Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

WSC Waalwijk Weekend Special

wsc_ws_20161004

WSC Waalwijk is de snelst groeiende vereniging in de regio de Langstraat wanneer het gaat om meisjesvoetbal. Deze competitie treedt WSC aan met 6 teams. Afgelopen weekend een volledig programma.

Maaskantse Boys MO15-1 WSC MO15 5-5 (2-2).

WSC MO13-1 – Emplina MO13-1 12-0 (6-0)

Waar gaat dit eindigen voor de meiden van WSC MO 13-1? Vandaag mochten ze spelen op het gloednieuwe kunstgras van het mooie hoofdveld. De tegenstander was Emplina uit Empel. Na twee overwinningen in de competitie wilde de leiding van WSC Mo-13-1 ook deze wedstridj winnen om bovenaan te blijven op de ranglijst. Joey Verhoeven had de aanvoerders band om en klokslag 8.30 uur begon de wedstrijd.

De meiden van WSC begonnen fel aan de wedstrijd en lieten direct zien dat ze een klasse beter waren als de tegenstander. Emplina is er niet aan te pas gekomen, Meike Versteeg opende de score en in rap tempo stond er 6-0 op het scorebord. Toch zag de leiding van WSC nog verbeterpunten in de rust. Er mocht nog sneller worden overgespeeld, en die opdracht werd redelijk goed uitgevoerd. Na 60 minuten stond er op scorebord 12-0. De verdediging stond als een huis zodat de keepsters van dienst geen enkele bal op doel hebben gehad. Het team kijkt uit naar de topper van volgende week in de competitie tegen de bekende ploeg van OJC Rosmalen.

Uno Animo MO13-1 – WSC MO-13-2 0-1 (0-0)

WSC kent de tegenstander, de teams lijken op voorhand gelijkwaardig aan elkaar. Het spel golfde op en neer. In de eerste helft zijn er over en weer ongeveer gelijke kansen. De meiden van WSC blijven strijden en de wedstrijd kan werkelijk alle kanten op. Na een half uur fluit de scheids voor de ruststand 0-0. Na de rust lijkt Uno Animo wat sterker uit de startblokken te komen, maar WSC herstelt zich snel. Het wordt steeds spannender. Beide ploegen krijgen kansen. De verdediging heeft het druk. Keepster Alissa Roestenberg staat ook niet bepaald stil, en redt WSC meerdere keren.

Na weer een mooi opgebouwde aanval weet Merel de Jong te scoren: 0-1! De meiden vieren het alsof ze kampioen worden. Nu de voorsprong vast houden. Uno Animo weet nog een behoorlijk aantal keren bij het doel van WSC in de buurt te komen, en wederom volgen hier meerdere spectaculaire reddingen van keepster Alissa. WSC strijd tot de laatste minuut en neemt de drie punten mee naar huis!

Wilhelmina MO11-1 – WSC MO11-1 1-11 (0-5)

WSC mocht naar Den Bosch voor de ontmoeting tegen de geel-zwarten van Wilhelmina. Aan dadendrang geen gebrek bij de meiden van WSC, want ze willen iedere tegenstander aanpakken. Tot nu toe heeft dat geleid tot 4 punten uit twee wedstrijden. Wilhelmina zag de meiden van WSC op het veld staan en de eerste bekende reacties waren alweer een feit. “Moeten wij tegen die kleine meisjes, haha….”

De eerste vijf minuten verliepen rommelig omdat er gespeeld werd op een kleiner veld met blauwe lijnen. Veel ballen liepen onnodig over de zijlijn, de opbouw werd hierdoor verstoord. Wilhelmina was als eerste gevaarlijk en kwam met een gevaarlijke voorzet die niemand bereikte. Daarna was WSC uiteindelijk bij de les en kreeg het de eerste goede kansen van de wedstrijd. De derde goede aanval werd met een afstandsschot omgezet tot een 0-1 voorsprong. Niet veel later was de tweede goal ook een feit. WSC liep langzaam uit naar een ruimere voorsprong. Ondanks de ruime voorsprong hadden de meiden van WSC het toch moeilijk met de meiden van Wilhelmina. In de duels beten de gastvrouwen goed van zich af. Hierdoor moesten onze meiden continue alles geven om zich als winnaar van een duel te kronen. Voetballend waren onze meiden wel verder en daarmee werd ook een beslissend gat geslagen. Met de rust stonden onze meiden met 0-5 voor.

De rust was een moment van bijkomen en de strategie bepalen voor de tweede helft. Het mooie van onze meiden is dat ze opdrachten ook echt uit kunnen voeren. En soms uit zichzelf bijschakelen op basis van inzet en strijd. WSC probeerde de wedstrijd freewheelend uit te voetballen en dat leek aardig te lukken. Al snel kwam WSC op 0-8, maar toen stokte de machine even. Wilhelmina knokte zich enigszins terug in de duels. Een slordigheidje van WSC werd afgestraft en leidde de eretreffer in 1-8. WSC herpakte zich, namen het heft weer in handen en lieten zien met enkele prachtige goals wie vandaag de beste ploeg was. Met een 1-11 eindstand wisten de meiden weer drie punten mee te nemen naar Waalwijk. Met 7 punten uit 3 wedstrijden staan onze meiden nu aan kop in de competitie. Maar er is een nieuwe uitdager in de competitie bij gekomen. Door sterke resultaten in de tweede klasse is Bergeijk MO11-1 tussentijds gepromoveerd naar onze eerste klasse. Bergeijk luisterde hun debuut op met een mooie 7-2 overwinning tegen DSC. Komende week speelt WSC uit tegen, jawel… Bergeijk. Een mooie krachtmeting tegen een onbekende, maar op papier zeer sterke tegenstander.

GRC14 JO-(4M – WSC JO9-3M 3-0 (1-0)

Zaterdag 1 oktober wachtte de allereerste uitwedstrijd voor WSC JO9-3M. Na een overwinning tegen een beginnend team en een nederlaag tegen een ervaren team was GRC14 JO9-4M weer een team met wat ervaring en bovendien medekoploper met 2 ruime overwinningen. De wedstrijd was daarmee ook vooral een goede vergelijking met de 10-0 verloren wedstrijd van vorige week.

Het team liet een duidelijke groei zien in verdedigend opzicht in de slechts met 3-0 verloren wedstrijd. Dat kostte veel kracht bij alle spelers waardoor we in de aanval nog niet zo veel konden laten zien. In de eerste helft ging de bal enkel naar het doel van WSC. Maar met Evi, Merel en Famke staat er een stevige verdediging. Tegenstanders komen daar niet zomaar langs! Bovendien weten ze elkaar goed aan te vullen en af te wisselen op de posities. Daar komt bij dat onze beginnende keepsters niet zomaar gepasseerd worden. Jewel keepte een goede eerste helft, met een paar inmiddels door de tegenstander gevreesde uittrappen. Na zo’n 10 minuten werd het helaas toch 1-0 toen bij een hoekschop zowel de verdediging als de coach even stond te slapen.

In de rust was er gelukkig een oplettende ouder die de coaches van koffie voorzag. Ook werd het nog 2-0, maar nu door goed voetbal van de langere en sterkere tegenstanders. Na de rust een keeperswissel. Jewel vond het op het middenveld uiteindelijk leuker, dus we kunnen haar goed gebruiken in de volgende wedstrijden. Alhoewel de bal wel vaker richting het andere doel kwam heeft een doelpunt voor WSC er niet in gezeten. Sterre, Lisa en Jip hebben de hele wedstrijd op het middenveld goed meegeholpen met verdedigend werk. Topscoorder Jip kon haar mooie dribbels vandaag helaas niet laten zien.

Ze was vlak voor de wedstrijd op de tegels gevallen en was de hele wedstrijd wat voorzichtig. Milou liet vanaf het middenveld de dribbels wel een aantal keer zien, maar met de duwende en trekkende langere tegenstanders was het doel nog te ver. Marguerite stond de hele eerste helft op de helft van de tegenstander op een bal te wachten waardoor ze in de tweede helft de bal op de eigen helft ophaalde. Maar ook voor haar was daarmee de weg naar het doel te lang. Volgende week spelen we uit tegen Altena, die vergelijkbare uitslagen laat zien als WSC.

Het bericht WSC Waalwijk Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *