17, twee totaal verschillende wedstrijden in de 2 competities waarin we spelen.

Tegen VCK op zaterdag begonnen we goed en binnen de minuut de 1-0 via Angela Versluis na een passje van Manon de Ruijsscher. Na 7 minuten scoorden we de 2-0 en eigenlijk ging het tot dan zoals we wensten. Druk zetten na balverlies en goed verzorgd technisch aanvalsspel. Maar na de 2-0 was de zuiverheid flink weg in ons spel en begonnen we te vergeten om te schakelen bij balverlies. Daardoor ontstond de 2-1 na 8 minuten. En waar ik al bang voor was, wederom een omschakel-moment kostte ons de voorsprong: 2-2. Totaal onnodig! De treurmomenten bij balverlies duren te lang en daardoor kon de tegenstander ons meteen overlopen als zij de bal veroverden. In balbezit was er maar 1 ploeg die speelde en dat waren wij, maar gaandeweg de eerste helft slopen ook bij ons de onzuiverheden in het spel, echter zonder dat VCK gevaarlijk werd, en anders stond Esther wel prima in de weg.

De tweede helft was nog maar net begonnen en we scoorden via Wynonna Lord de dik verdiende 3-2 na een schitterende pass op de stropdas over 50 meter van Lieve van Vliet. Onze voorsprong duurde weer niet lang, want na een fout scoorde VCK de 3-3. Onze voorsprong werd kort daarop weer hersteld door Winnie Li uit een assist van Angela. Daarna was de concentratie flink verdwenen en stapelden we de ene foute pass op de andere, wat uiteraard een keer kan gebeuren en gaven we VCK te vaak de bal zomaar in de voeten om te kunnen scoren en onze overwinning af te snoepen, en dat gebeurde. Ondanks fantastisch keeperswerk van Esther gaven we toch nog 2 goals zomaar weg en verloren we onverdiend met 4-5 na een zeer ongelukkige wedstrijd waarin we waar een glaszuivere goal afgekeurd hebben zien worden.

Op zondag troffen we weer nieuwe omstandigheden. Een door de hevige regenval kletsnat en supersnel veld waar de meiden zichtbaar veel problemen mee hadden. En voor zover bekend de eerste officiële wedstrijd op zondag voor een JVOZ-team. Westerlo had haar team ditmaal wel compleet met wat internationals (Belgian Red Flames) die er tijdens de oefenwedstrijd in juli er niet bij waren. Dus van onderschatting mocht absoluut geen sprake zijn. Maar zoals gezegd, het veld was drijf en drijfnat en daar gingen we uiteindelijk niet goed mee om, maar geen probleem, want alle nieuwe omstandigheden zijn er om aan te wennen. Na vele kansen niet benut te hebben in het eerste kwartier scoorde Winnie Li in een rebound de dik verdiende 1-0 na 18 minuten. Anouk had tot dan erg weinig te doen en was het JVOZ dat dicteerde en Westerlo eigenlijk alleen in de weg liep en deed dat wel met volle overgave waardoor het ons erg moeilijk maakte om ons eigen spel te spelen. Maar dan toch scoorden we de 2-0 door Alessia Mieras die bijna de lat in tweeën kogelde, maar de bal knalde via de onderkant van deze arme lat tegen het net. Deze dik verdiende goal was weer een schone!

In de tweede helft maakten we de 3-0 na 2 minuten via een geweldige sterke actie van Laura Vierhout die vanaf links de 16 meter in slalomde en de keeper kansloos liet. De bal kwam dachten we van Manon de Ruijsscher die een hele sterke 2 e helft speelde en haar ongelukkige wedstrijd van de zaterdag deed vergeten. Klasse opgepakt Manon! Klasse was ook de druk van Alessia op de keeper in de 46 e minuut nadat Wynonna de bal had voorgegeven. De keepster grabbelde en grabbelde maar onder druk van Alessia liet ze de bal los waarna Alessia de 4-0 kon binnen knallen. Westerlo had wel wat meer dreiging, maar Esther had in de 2 e helft weinig te doen en wat ze moest doen deed ze waar uitstekend!

Het kleddernatte veld werkte niet in ons voordeel, want van goed combinatievoetbal, ons kenmerkende spel, was geen tot zeer weinig sprake. Het druk zetten bij balverlies ging nu weer ietsje beter, maar we zijn er nog lang niet. Gelukkig wel een lekker einde van het weekend met de eerste winst in deze nieuwe, extra zondagcompetitie waarin we tegen grote namen gaan spelen.

Het bericht Twee mooie wedstrijden voor het JVOZ team verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.