Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Erskine Schoenmakers is de nieuwe keeperstrainer

Erskine Schoenmakers is toegevoegd aan de staf van de Oranjevrouwen. De 41-jarige Schoenmakers, die aan de slag gaat als assistent- en keeperstrainer, tekent een contract tot en met de kwalificatiereeks voor het WK 2019.

Samen met bondscoach Arjan van der Laan, assistent Sarina Wiegman en inspanningsfysioloog Niels de Vries vormt Schoenmakers de technische staf van de OranjeLeeuwinnen. Naast de functie van assistent- en keeperstrainer richt de Tilburger zich binnen de KNVB ook op de begeleiding en doorontwikkeling van jonge keepsters richting het A-elftal.

Schoenmakers is sinds 2009 werkzaam voor de KNVB waar hij fungeerde als trainer van de keepsters van diverse nationale meisjes- en vrouwenteams. Tevens werkte hij als keeperscoach voor het CTO Talent Team in Amsterdam en is voorlopig nog actief bij CTO Eindhoven.

Erskine Schoenmakers is al jaren actief als succesvol keeperstrainer. Dit is een promotie die hij zeer heeft verdiend
Erskine Schoenmakers: “Werken met de beste keepsters van het land, met een mooi toernooi in eigen land in het vooruitzicht, ik ga met veel enthousiasme aan de slag.” In het verleden was Schoenmakers ook keeperstrainer van onder andere het vrouwenelftal van FC Utrecht en Willem II en werkte hij in de jeugdopleiding van Red Bull Salzburg.

“Erskine Schoenmakers is al jaren actief als succesvol keeperstrainer binnen het meiden- en vrouwenvoetbal en dit is een promotie die hij zeer heeft verdiend. Hij is ook al op interim basis mee geweest met het team naar Amerika afgelopen september en dat is alle partijen zeer goed bevallen. Schoenmakers is ambitieus om met dit team aan de slag te gaan op weg naar allereerst het WEURO2017.”

Het bericht Erskine Schoenmakers is de nieuwe keeperstrainer verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *