Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

‘Voetballend zijn wij beter dan Sparta Praag’

 tommy-strootFC Twente trainer Tommy Stroot vindt dat zijn team in staat moet zijn om deze knock-out  ronde te overleven.

“Fysiek zijn zij beter dan wij. Dus moeten wij uit de duels blijven.” De vrouwen van FC Twente spelen op woensdag 5 oktober in de Champions League tegen Sparta Praag. Over de kansen van FC Twente zegt Stroot: “Ik heb Sparta Praag zelf een keer zien spelen, en met beelden bestudeerd.

Als wij niet uit de duels blijven wordt het een hele zware avond. Ik vind wel dat wij voetballend de betere ploeg zijn. Wij hebben genoeg kwaliteit om tegen sterke ploegen in de CL een goed resultaat te behalen. Voorin hebben wij veel snelheid, daar kan de verdediging van de tegenpartij het lastig mee hebben. Ik denk dat wij sterk genoeg zijn om over twee wedstrijden tegen Sparta Praag de volgende ronde te bereiken.”

Stroot wilde nog niet vooruit kijken op de rest van het Europese seizoen. “Hoe ver wij in dit toernooi kunnen komen is ook afhankelijk van de loting. Vorig jaar heeft de ploeg tegen Bayern München twee keer gelijk gespeeld, maar behaalde daarmee wel de volgende ronde. Soms is er ook een beetje geluk nodig om een ronde verder te komen. Wij willen nu in ieder geval proberen een wedstrijd te winnen. Hoe ver wij uiteindelijk kunnen komen durf ik nog niet te zeggen.”

Ten slotte gaf Stroot aan dat zijn team nog wel moet groeien. “Ik moet eerlijk zijn. Wij zijn nog niet zo ver als de ploeg van vorig jaar. Ik vind dat wij nog teveel fouten in ons spel maken, het moet stabieler worden. Als wij de stijgende lijn doorzetten kunnen wij rond november wél beter zijn dan wij vorig jaar waren.”

Door: Marius Brugman

 

Het bericht ‘Voetballend zijn wij beter dan Sparta Praag’ verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *