Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

De kraker van speelronde 5: ADO vs Ajax

Aanstaande vrijdagavond, 7 oktober 2016, staat speelronde 5 op het programma in de Eredivisie voor het seizoen 2016/17.

Achilles ’29 vs PSV

De nieuwkomers, Achilles ’29, doen het redelijk tot goed met een team dat een gemiddelde leeftijd van 21,69 jaar heeft. Tot op heden wisten Bonita Theunissen (2) en Yvette Derks de doelpunten te maken voor het team uit Groesbeek. Ze ontvangen vrijdagavond om 19:30 uur op sportpark De Heikant het geplaagde PSV van coach Nebojsa Vuckovic.

Hij staat met zijn redelijk nieuw te vormen team op de gedeelde laatste plaats en is duidelijk zoekende naar de juiste vorm. In de laatste wedstrijd, uit tegen ADO Den Haag, bevestigde topscoorster Vanessa Susanna (3x) haar vorm voor PSV, hopelijk kunnen de andere speelsters zich hieraan op trekken.

PEC Zwolle vs Heerenveen

Voor de thuisploeg van het MAC³PARK Stadion is het niet de gewenste seizoenstart van 2016/17. Met een nieuwe coach, de goedlachse Carin Meesters-Bakhuis, werd afgelopen weekend het 1e doelpunt (Maxime Bennink) van het seizoen gemaakt en het 1e punt gepakt.

Als je op basis van scorebordjournalistiek analyseert dan geeft PEC Zwolle weinig weg maar pakken haar eigen kansen net zo min, wellicht dat dit tegen Heerenveen anders kan lopen. Bij Heerenveen loopt het sowieso anders want onder coach Jan Schulting en natuurlijk het aantrekken van o.a. Jassina Blom een keepster Roxanne Barker, Zuid-Afrikaans international, zorgt dat zijn team met vertrouwen op het veld staat en door blijft groeien.

ADO Den Haag vs Ajax

In Amsterdam blijven ze dit seizoen ook nog steeds moeite hebben met het omzetten van de kansen, ondanks blijven ze de punten pakken die in dit nieuwe play-off systeem erg belangrijk zijn. De meeste opvallende in cijfers is Marjolijn van den Bighelaar met haar 4 doelpunten, ze heeft gemiddeld genomen 41. Zou de bondscoach haar binnenkort uitnodigen voor een trainingsstage richting de oefenwedstrijd tegen Duitsland? Wellicht heeft hij meer keuze voor het bekijken (en beoordelen) van speelsters want ook bij ADO Den Haag hebben ze de juiste flow te pakken. Met goed positiespel en een gelikte Haagse tactiek is de 100% score, net als Ajax, gepakt.

Je ziet duidelijk dat in elke linie de samenwerking doorslaggevend is. We hopen als redactie dat het Kyocera stadion lekker goed gevuld gaat worden, het ADO vrouwensfeerteam zal daar zeker een bijdrage aanleveren en dat beide teams 90 minuten lang het vrouwenvoetbal op Eredivisie niveau weten te promoten.

Telstar vs FC Twente

Omdat FC Twente woensdagavond thuis in De Grolsch Veste haar Europese wedstrijd tegen Sparta Praag speelt komen ze pas zaterdag 8 oktober 2016 in actie. Ze zitten in de achtervolging maar zoveel mogelijk punten verzamelen richting die play-offs en een geoliede machine vormen onder de nieuwe coach Tommy Stroot is ook belangrijk speerpunt.

Het is natuurlijk afwachten wat de impact van de UWCL wedstrijd is maar bij Telstar hebben ze in ieder geval zin in. Het jonge team met ervaren meiden zoals Babiche Roof en Sharon Kok en aangevuld met spitsie Katja Snoeijs, Suzanne Admiraal & Anna Ursem moet de weerstand richting de huidige kampioen maximaal geboden kunnen worden.

Het bericht De kraker van speelronde 5: ADO vs Ajax verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *