Samenvatting Eredivisie ADO – Ajax

Ajax Vrouwen alleen aan kop na overwinning op ADO Vrouwen

Ajax Vrouwen heeft ADO Den Haag Vrouwen vrijdagavond de eerste nederlaag van dit seizoen bezorgd. In het Kyocera stadion zorgden doelpunten van Anouk Hoogendijk en invaller Chantal de Ridder ervoor dat de Amsterdamse formatie na vijf competitieduels nog geen enkel punt heeft laten liggen.

De openingsfase van de wedstrijd werd door beide ploegen gebruikt om controle te krijgen over de wedstrijd. Dit schaakspel resulteerde echter in weinig vermaak, omdat het spel zich vooral op het middenveld afspeelde. Hierdoor diende de eerste, echte kans zich pas halverwege de eerste helft aan. Anouk Hoogendijk wist deze mogelijkheid echter wel direct om te zetten in een doelpunt – haar eerste competitiegoal sinds februari 2015. Doordat ADO er niet in slaagde om een corner voldoende weg te werken, was het de blonde verdedigster die de score opende.

Vlak voor rust bracht ADO-verdedigster Nadine Noordam nog bijna de 0-2 op het scorebord. In een poging om doelpuntenmachine Marjolijn van den Bighelaar van scoren af te houden, verwerkte Noordam de voorzet van Ana Romero bijna tot eigen doelpunt. Even later wist ook Desiree van Lunteren niet de score te verdubbelen. Haar vrije trap werd door arbiter Danny van Wijk onterecht afgekeurd, waardoor ADO van geluk mocht spreken dat ze maar met 0-1 de rust in gingen.

Vrijwel direct na de theepauze diende de gelijkmaker zich al aan, maar Pia Rijsdijk slaagde er niet in om haar ploeg naast Ajax te zetten. De spits faalde een-op-een met keepster Elixabete Sarasolo, die ook vanavond haar waarde voor Ajax bewees. Vlak daarna ontdeed Rijsdijk zich wederom van het centrale duo Koster-Van Dongen. Ook dit keer werd ze echter van scoren weerhouden door de Spaanse keepster van Ajax.

Vervolgens brak er een rommelige periode aan met veel wissels met als gevolg dat het tempo langzaam uit de wedstrijd verdween. Nadat het Haags kwartiertje was aangekondigd, besloot ADO, dat op jacht was naar de gelijkmaker, met drie verdedigsters te gaan spelen. Dit pakte echter niet goed uit voor de ploeg van Arend Regeer, omdat Chantal de Ridder dankbaar gebruik maakte van de vrije ruimte. Vlak voor tijd verdween haar kopbal via de lat in het doel. Nadat de grensrechter niet zeker wist of de bal daadwerkelijk de doellijn had gepasseerd, werd het doelpunt alsnog aan Ajax toegekend.

De verdubbeling was de score betekende dat Ajax de wedstrijd definitief in het slot had gegooid. ADO was verder niet meer in staat om een eretreffer te forceren en heeft daardoor de koppositie aan Ajax moeten afstaan. Volgende week neemt Ajax het thuis op tegen SC Heerenveen, terwijl voor ADO de volgende topper uit tegen FC Twente op het programma staat.

Het bericht Samenvatting Eredivisie ADO – Ajax verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
Samenvatting Eredivisie ADO – Ajax

Ajax Vrouwen alleen aan kop na overwinning op ADO Vrouwen

Ajax Vrouwen heeft ADO Den Haag Vrouwen vrijdagavond de eerste nederlaag van dit seizoen bezorgd. In het Kyocera stadion zorgden doelpunten van Anouk Hoogendijk en invaller Chantal de Ridder ervoor dat de Amsterdamse formatie na vijf competitieduels nog geen enkel punt heeft laten liggen.

De openingsfase van de wedstrijd werd door beide ploegen gebruikt om controle te krijgen over de wedstrijd. Dit schaakspel resulteerde echter in weinig vermaak, omdat het spel zich vooral op het middenveld afspeelde. Hierdoor diende de eerste, echte kans zich pas halverwege de eerste helft aan. Anouk Hoogendijk wist deze mogelijkheid echter wel direct om te zetten in een doelpunt – haar eerste competitiegoal sinds februari 2015. Doordat ADO er niet in slaagde om een corner voldoende weg te werken, was het de blonde verdedigster die de score opende.

Vlak voor rust bracht ADO-verdedigster Nadine Noordam nog bijna de 0-2 op het scorebord. In een poging om doelpuntenmachine Marjolijn van den Bighelaar van scoren af te houden, verwerkte Noordam de voorzet van Ana Romero bijna tot eigen doelpunt. Even later wist ook Desiree van Lunteren niet de score te verdubbelen. Haar vrije trap werd door arbiter Danny van Wijk onterecht afgekeurd, waardoor ADO van geluk mocht spreken dat ze maar met 0-1 de rust in gingen.

Vrijwel direct na de theepauze diende de gelijkmaker zich al aan, maar Pia Rijsdijk slaagde er niet in om haar ploeg naast Ajax te zetten. De spits faalde een-op-een met keepster Elixabete Sarasolo, die ook vanavond haar waarde voor Ajax bewees. Vlak daarna ontdeed Rijsdijk zich wederom van het centrale duo Koster-Van Dongen. Ook dit keer werd ze echter van scoren weerhouden door de Spaanse keepster van Ajax.

Vervolgens brak er een rommelige periode aan met veel wissels met als gevolg dat het tempo langzaam uit de wedstrijd verdween. Nadat het Haags kwartiertje was aangekondigd, besloot ADO, dat op jacht was naar de gelijkmaker, met drie verdedigsters te gaan spelen. Dit pakte echter niet goed uit voor de ploeg van Arend Regeer, omdat Chantal de Ridder dankbaar gebruik maakte van de vrije ruimte. Vlak voor tijd verdween haar kopbal via de lat in het doel. Nadat de grensrechter niet zeker wist of de bal daadwerkelijk de doellijn had gepasseerd, werd het doelpunt alsnog aan Ajax toegekend.

De verdubbeling was de score betekende dat Ajax de wedstrijd definitief in het slot had gegooid. ADO was verder niet meer in staat om een eretreffer te forceren en heeft daardoor de koppositie aan Ajax moeten afstaan. Volgende week neemt Ajax het thuis op tegen SC Heerenveen, terwijl voor ADO de volgende topper uit tegen FC Twente op het programma staat.

Het bericht Samenvatting Eredivisie ADO – Ajax verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!