Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

De helft van alle jeugdleden is een meisje

jeugdopleiding

FC Berghuizen heeft een zeer lange en rijke historie als het om vrouwenvoetbal gaat. Het eerste vrouwenteam acteert jarenlang op hoog landelijk niveau en is in de regio dè club waar meiden op hoog niveau kunnen spelen, het is dan ook niet verwonderlijk dat ook speelsters van buiten Oldenzaal weten dat ze bij FC Berghuizen op de juiste plek zitten.

Speelsters die net nog niet de capaciteit hebben aan te sluiten kunnen in overleg meetrainen met vrouwen 1 en wedstrijdritme opdoen bij 1 van de vrouwenteams of bij meiden O19-1. Op FC Twente na speelt FC Berghuizen al jaren op het hoogste niveau in de regio.

In het najaar van 2009 is de club opnieuw begonnen om het meidenvoetbal op te zetten zodat het eerste vrouwenteam niet alleen speelsters van buitenaf krijgt maar ook uit eigen jeugd. Na de eerste training toentertijd konden er meteen al 2 7-tallen ingeschreven worden in de competitie, dit aantal is explosief gegroeid waardoor er hedendaags in de jeugd maar liefst 7 11-tallen en 5 7-tallen deelnemen aan de competitie als volwaardige meidenteams. Natuurlijk spelen er ook meiden tussen de jongens in een gemengde competitie en is er een instroomgroep mini’s. De helft van alle jeugdleden is een meisje en met deze mooie aantallen die FC Berghuizen heeft kunnen er betere selecties gemaakt worden als fundament voor vrouwen 1.

beloften-o14foto

Er zijn 2 onder 19 teams waarvan het eerste team op hoofdklasse niveau acteert, 2 onder 15 teams waarbij de doelstelling is dat MO15-1 promoveert. Ook zijn er 2 onder 13 teams op verschillende niveau’s en bij de 4 onder 11 teams speelt het eerste O11 team in een jongenscompetitie in de derde klasse waarbij doelstelling is bij de bovenste 3 eindigen. Bij O9 ook in aantallen 2 teams maar de jongsten spelen vier tegen vier zodat ze lekker veel balcontact krijgen.

Naast selectieteams zijn er ook combinatieteams gevormd die als beloften-teams gekenmerkt worden. De beloften O21 is een heuse competitie die door de KNVB gefaciliteerd wordt. Hierin spelen de jongste speelsters van vrouwen 1 en meiden van O19. Ook is er een O14 beloften-team gevormd van meiden uit O11, O13 en 2 van O15. Zij spelen in blokken van 2 tot 3 perioden in een onderling opgezette competitie met andere verenigingen, daarnaast hebben de speelsters gedurende deze blokken extra trainingen.

belofteno21

Op dit moment heeft de voorselectie plaatsgevonden voor een beloften-team O17, hierin komen meiden van O15 aangevuld met meiden uit O19 (geboortedatum 2000). FC Berghuizen heeft dankzij de aantallen een jeugdopleiding op kunnen zetten waarbij iedere speelster zoveel mogelijk op eigen niveau kan spelen. Nog mooier zou zijn als er in de toekomst in iedere leeftijdscategorie 3 of 4 meidenteams zijn waarbij nog beter gekeken kan worden naar het individu en waarbij een meidenteam gevormd kan worden die in de jongenscompetitie (minimaal derde klasse) uit kan komen. Alles valt en staat met de aantallen dus meer meiden zijn van harte welkom!

Het bericht De helft van alle jeugdleden is een meisje verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *