Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

WSC Waalwijk Weekend Special

Sophie Bosman

Sophie Bosman

WSC Waalwijk is de snelst groeiende vereniging in de regio de Langstraat wanneer het gaat om meisjesvoetbal. Deze competitie treedt WSC aan met 6 teams. Afgelopen weekend een kleiner programma dan normaal i.v.m. uit geroosterde ploegen.

WSC MO13-1 OJC Rosmalen MO 13-1 1-3 (1-2)

Afgelopen zaterdag kwam OJC Rosmalen op bezoek op het sportpark Eikendonk. Een ware topper in de eerste klasse.

Na 3 gewonnen wedstrijden in de competitie werd deze wedstrijd als een topper benaderd door de meiden. Om 8.30 klonk het fluitsignaal en begonnen de wedstrijd met vele toeschouwers langs de lijn. OJC Rosmalen zette vanaf het begin druk op WSC en daar kon WSC moeilijk mee omgaan. Het combinatievoetbal van de OJC meiden was mooi om te zien. Na 20 minuten spelen stond WSC dan ook terect met 0-2 achter. Door goede reddingen van gelegenheids keepster Minou van Hoof werd de schade nog eniszins beperkt. Vlak voor rust bracht Lieke v Riel, WSC terug in de wedstrijd en stond er een ruststand van 1-2 op het bord.

In de rust werden de meiden van WSC op scherp gezet. Scherper spelen en sneller aansluiten was het devies. Helaas zaten de meeste meiden vandaag niet in de wedstrijd en haalde het niveau niet wat we gewend zijn. De tweede helft hetzelfde spelbeeld, er was veel balbezit voor OJC en WSC kwam er vandaag niet echt aan te pas. Uiteindelijk verloor WSC de wedstrijd terecht met 1-3. Over een paar weken is er de return en dan gaat WSC proberen de 3 punten mee terug te nemen naar Waalwijk.

Bergeijk MO11-1 – WSC MO11-1 6-3 (4-0)

WSC MO11-1 leidde afgelopen zaterdag een eerste nederlaag. Bergeijk is na twee speelronden gepromoveerd naar de hoogste meisjes E klasse. Door de goede resultaten was dit een logische stap voor de leiding. Hun eerste wedstrijd in onze klasse wisten ze met ruime cijfers te winnen, dus konden onze meiden hun borst nat maken.

Na twee makkelijk gewonnen wedstrijden kon het vandaag voor de meiden wel eens anders uitpakken. De thuisploeg mocht aftrappen en nam direct het heft in handen. Over het gehele veld werden onze meiden afgejaagd en overklast in de duels. Binnen 2 minuten keken we dan ook tegen een 1-0 achterstand aan. Onze meiden beschikken over een flinke dosis veerkracht, maar ze konden zich niet meten aan het fysieke geweld van de tegenstander. Bergeijk was gemiddeld 1 jaar ouder, dus de verschillen waren niet zo groot als in andere wedstrijden. Maar er liepen enkele meiden tussen die net als onze meiden aardig kunnen voetballen. En dat, met 1 jaar meer lengte en fysieke kracht, zorgde voor een duidelijk overwicht van de thuisploeg. Het duurde dan ook niet lang voordat er weer gejuicht werd aan de verkeerde kant van het veld. 2-0.

De beste speelster van Bergeijk was iedere keer gevaarlijk in de counter. Op hoge snelheid passeerde ze onze speelsters alsof ze er niet stonden. Zo schoot ze de bal diagonaal vanaf zo’n 15 meter binnen. WSC begon steeds beter onder de druk uit te voetballen en kreeg zelfs enkele goede kansen. Bij een 2-0 stand konden we de bal in een bijna leeg doel binnen schieten, maar het vizier stond nog niet op scherp. De bal rolde net langs de verkeerde kant van de paal. Nu kwam WSC beter in haar spel en de kansen waren dan ook meer en meer voor WSC. De storm van Bergeijk was enigszins gaan liggen en WSC kwam nog eens 3 keer voor de keeper van de thuisploeg. Maar met een knappe redding van de doelvrouw en 2x het geluk van de paal bleef WSC op die akelige nul staan. Tot overmaat van ramp kwam Bergeijk door een eigen doelpunt uit een corner op 3-0. WSC begon te knokken en probeerde voetballend toch eruit te komen. Maar wat het ook probeerde het strandde in schoonheid of pech. Een counter van de sterspeelster van Bergeijk zorgde voor de 4-0. Gelukkig was het rustsignaal daar. De meiden konden hergroeperen en even overleggen wat er beter moest.

Het was duidelijk. Meer energie in de duels en je eigen kansen benutten. Als we dat de eerste helft hadden gedaan was de ruststand 4-4 geweest. Bergeijk had namelijk slechts 4x op doel geschoten en er 3 zelf gescoord. Het lot van de meiden lag dus in hun eigen handen. De vraag was nu, hoe gaan ze de tweede helft beginnen….. En zoals wel vaker kwamen onze meiden goed uit de rust. WSC domineerde de gehele tweede helft. Natuurlijk hadden onze meiden hun handen vol aan de thuisploeg, maar het spel speelde zich nu voornamelijk af op de helft van Bergeijk. WSC kreeg weer kansen en Bergeijk bijna geen. Het duurde tot de 10e minuut van de tweede helft dat de aanhang kon juichen voor de dik verdiende eretreffer. 4-1. Maar onze meiden waren nog niet klaar. Ze bleven knokken, gaven niet op en streden voor iedere bal. Met nog 10 minuten te gaan scoorden we de 4-2 en de koppies werden steeds strakker. Bergeijk was voornamelijk aan het tegenhouden. Met enkele counters kwamen ze in de buurt van Daantje, maar grote kansen konden wij het niet noemen. Vijf minuten voor tijd viel de 4-3 en WSC rook bloed. De meegereisde supporters werden gek langs de lijn. Zouden onze meiden dan alsnog ontsnappen aan een nederlaag, op een manier zoals alleen Houdini het zou kunnen. De leiding van Bergeijk wisselde hun beste en meeste fitte speelsters terug in het veld om een gelijkspel of nederlaag te voorkomen. Maar dat maakte voor WSC niets uit. WSC bleef aanvallen en met nog 3 minuten op de klok gingen we alleen op de keeper af en….. paal..#@&%$!! Met nog 2 minuten te gaan was WSC met bijna alle speelster voor de goal van Bergeijk. Alles of niets.

Bergeijk verdedigde met man en macht, zelfs handen kwamen tot twee keer toe tegen de bal. Helaas zag de goed fluitende scheids dit niet en kon Bergeijk mede hierdoor in balbezit blijven en aan een messcherpe counter beginnen. Hun beste speelster kwam aan de bal en in een sprint van 40 meter stak ze het veld over en schoot ze wederom van 20 meter afstand de bal tegen de touwen. 5-3. Jammer…. Onze meiden zaten stuk en vanuit de aftrap pikte dezelfde speelster nog een keer de bal op, stak rechtdoor het veld over en scoorde wederom van ruim 10 meter afstand. 6-3 De laatste goal was echt voor de statistieken, want onze meiden probeerden het niet eens meer. Meteen na de 6-3 floot de scheids dan ook af voor het einde van de wedstrijd. Een apart gevoel hielden de meiden er aan over en ook de leiding. We hebben verloren van een goede tegenstander.

Na de eerste helft hadden we niet verwacht nog serieus terug te komen in de wedstrijd. Maar de ongekende wils- en veerkracht van onze meiden brachten ze tot op de rand van de gelijkmaker. En dat je dan alsnog met 6-3 verliest dan doet het geen recht aan onze meiden. Dan hadden we liever een 4-3 nederlaag gezien, want Bergeijk was over de gehele wedstrijd iets beter. Maar 6-3 doet geen recht aan de prestatie van onze meiden. Daarom willen wij als leiding ook nog een keer melden dat we super trots zijn op onze meiden. En vandaag hebben ze ondanks de nederlaag een schat aan ervaring op gedaan. Hier worden ze beter van. En nu weer op naar de volgende wedstrijd.

Altena JO9-3 – WSC JO9-3M 8-0 (5-0)

WSC JO9-3M heeft het wederom moeilijk in een uitduel. Zaterdag 8 oktober stond de tweede uitwedstrijd van dit seizoen op het programma. Na twee nederlagen op rij waren de meiden extra gebrand op het neerzetten van een goed resultaat in Nieuwendijk.

Op basis van de eerdere uitslagen en de groei die WSC JO9-3M doormaakt werd een spannende wedstrijd verwacht. Helaas konden Jip en Milou er deze wedstrijd niet bij zijn. De wedstrijd begon met veel strijd waarbij Altena direct de aanval opende. Verdedigsters Merel en Evi wisten veel ballen bij het doel weg te werken Hierbij kregen zij ook de nodige hulp van middenveldsters Lisa en Famke en Sterre. Het gat naar de aanval werd hierdoor erg groot en helaas kon niet voorkomen worden dat Altena de score opende. Na de openingstreffer leek Altena even vleugels te krijgen en liep de score uit naar 5-0 bij rust.

De tweede helft zetten de WSC meiden de teleurstelling opzij en werd de jacht op een doelpunt geopend. Door goed overspelen en een aantal mooie uitbraken van Jewel en Marguerite werd het een mooie spannende tweede helft. Er kwamen meerdere kansen maar helaas wilde de bal het doel niet in. Het WSC doel werd de hele wedstrijd bewaakt door Melody, ze heeft veel ballen gestopt en wist vooral in de tweede helft de bal bij haar medespelers op het middenveld te bezorgen. Ondanks dat ze zich niet lekker voelde bleef Evi doorzetten en wist zij nog enkele gevaarlijke aanvallen af te slaan. Doordat we de tweede helft meer risico namen wist Altena de de voorsprong nog uit te bouwen tot een eindstand van 8-0. Ondanks de goede inzet en het steeds beter wordende samenspel bleek het sterke VV Altena nog een maatje te groot. Volgende week spelen we weer thuis. Deze keer komt Gloria UC op bezoek. Hopelijk is ons team dan weer compleet . Als we de lijn uit de tweede helft doorzetten dan kunnen de doelpunten niet uitblijven.

Het bericht WSC Waalwijk Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.