Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Buitenveldert Academie Weekend Special

sc Buitenveldert teamfoto O16

sc Buitenveldert teamfoto O16

Twee knappe overwinningen en een kleine nederlaag waren het afgelopen weekend de resultaten van de talententeams van de Buitenveldert Academie. Onder 15 haalde met een 3-0 overwinning knap uit in Almere. Waterwijk JO15-5 had weinig in te brengen en werd op een overtuigende manier verslagen. De meiden van Onder 16 hebben hun wedstrijd in de 1e helft helaas weggegeven.

Op basis van de 2e helft had een gelijkspel en misschien zelfs een kleine overwinning zeker verdiend geweest, maar een 3-0 achterstand bij rust nog goed maken tegen een jongensteam is natuurlijk geen eenvoudige klus. Onder 17 blijft maar winnen. Dit keer moest FC IJburg eraan geloven. In een goede wedstrijd waren de meiden voetballend de bovenliggende partij en konden zodoende weer 3 punten bijschrijven. Aankomende zondag wacht de topper tegen medekoploper Nieuw West United JO15-1. Dat gaat een interessante ontmoeting worden waarin de meiden kunnen laten zien of ze ook met druk weten om te gaan. Hieronder volgen de wedstrijdverslagen.

Waterwijk JO15-5 – Buitenveldert Onder 15 0-3 (0-1)

Na twee nederlagen -ondanks goed spel- speelden de meiden van Onder 15 gisteren uit tegen de jongens O15-5 van Waterwijk. Het begin van de eerste helft was duidelijk voor Buitenveldert. De keeper van de tegenstander was goed en stopte doelpogingen van onder meer Katharina Collins en Elisha Kruize. Na 20 minuten werd de achterhoede van de meiden voor het eerst echt goed op de proef gesteld. Onder leiding van Pien Appels, Mercedes Wiegel en Zoë el Baz stond de verdediging echter als een huis. Na 25 minuten kwam het eerste doelpunt. Elena van de Pol zag haar schot op goal worden gestopt, maar in de rebound schoot Isabel Carvalho van den Broek vervolgens rustig binnen.

waterwijk-jo15-5-btv-o15-nabespreking-op-het-veld

Na de rust lag het initiatief bij Waterwijk. Keepster Lisanne Leusink stopte een enorme kans en uit de daarop volgende counter had Buitenveldert de kans om de wedstrijd op slot te gooien. De inzet van Elisha Kruize werd wederom goed gepakt door de keeper van Waterwijk. Vanaf dit moment begon Buitenveldert weer te domineren. Dit leidde tot meerdere kansen en na 1 uur spelen zelfs tot een tweede doelpunt. Een aanval via Sydney Blom en Chimene Nahar werd na een save van de keeper binnen getikt door de Amerikaanse spits Katharina Collins. De wedstrijd was beslist en werd professioneel uitgespeeld. Ook volgde nog de 0-3. Chimene Nahar scoorde na een pas van Isabel Carvalho van den Broek. De laatste kans van de wedstrijd was voor Suus de Bakker. In tegenstelling tot vorige week wist ze niet te scoren en zag ze de keeper van Waterwijk wederom de goede hoek kiezen. Trainer-coach Lieselotte Wels was uitermate tevreden over het spel van de meiden en zag een overtuigend spelend Buitenveldert meer dan terecht 3 punten meenemen naar Amsterdam.

Pancratius JO15-2 – Buitenveldert Onder 16 4-2 (3-0)

pancratius-jo15-2-btv-o16-nina-vens-tegen-haar-oude-club In een mooie wedstrijd heeft Buitenveldert Onder 16 met 4-2 onverdiend verloren van Pancratius JO15-2. Een gelijkspel zou meer terecht zijn geweest. Het was een echte strijd deze keer, even spannend als boeiend. Buitenveldert had aanvankelijk moeite met de technische bewegingen van voornamelijk de middenvelders van Pancratius en werd soms kinderlijk uitgespeeld. In de 12e minuut kwam Pancratius op een 1-0 voorsprong nadat een duel op het middenveld niet goed werd gespeeld. De middenvelder kon een diepe bal geven en vervolgens greep de verdediging ook niet adequaat in. De 1-0 voorsprong was wel verassend te noemen en de meiden moesten het koppie niet laten hangen. Dit deden zij dan ook niet. Door meer druk naar voren te zetten kreeg het team gaandeweg meer grip op het spel. Nina Vens speelde centraal in de verdediging een sterke wedstrijd, maar helaas kon ook zij niet voorkomen dat Pancratius uit een corner tegen de verhouding in, in de 24ste minuut de 2-0 scoorde. Het verschil in de eerste helft was dat Pancratius de mogelijkheden die zij kregen wel afmaakte en Buitenveldert niet. Sara Kost had namelijk in de eerste helft de uitgelezen mogelijkheid om te scoren, maar helaas kon zij de keeper niet omspelen. Ook enkele afstandsschoten van Buitenveldert speelsters strandden (te) vaak in de handen van de keeper. In de 32e minuut werd de score door Pancratius uitgebouwd. Door het uitstappen van één van de middenvelders van Buitenveldert kon een middenvelder van Pancratius de bal door het midden steken en vervolgens maakte de spits deze bal met een boogbal behendig af, 0-3. Met deze stand gingen de beide teams rusten.

pancratius-jo15-2-btv-o16-lotte-brands

De 2e helft liet een ander spelbeeld zien waarin het spel op en neer golfde met grote kansen voor Buitenveldert en Pancratius. Buitenveldert stond anders op het veld, was agressiever, gaf minder weg, nam risico’s en viel aan met diepe ballen en goed spel vanaf de vleugels. Kansen stapelden zich op en het was wachten op de aansluitingstreffer. Daarnaast kwam Buitenveldert een keer goed weg toen de spits van Pancratius op keepster Daniëlle van den Bos afging. Hij omspeelde haar, leek te bal binnen te kunnen tikken, maar daar was Nina Vens met een uitstekende sliding die de vierde goal met gevaar voor eigen leven kon voorkomen. In de 49e minuut kwam dan eindelijk de aansluitingstreffer. Na een mooi opgezette combinatie op het middenveld en een goede strakke voorzet over de grond van Sara Kost kon Robin van Donselaar de bal bij de tweede paal binnen schieten, 3-1. Een doelpunt uit het boekje. Een volgende goal van de meiden hing in de lucht met onder andere een mooi afstandsschot van Bobbie van Vlaardingen op de lat en aantal schoten, maar de keeper van Pancratius kon zijn team op de been houden. In de 63e minuut namen de meiden bij een corner veel risico door achterin 1v1 te staan en hierdoor werden zij door een snelle counter geklopt, 4-1. Lotte Brands scoorde drie minuten voor tijd met een mooie kopbal uit een corner nog wel de 4-2, maar verder kwamen de meiden helaas niet meer. Volgens trainer-coach Chantal de Ridder duurde de wedstrijd net iets tekort om de stand nog recht te kunnen trekken. Gezien het spelbeeld in de 2e helft had er zeker meer ingezeten.

FC IJburg JO15-2 – Buitenveldert Onder 17 1-3 (1-2)

Buitenveldert Onder 17 ging deze week bij IJburg JO15-2 op bezoek. Onder regenachtige omstandigheden werd er afgetrapt. De meiden kwamen goed uit te startblokken. Direct was te zien dat Buitenveldert de dominante ploeg was en dat resulteerde al snel in een goede steekbal op Chanté Dompig, die de eerste kans van de wedstrijd kreeg.

fc-ijburg-jo15-2-btv-o17-noor-verhaar

Na wat kleine kansjes was het diezelfde Chanté Dompig, die via een doorgekopte bal van Sophie Witting de bal nog een klein tikje met het hoofd gaf en de 0-1 op het scorebord zette. Daarna bleef Buitenveldert kansen creëren waaronder twee mooie schoten van Sophie Witting en Britt Roele. Het goede veldspel ebde wat weg en daar was opeens de rechtermiddenvelder van IJburg die vrij toegang kreeg tot randje 16 en de bal snoeihard in de kruising schoot, 1-1 in de 22e minuut. Buitenveldert leek even van slag waardoor IJburg vlak daarna nog een schot kon lossen, maar Larissa Haagsma pakte de bal met een fantastische zweefduik. Daarna was het Sophie Witting die in de 30e minuut vanaf links naar binnen sneed en de bal hard en laag binnenschoot, 1-2. Door dit doelpunt gingen de meiden met een lekker gevoel aan de limonade.

fc-ijburg-jo15-2-btv-o17-doelpunt-sophie-witting De tweede helft begon wat slordig omdat Buitenveldert mee ging in het spel van IJburg met voornamelijk lange en hoge ballen. Op de momenten dat Buitenveldert laag over de grond voetbalde kwamen daar mooie kansen uit. Echter werden er wel veel kansen gecreëerd gedurende de hele wedstrijd, maar niet afgemaakt om op een veilige voorsprong te komen. Buitenveldert werd in de eindfase een paar keer gevaarlijk door lage steekballen op Nikki van Wees en Chanté Dompig. In de 65e minuut was het dan toch raak, Samantha Bon stak Chanté Dompig perfect weg en die wist de bal om de keeper te krullen: 1-3, wat tevens de eindstand van de wedstrijd betekende. Met 4 wedstrijden gespeeld en 12 punten doet Buitenveldert het heel verdienstelijk, hoog in de 2e klasse.

fc-ijburg-jo15-2-btv-o17-doelpunt-chante-dompig

Volgende week wacht de echte krachtmeting voor de meiden. Dan staat namelijk de wedstrijd tegen medekoploper Nieuw West United JO15-1 op het programma, dat op doelsaldo boven Buitenveldert staat. Volgens trainer-coach Hélène Heemskerk een mooie wedstrijd om naar uit te kijken en te gaan ontdekken waar de meiden staan ten opzichte van de andere bovenste ploegen in de competitie.

Het bericht Buitenveldert Academie Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *