Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Flitsende start Woezik meiden in de Topshelf GSN League

woezik-13

scWoezik O13 – sc ’t Gooi O13

Zondag 2 oktober ging de 1e ronde in de Topshelf GSN League van start, een internationale meiden competitie op het hoogste niveau. SC Woezik O13 trapte om 12:00 uur af in Wijchen tegen het SC ’t Gooi O13 uit Hilversum.

Omdat onze keepster bij de vorige wedstrijd een gebroken pols had opgelopen, stond onze veldspeelster Lotte W vandaag onder de lat. Met een veldspeelster als keeper bouwde Woezik zorgvuldig van achteruit op. Met een ruit op het middenveld en drie verdedigers werd er druk naar voren uit De verdediging stond als een huis met aanvoerster Kaylee centraal achterin en Noa en Femke K links en rechts achter, er werden weinig kansen weggegeven aan de tegenstander. Het sterke middenveld bestond uit Lotte A, Isabella, Aukje en Eva. Zij hielden de wedstrijd onder controle door  de opbouw van de tegenstander telkens vroegtijdig  te verstoren. In de voorhoede zorgden Femke O, Anouk en Gabriëlla voor veel dreiging naar de goal van de tegenstander. Met het inbrengen van de wisselspeelsters Saskia en Shannara bleef de controle over de wedstrijd. Op de einduitslag van 5-0 viel dan ook niets af te dingen. Gescoord  werd er door Anouk (2x), Shannara, Aukje, en Lotte A .

Na afloop van de wedstrijd werd het team onder luid applaus van de vele enthousiaste fans gefeliciteerd met deze mooie overwinning.

Dit talentvolle team kan zich meten met de beste meidenteams in deze internationale competitie en zal dit seizoen zeker nog verder groeien.

woezik-13scWoezik O13-3M

1e rij vlnr: Femke Oosterhout, Kaylee Hogeweg, Eva Brouwer, Lotte Arntz, Saskia Mosterd

2e rij vlnr: Theo Bronts, Eva Hummeling, Femke Kleeven, Anouk Jacobs, Marleen Kessels, Han Verheul

3e rij vlnr: Shannara den Hartog, Fabiënne de Vries, Isabella van der Wielen, Noa Arts, Aukje de Jong

Team Eindhoven O15 – Woezik Academy O15

De eerste wedstrijd in deze competitie speelden de Woezik Academy 015 meiden tegen Team Eindhoven. Op de mooie locatie van FC Eindhoven werd met zeer goed combinatievoetbal al snel duidelijk dat onze meiden vandaag de bovenliggende partij waren. Coach Stephanie Vos had vooraf aan de wedstrijd het tactische plan doorgenomen en de meiden op de juiste positie gezet.  Renée als keepster en het centrale duo in de achterhoede, Marlon en Seline, bleven rustig aan de bal en mede door de goede onderlinge communicatie kwamen zij de hele wedstrijd geen moment in de problemen.

De linker verdedigster Luca kon regelmatig mee naar voren schuiven en wist tijdens omschakelmomenten haar lichaam goed te gebruiken waardoor de tegenstander het lastig had. Met de solide spelende Remy aan de andere kant was de achterhoede compleet. Op het middenveld werd met de punt naar achteren gespeeld met Marit, Mayke en Jill. Er werden volop steekballen gegeven waardoor er veel dreiging was richting het doel van de tegenstander. Henniya , links voor, maakte met haar snelheid en techniek mooie acties langs de lijn en richting het doel. Met Megan in de spits en Mies rechtsbuiten kwamen er veel kansen die helaas nog niet direct tot een doelpunt leidden. Voor de rust werd de 0-1 gescoord door Henniya, op aangeven van Mies.

De wisselspeelsters Yade en Maud lieten zien dat er in dit team niet of nauwelijks sprake is van kwaliteitsverschil. Alle meiden zijn op meerdere posities inzetbaar, wat ook het wisselen vergemakkelijkt. De meiden van team Eindhoven kwamen niet aan voetballen toe doordat ze snel door Woezik onder druk werden gezet. Na een korte pauze vielen in de tweede helft de doelpunten wel en werd er nog vijf keer gescoord door Jill, Remy, Mies, Yade en Marit.

Al met al was het een leuke en sportieve wedstrijd met Woezik als goed spelend en winnend team. Dat belooft wat voor de komende wedstrijden!

geen-namen

voor vlnr: Luca, Mayke, Henniya, Yade, Marlon, Jill

achter vlnr: Seline, Megan, Remy, Renée, Mies, Marit, Maud, Stephanie

 

Het bericht Flitsende start Woezik meiden in de Topshelf GSN League verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *