Verdubbeling aantal meiden bij VV Rigtersbleek

Voetbalvereniging Rigtersbleek had in de afgelopen jaren een verdubbeling van het aantal vrouwelijke leden. Het succes van het Nederlandse vrouwenelftal en FC Twente Vrouwen, draagt volgens de club bij aan de populariteit van de sport.

“Je merkt dat je heel veel aanwas hebt”, aldus Joost du Gardijn, één van de initiatiefnemers van het meidenvoetbal bij de club. “Meidenvoetbal is gewoon stoer op dit moment. Meiden willen erbij zijn.”

De populariteit van voetbal onder vrouwelijke spelers, is een landelijke trend. Uit cijfers van de KNVB blijkt dat vorig seizoen er ruim 4,5 procent meer inschrijvingen waren. Vooral meisjes tussen de 7 en 9 jaar zijn gaan voetballen. Dit komt mede doordat steeds meer clubs zich op de meiden richten. Zo heeft ook VV Rigtersbleek hierin stappen ondernomen, zoals een samenwerking met FC Twente Vrouwen en vanaf 12 jaar teams met alleen meiden.

De meiden van Rigtersbleek C1 voelen soms nog wel vooroordelen vanuit de mannelijke voetbalfans. “Ze zeggen wel eens dat meiden niet kunnen voetballen, maar dat negeer ik gewoon”, vertelt aanvoerster Indy. Jij in de Wijk ging langs bij het meidenteam.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Het bericht Verdubbeling aantal meiden bij VV Rigtersbleek verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!