Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Buitenveldert Academie Weekend Special

btv-o15-controle-spelerspassen

Drie thuiswedstrijden stonden er het afgelopen weekend op het programma voor de talententeams van de Buitenveldert Academie. Onder 15 had het lastig tegen de jongens van en uit Diemen.

De meiden konden het helaas niet bol werken en verloren uiteindelijk met 3-0. Onder 16 trof in KDO JO15-1 een sterke tegenstander. Toch had het elftal uit De Kwakel moeite met de meiden, die uitstekend partij boden. Na 70 min. stond er een 1-2 eindstand op het bord, maar een gelijkspel had er zeker in gezeten.

Onder 17 speelde een echte topper tegen Nieuw West United JO15-1. Samen met Monnickendam stonden beide teams, zonder puntverlies, bovenaan de ranglijst. De meiden speelden een prima wedstrijd en wisten een 1-0 achterstand knap recht te trekken. Samantha Bon tekende voor de verdiende gelijkmaker en zo blijft het elftal van trainer-coach Hélène Heemskerk mee doen om de bovenste plaatsen. Hieronder volgen weer de wedstrijdverslagen.

Buitenveldert Onder 15 – Diemen JO15-4 0-3

Buitenveldert Onder 16 – KDO JO15-1 1-2 (0-1)

Kent u dat, een team dat bij tegenstanders en publiek elke week wordt geprezen vanwege de kwaliteit van het voetbal, inzet en sportiviteit? En dat dan toch met enige regelmaat onnodig verliest? Zo’n team is Buitenveldert Onder 16.

Een elftal dat door trainer-coach en Ajax vrouwen spits Chantal de Ridder inspirerend wordt begeleid, goed wordt neergezet met duidelijke opdrachten en zich wekelijks verbetert. Wat gaat er dan mis, vraag je je af? Simpelweg zou je kunnen zeggen: doelpunten vallen onnodig en de vele kansen worden niet verzilverd. Het was bekend dat tegenstander KDO JO15-1 veel had gescoord in eerdere wedstrijden. Buitenveldert anticipeerde daarop door achterin compact en alert te verdedigen met degelijk spel van de verdedigsters Bezi van Bergen en Susannah Rezk. De afgelopen trainingsweek lag de nadruk op het verbeteren van de opbouw.

btv-o16-kdo-jo15-1-felicitaties-aan-kdo-van-trainer-coach-chantal-de-ridder

KDO zette Buitenveldert bij de doeltrap vaak vast, dus zij maakten het opbouwen lastig. Af en toe kwamen de meiden wel goed onder de druk vandaan, maar handelde vervolgens net niet snel genoeg. Belangrijk daarbij is ook dat alle speelsters actief zijn om bal te willen hebben. Hierin kan de ploeg zich nog verbeteren. Door veel balverlies, onnodige slordigheden en te weinig druk op de bal werd het elftal in de verdediging gedwongen. Dat resulteerde in de 18e minuut in de 0-1 voor KDO met een schot in de kruising vanaf de rand van de 16 meter. Wat volgde was een snelle wedstrijd en beide ploegen kregen tot aan de rust kansen. Geen van deze kansen werd benut en zo zochten beide teams na 35 minuten de kleedkamer op.

In de rust werden de meiden onder andere geattendeerd op de ruimte achter de verdediging van KDO en het team moest meer druk naar voren gaan zetten. In de 2e helft volgden de meiden de instructie meteen op en werden met snel en direct spel met diepe passes steeds gevaarlijker. Dat was mooi om te zien. Vaak wordt het mooie combinatievoetbal van Onder 16 geroemd. Nu liet de ploeg zien ook een ander manier van spelen aan te kunnen wanneer dat nodig is. De 1-1 kwam dan ook niet als een verrassing.

btv-o16-kdo-jo15-1-bezi-van-bergen

KDO verdedigde onder druk slecht uit en Kamille Boorn scoorde prachtig met een gedecideerde knal. Een gelijkspel was terecht geweest gezien de kansen over en weer, maar toch kwamen de meiden 1-2 achter. Deze goal kwam in de 62e minuut onverwacht en ongelukkig uit een corner tot stand. In de laatste minuut had Buitenveldert nog zicht op de gelijkmaker. De aanvalsters kwamen in de afwerking echter kracht te kort. Het was een mooie en spannende wedstrijd met veel complimenten na afloop voor beide teams. Wil je echter winnen, dan moet je wel scoren. Volgende week gaan de meiden er weer alles aan doen om de overwinning binnen te slepen. Sporting Martinus JO15-2 komt dan naar Amsterdam. Een aantal weken geleden ging de ploeg tegen deze tegenstander nog met 2-3 onderuit. Dat was toen voor de beker. Eens kijken of de meiden gegroeid zijn en de jongens nu wel kunnen verslaan.

Buitenveldert Onder 17 – Nieuw West United JO15-1 1-1 (0-0)

Voor deze wedstrijd stond Buitenveldert, samen met Nieuw West United en Monnickendam, zonder puntverlies bovenaan de ranglijst. Deze wedstrijd ging dus echt ergens om en dat was vanaf de eerste seconden te merken. Voor het eerst dit seizoen hadden de meiden van Buitenveldert echt veel tegenstand. Het tempo lag hoog en de wedstrijd ging heen en weer. De jongens waren gevaarlijk via hun snelle buitenspelers en de aanvallers van Buitenveldert maakten het de verdediging van Nieuw West United knap lastig door heel vroeg en consequent te storen. Dat leidde bijna tot een doelpunt van Lakeesha Eijken.

btv-o17-nieuw-west-united-jo15-1-mila-massaro

Ook Nieuw West United wist een aantal keer gevaarlijk in de zestien te komen, maar elke keer was er een ingreep van één van de verdedigers of een redding van de uitstekend keepende Larissa Haagsma. Wat opviel bij Buitenveldert was de voortdurende concentratie. Het team van trainer-coach Hélène Heemskerk was continu bij de les en werkte prima samen.

btv-o17-nieuw-west-united-jo15-1-doelpunt-samantha-bon-in-het-midden-op-de-foto

In de 2e helft zetten beide teams de lijn van de eerste helft door. Buitenveldert speelde zelfs iets beter en de jongens van Nieuw West United waren net wat minder gevaarlijk. Maar weer ging de wedstrijd op en neer, tot in de 60ste minuut de scheidsrechter floot voor een penalty tegen Buitenveldert: 0-1. In plaats van bij de pakken neer te zitten was duidelijk te zien dat de meiden zelfs in staat waren er nog een schepje bovenop te doen. Ze gingen vol overtuiging voor de gelijkmaker. Het goede spel en het doorzettingsvermogen werd beloond. Nadat Samantha Bon uit een goed opgezette aanval eerst op de lat schoot wist zij de teruggekaatste bal alsnog over de lijn te krijgen: 1-1. Dat was ook de terechte eindstand. Het publiek kreeg de beste wedstrijd van Buitenveldert Onder 17 tot nu toe te zien, waarin de meiden lieten zien 70 minuten lang op hoog te niveau te kunnen voetballen. Erg knap! En het mooie is natuurlijk ook dat met dit gelijke spel de 1e plek nog steeds in zicht is.

Het bericht Buitenveldert Academie Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.