Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Diverse activiteiten bij vv VIOD

Komend sportjaar worden er diverse activiteiten georganiseerd ter promotie van het EK vrouwenvoetbal 2017 en het meiden en vrouwenvoetbal bij verenigingen.

Het eerste voetbalfestival vindt plaats op vrijdag 21 oktober. Deze dag worden er diverse voetbalactiviteiten georganiseerd voor meiden van 10 t/m 12 jaar, moeders, meiden 16+ en bestuurders, trainers en coaches!

Doetinchem is één van de zeven speelsteden waar de Europese toplanden komende zomer de strijd met elkaar aan gaan.

Voor de voetbalverenigingen is dit een mooie kans om nogmaals in te zetten op de werving van meisjes en vrouwenvoetbal. Onlangs is de aftrap gegeven van het EK-jaar, middels een EK-Kick off op het Marktplein in de binnenstad van Doetinchem. Het voetbalfestival wordt georganiseerd door de KNVB in samenwerking met vv Viod en Sportservice Doetinchem.

Voetbalactiviteit voor meiden én moeders

Tijdens het voetbalfestival worden er voor verschillende doelgroepen activiteiten georganiseerd. Alle meiden van 10 tot en met 12 jaar uit de regio kunnen deelnemen aan een 4 tegen 4 voetbaltoernooi, waarvoor je je individueel kan inschrijven. Keepie Uppie is onderdeel van deze dag. Dit is een hooghoudwedstrijd waarvoor de winnaars zich plaatsen voor de halve finale op de Vijverberg. Zowel voetballende als niet-voetballende meiden zijn welkom. Tevens zijn moeders uitgenodigd om aan te sluiten bij een leuke moedertraining die gelijkertijd gegeven wordt.

Ladies Day spelregelworkshop

Aansluitend op het meidenvoetbaltoernooi wordt er voor voetbalmeiden vanaf 16 jaar een spelregelworkshop georganiseerd. Twee KNVB scheidsrechters uit de Eredivisie vrouwen verzorgen deze interactieve workshop.

Themabijeenkomst voor bestuurders, trainers en coaches

De dag wordt afgesloten met een themabijeenkomst voor bestuurders, trainers en coaches van voetbalverenigingen uit de regio. Er worden drie workshops georganiseerd en hebben als doel om te laten zien welke kansen er zijn wanneer een vereniging actief inzet op meiden en vrouwenvoetbal. De workshops gaan in op diversiteit, het trainen van de doelgroep meiden en werving en behoud.

Meer informatie en inschrijven

Wil jij ook de strijd aangaan met andere meiden of kennis opdoen tijdens de themabijeenkomsten? Kijk voor meer informatie over het voetbalfestival op www.sportservicedoetinchem.nl. Hier vind je een inschrijflink voor de diverse activiteiten. Inschrijven is mogelijk tot en met 19 oktober.

Het bericht Diverse activiteiten bij vv VIOD verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *