Het meidenvoetbal vraagt om aandacht

logo meisjesHet aantal voetballende meisjes Nederland blijft stijgen evenals het aantal enthousiaste trainers en leiders! Allemaal zeer positieve ontwikkelingen die helaas nog niet de welverdiende aandacht krijgen maar wel uitdrukkelijk vraagt om een professionele aanpak van het begeleiden en opleiden van deze enthousiaste groep van speelsters, trainers en betrokken leiders.  Een professionaliseringsslag die vanuit de KNVB ingezet zou moeten worden.

Helaas moet geconstateerd worden dat de initiatieven die door de KNVB zijn ondernomen nog niet hebben geleid tot professionalisering van het meisjesvoetbal. De speelsters willen  zo veel mogelijk trainen en (competitie)wedstrijden  spelen op een zo’n hoog mogelijk niveau om alleen maar nog beter te worden .De tot nu toe genomen initiatieven vanuit de KNVB hebben enkel geleid tot frustraties bij speelsters, trainers, leiders en iedereen die het meisjesvoetbal naar een hoger niveau willen en kunnen brengen.

De enthousiaste en ambitieuze trainers die zich vol overgave inzetten voor het meisjesvoetbal worden vaak niet gehoord of serieus genomen door de KNVB, wat de kwaliteit van het meisjesvoetbal niet ten goede komt!

Helaas heeft de KNVB niet ingestemd om een gehele meisjes onder 9 competitie te voorzien van een MO9 titel. Waarom? Hoe komt het dat de competitieopzet in alle regio’s anders is? En om niet te vergeten hoe verhouden de nieuwe plannen van de KNVB (6 tegen 6, 8 tegen 8) zich tot het meisjesvoetbal?

Recent heeft een pilot van meisjes onder 15 van de KNVB niet geleid tot het gewenste resultaat om regio-overstijgend wedstrijden te spelen, terwijl verschillende club in Nederland regelmatig grote afstanden aflegt om, in het kader van betere weerstand, oefenwedstrijden te spelen. Waarom kunnen onafhankelijke trainers wel in deze opzet slagen en de KNVB niet?

Dit zijn maar enkele voorbeelden van situaties welke aangeven dat er op het moment  vraagstukken zijn die we graag ingevuld en verbetert zien en waarvan ik denk dat op basis van passie voor het meisjesvoetbal we nog een hoop stappen kunnen zetten met z’n allen. De vraag is nu: wat gaan we er nu aan doen?

Het is tijd om de krachten te bundelen en een onafhankelijke groep van trainers en leiders te vormen die het meisjesvoetbal een wam hart toe dragen en een bijdrage willen en kunnen leveren aan het professioneel aanpakken van de ontwikkeling van het meisjesvoetbal in Nederland. Samen kunnen we innoveren en het meisjesvoetbal de aandacht geven die het verdiend.

Blijven wij op deze reactieve wijze meegaan of zoeken we concreet en gezamenlijk een oplossing? Door met elkaar in gesprek te gaan kunnen er stappen worden gezet om de ontwikkeling van het meisjesvoetbal in Nederland professioneel aan te pakken.

Dit platform moet bestaan uit mensen die dagelijks op het veld staan en waarvan het motto is: ” niet praten maar doen!”  Dat is waar we nu behoefte aan hebben willen we ons gaan meten met de landen om ons heen.

 

Het bericht Het meidenvoetbal vraagt om aandacht verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!