Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Coach Tommy Stroot: “De focus is goed”

tommy-strootFC Twente Vrouwen is gisteravond aangekomen in Praag, om daar aan de voorbereiding voor de return tegen Sparta Praag te beginnen. Na het reizen stond er ‘s avonds nog een training op het programma. Hoofdtrainer Tommy Stroot gaat de komende dagen vol vertrouwen tegemoet.

‘Prima training na een lange dag’

Na het reizen en een avondtraining heeft hoofdcoach Tommy Stroot met zijn selectie een lange dag achter de rug. ‘Doordat we eergisteren een vrije dag hebben gehad, vertrok de selectie gisterochtend uitgerust richting het vliegveld.

Ondanks dat het geen lange vlucht is kwamen we toch wel wat vermoeid in Praag aan. Om dat vermoeide gevoel uit de benen te krijgen, hebben we gisteravond een training in de frisse buitenlucht afgewerkt.’, aldus de trainer. Met diverse goede partijtjes en een ontspannen sfeer, kijkt Stroot tevreden terug op de eerste training op Tsjechische bodem: ‘In de spelvormen die we gedaan hebben was een lekker hoog tempo aanwezig en het enthousiasme onder de meiden goed voelbaar. Het is mooi om te zien dat de selectie een prima training heeft gehad, waardoor de voorbereiding op de wedstrijd van aanstaande woensdag goed begonnen is.’

“We zijn er zeker nog niet”

Met de 2-0 winst afgelopen woensdag in De Grolsch Veste, heeft FC Twente Vrouwen een goede uitgangspositie voor aanstaande woensdagavond. Toch vindt Stroot dat de ploeg hierdoor zeker niet mag denken dat ze al met één been in de volgende ronde staan. ‘Natuurlijk is het fijn om zo’n goede uitgangspositie te hebben, maar we zijn er zeker nog niet! Sparta Praag is een goede en fysieke ploeg die vanaf de eerste minuut vol gas zullen gaan en de ruimtes voor ons erg klein maken. Zij moeten scoren, dus ik denk dat ze nog fanatieker zullen spelen dan afgelopen woensdag. Voor ons is het zaak om weinig balverlies te leiden en een manier te vinden om onder de druk van Sparta uit te voetballen. We moeten vechten voor elke bal en zorgen dat we vroeg scoren. De focus in de groep is in ieder geval goed, dus ik ga vol vertrouwen de wedstrijd in.’, besluit Stroot zijn verhaal.

Het bericht Coach Tommy Stroot: “De focus is goed” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *