Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nederlandse speelsters in USA (week 39/40)

nuland-nuDe competitie in Amerika is kort maar hevig. Omdat de playoffs al begin november starten worden twee, soms wel drie wedstrijden per week gespeeld. Zwaar, zeker als je bedenkt dat de reizen niet mals zijn. Voor de meeste teams betekent een uitwedstrijd een vliegreis en een overnachting en soms staat dan de volgende dag weer een vliegreis naar de volgende verre uitwedstrijd op het programma. Tussendoor wordt ook nog volop getraind want trainen doet men in Amerika normaliter dagelijks.

Division I

Shania van Nuland (foto) – Niagara- zag haar team met 3-0 winnen van Quinnipiac, het team waar Kirsten van de Ven in de USA voor speelde. Tegen aartsrivaal Canisius had Niagara daarna weinig in te brengen (0-4).

Tegen Siena kwam Shania de tweede helft terug in het veld na een week toezien vanwege een hersenschudding. Ze hield meteen haar doel weer schoon maar helaas stond het toen al 0-4. Bijzonder goed was Niagara tegen Rider met een hoofdrol voor de Nederlandse keepster. Tegen de koploper werd het nipt 1-0.

Iris Achterhof (Old Dominion) speelde twee wedstrijden. Voor de competitie werd gewonnen van Florida Atlantic met 1-0. Iris was daarbij de matchwinner door de enige goal van de wedstrijd te laten noteren. Zondag kwam het hooggeplaatste South Florida (#17 op de ranking) langs in Norfolk. Old Dominion verloor met 1-3. Iris startte daarbij opnieuw in de basis. In de competitie werd vervolgens op eigen veld gewonnen van UTSA met 3-0. Iris tekende voor een assist. Zondag was UTEP echter te sterk (0-2)

Een nipte overwinning voor Paola van der Veen (Utah). Washington WSOC werd met 1-0 verslagen via een penalty in de 72 minuut. Paola was gameleader met 3 schoten. Daarna ging Utah op roadtrip naar Arizona. In Tempe werd bij Arizona State met 1-1 gelijk gespeeld. In Tuscon werd gewonnen van Arizona met 2-1. Paolo noteerde inmiddels 437 minuten (van de 1170) en startte 8 van de 13 games in de basis.

Jessica Jurg (Hartford) haalde uit in de eerste competitiewedstrijd.  Binghamton werd met liefst 5-0 verslagen. Ook de thuiswedstrijd tegen UMBC werd in winst omgezet (3-1). Daarna ging Hartford op bezoek in Durham bij New Hampshire maar kon daar de winstreeks geen vervolg geven (1-3). Jessica heeft tot nu toe alles gespeeld.

Het team van Aisa Ribbens (Southern Mississippi) speelde twee verlengingen tegen Marshall, maar een winnaar kwam er niet (1-1). Zondag speelde Soouthern Miss tegen Rice in Houston, Texas en verloor met 1-0. Aisa kwam dit seizoen nog niet binnen de lijnen.

Diantha Lai (Central Connecticut) speelde eveneens twee verlengingen zonder dat er een winnaar uit kwam. Tegen Cornell stond na 120 minuten 1-1 op het bord. Gewonnen werd er vervolgens tegen Mount St. Mary’s (1-0). Diantha kwam beide wedstrijden als invalster in het veld.

 Sterre Harsveld van der Veen (Mercer) won met 3-2 van ETSU. Sterre begon in de basis. Daarna trok Mercer naar Birmingham Alabama, daar werd verloren van Samford (0-2), en naar de University of Tennessee in Chattanooga. Ook daar werd verloren (1-2). Sterre heeft inmiddels 398 minuten (van de 1170) achter haar naam staat, meer dan uitstekend voor een freshman.

Voor Ingrid Brouwer (Virginia Commonwealth) won donderdag van Davidson met 2-1. Zondag nam VCU het op tegen Duquesne maar trok aan het kortste eind (3-1). Ingrid stond 10 van de 11 wedstrijden in de basis!

Division II

Laura van Steveninck (Wilmington University) speelde vier partij, Twee werden gewonnen, twee verloren, Wilmington liep in de derde competitieronde tegen de eerste verliespartij op. Caldwell maakt in de eerste verlenging de golden-goal voor 1-2. Vervolgens werd ook verloren van Holy Family (2-1). Ooktober bracht de winst want achtereenvolgens werd van Post (3-1) en Georgian Court (3-2) gewonnen. Laura startte alle wedstrijden in de basis.

Marieke Kramer (Charleston) is in de winning mood. Het team speelde vier wedstrijden en won achtereenvolgens Notre Dame Ohio (1-0), Wheeling Jesuit (3-0), Sheperd (1-) en Fairmont State (5-0). Marieke stond alle wedstrijden in de basis en noteerde inmiddels 5 goals en 3 assists.

Rimke Eurling (Minot University) won alle drie haar wedstrijden. Het werd 1-0 bij Bemidji State University. Daarna werden ook Southwest Minnesota State (4-0) en Sioux Falls (2-) aan de zegekar gebonden. Rimke kwam dit seizoen nog niet binnen de lijnen als gevolg van een meniscus en knieband-blessure. Rimke houdt een blog bij van haar Amerikaanse avontuur op https://volgrimkeinamerika.wordpress.com/

NAIA

Bibian Borst (Upike) verloor ook haar derde en vierde conferencegame. Midway was maar nipt de winnaar (0-1) maar Shawnee State was duidelijk te sterk (0-5). Daarna werd twee keer gewonnen van Warren Wilson (1-0) en Kentucky Christian (3-0). Bibian heeft inmiddels 285 minuten (van de 1080) gespeeld en stond 3 van de 12 keer in de basis.

Yvonne Ploeg (Wilson) maakte van de eerste conferencegame meteen een zevenklapper. Na negentig minuten stond de 7-0 op het bord tegen Life University. Ook van Campbellsville University (2-0) en University of the Cumberlands (1-0) werd gewonnen. Yvonne speelde niet tegen Life maar scoorde als invcalster tegen Campbellsville. Ook tegen Cumberlands viel Yvonne in.

Junior College

Ook in de jeugd, op de highschools en junior colleges (NJCAA), zijn landgenotes actief zoals:

Margriet Samson (Navarro). Zij speelt in de hoogste divisie van de juniorcollege bond, de NJCAA. Zij won met Navarro het Texaanse onderonsje in de conference van Paris met liefst 6-0. Ook in de andere twee wedstrijden werd veel gescoord. Alleen moest de winst wel aan de tegenstander gelaten worden. Tegen Tyler werd het 2-4 en tegen Northeast Texas 3-4. Navarro houdt geen individuele statistieken bij.

Het bericht Nederlandse speelsters in USA (week 39/40) verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *