Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

23 speelsters Oranje mee naar Schotland en Duitsland

arjan-van-der-laanBondscoach Arjan van der Laan heeft 23 speelsters geselecteerd voor de komende twee oefenwedstrijden van de OranjeLeeuwinnen in oktober. Op donderdag 20 oktober om 19.00 uur (20.00 uur Ned. tijd) staat in Edinburgh de wedstrijd tegen Schotland op het programma. Vijf dagen later, op dinsdag 25 oktober is in het Duitse Aalen de huidige Olympisch kampioen Duitsland de tegenstander van Oranje. Dit duel start om 16.10 uur.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal: 

Lineth Beerensteyn (FC Twente), Mandy van den Berg (Liverpool FC), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal),  Kika van Es (Achilles’29), Loes Geurts (Paris Saint-Germain), Stefanie van der Gragt (Bayern München), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Ellen Jansen (FC Twente), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (Arsenal), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Rosengard), Tessel Middag (Manchester City), Vivianne Miedema (Bayern München), Shanice van de Sanden (Liverpool FC), Renee Slegers (Linköping FC), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Sari van Veenendaal (Arsenal), Siri Worm (FC Twente) en Kelly Zeeman (Ajax).

Nederland speelde 17 keer eerder tegen de Schotse voetbalvrouwen. Oranje won twaalf wedstrijden, speelde één maal gelijk en verloor vier keer van de huidige nummer 21 van de FIFA ranglijst. Schotland plaatste zich onlangs voor het eerst in de geschiedenis voor een Europees eindtoernooi en is er bij tijdens WEURO2017 in Nederland komende zomer.

Oranje en Duitsland stonden tijdens dertien eerdere ontmoetingen tegenover elkaar. Negen keer won het Duitse team, twee duels eindigden in een gelijkspel en Nederland wist tweemaal te winnen van onze Oosterburen. De laatste keer dat de twee landen elkaar troffen was op 11 juli 2013 tijdens het EK in Zweden. Deze wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Het bericht 23 speelsters Oranje mee naar Schotland en Duitsland verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.