Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

FC Berghuizen Weekend Special

mo15-1-weekendspecialdabFC Berghuizen MO19-1 kwam weer niet in actie

Helaas kreeg de MO19-1 te horen dat de wedstrijd vanwege personele problemen bij de tegenstander niet doorging.

FC Berghuizen MO19-2 pakt een punt

Afgelopen zaterdag boekte MO19-2 een gelijkspel tegen FC Eibergen MO19-1. Na 1 gewonnen en 2 verloren wedstrijden werd het weer eens tijd op een punt te pakken. FC Eibergen stond op het programma en dat is zeker niet de minste. Eibergen had gewonnen van Deto waar de groenwitten vorige week een nederlaag tegen hadden geleden. De Oldenzalers begonnen goed aan de wedstrijd en laten steeds beter de bal rond gaan, een zeer verdiende 0-1 lag tegen de touwen van de doelvrouw van FC Eibergen. Na deze veelbelovende start zakten de meiden wat weg waardoor de thuisploeg profiteerde en 3 doelpunten wist te maken. De tweede helft herpakten de groenwitten zich. De Oldenzalers lieten zien dat zij beschikken over een enorme dosis veerkracht en het spel was veel beter dan de eerste helft. Op basis van volledige inzet werd een terecht gelijkspel genoteerd. 3-3

FC Berghuizen MO15-1 is in the winning mood

De nummer 2 van de competitie tegen de nummer 2 van onderen, dat deze wedstrijd gewonnen zou worden leek op basis van uitslagen al een feit. Maar binnen een paar minuten keek de thuisploeg tegen achterstand aan van 0-1 door een buitenspeldoelpunt van ATC MO15-2. Een tip voor de speelsters, pas stoppen als er gefloten is! FC Berghuizen van de kaart speelde rommelig en niets leek erop dat deze pot eenvoudig gewonnen werd. Er liepen ook bij ATC wat meiden die een aardige pot konden voetballen en bovendien heeft ATC een keepster op doel staan die geweldig is (komt van FC Berghuizen maar is verhuisd naar Hengelo dus keept zij nu daar).

mo15-1weekendspecial

Gelukkig herpakte de thuisploeg zich snel en werd het 1-1. FC Berghuizen werd gretiger en kwam steeds beter in het spel hetgeen zich vertaalde in 2 fraaie doelpunten waardoor de groenwitten de rust in gingen met een 3-1 voorsprong. De tweede helft werd ATC overklast en lieten de meiden uit Hengelo hun hoofd zakken. FC Berghuizen denderde over ATC heen en bleef de combinatie zoeken waardoor mooie 1-tweetjes werden uitgevoerd en de eindstand moeiteloos op kon lopen tot maar liefst 13-1

FC Berghuizen MO15-2 buigt achterstand om

Een prima prestatie van FC Berghuizen MO15-2 die tegenstander Vogido MO15-1 twee tegenstanders liet ziet. De eerste helft zwak en de meiden liepen achter de feiten aan. Het was Vogido die initiatieven nam en een zeer terechte 1-0 wist te noteren. In de tweede helft lieten de meiden uit Oldenzaal hun waren gezicht zien. Fel en gemotiveerd om niet met een verlies huiswaarts te keren stond het team klaar om nu vooral op de helft van Vogido te gaan spelen hetgeen ze lukte want binnen korte tijd stond het 1-1. De groenwitten stroopten hun mouwen nog wat op,want er zat meer in immers leek Vogido moe te worden. De meiden uit Oldenzaal hadden hun energie beter gedoseerd en wisten knap hun achterstand om te buigen naar winst 1-4

FC Berghuizen MO13-1 boekt broodnodige winst

Na twee nederlagen op rij werd het tijd om weer eens te winnen. MO13-1 is een goed voetballend team dat helaas te kampen heeft met blessures waardoor regelmatig meiden van andere teams mee moesten doen. Afgelopen zaterdag stond de return tegen SDC MO13-1 op het programma. Een stugge ploeg waar FC Berghuizen zowel in de beker als in de thuiswedstrijd van verloren had (4-1 en 2-6). Maar goed, de meiden waren er op gebrand weer eens te winnen dus boeide het ze niet welke tegenstander ze tegenover zich hadden staan. Op het veld toonden de groenwitten dat zij niet onder hoefden te doen voor hun tegenstander en de wedstrijd ging gelijk op. Tot in de slotfase leken de punten gedeeld te moeten worden maar dan toch in de allerlaatste minuut wist FC Berghuizen nogmaals te scoren waardoor de eindstand op 1-2 bepaald werd en een broodnodige winst geboekt werd.

mo15-2weekend-special

FC Berghuizen MO13-2 heeft het zwaar

De meiden speelden thuis tegen LSV MO13-1 die vorig seizoen bij de bovenste meedraaide in de tweede klasse terwijl onze meiden toen nog op een half veld speelden of nog niet eens voetbalden. Dit krachtverschil was tijdens de wedstrijd goed te meten. Een rijk ervaren LSV voetbalde prima en onze meiden deden hun uiterste best om weerstand te bieden. De groenwitten wisten te scoren hetgeen een goede prestatie is tegen de koploper, verder was het voor LSV prijsschieten en verloor FC Berghuizen in een zware pot met 1-11

FC Berghuizen JO11-3M speelt wedstrijd met korfbaluitslag

De meiden vertrokken naar Enschede waar de jongens van Achilles JO11-1 dachten wel eventjes van meisjes te gaan winnen. Hoe anders dat uit kan pakken hadden de andere tegenstanders van de meiden al ervaren. De jongens openden de score maar FC Berghuizen was daar niet van onder de indruk en maakte er gewoon 4 waardoor de stand op 1-4 kwam. Achilles kwam sterk terug en bracht de score naar 4-4. De meiden zetten een tandje bij en met mooie combinaties speelden de groenwitten de jongens van de mat en brachten zij de stand naar 4-6. Hierop dachten de meiden het wel wat rustiger aan te kunnen doen maar de jongens roken bloed en wilden niet van meiden verliezen dus gaven zij alles, waardoor zij de stand terugbrachten op 5-6. In de wetenschap dat 5-6 ook zo 6-6 kan worden werden de meiden weer feller, sneller en slimmer waardoor de eindstand op een zeer verdiende 5-8 beslist werd.

FC Berghuizen M011-1 boekt zege

Op het hoofdveld in de dauw met in de lucht een wazig zonnetje dat flink haar best deed te gaan schijnen werd de wedstrijd gespeeld tussen FC Berghuizen en ATC MO11-1. Vanaf de eerste minuut nam FC Berghuizen initiatief en werd er van achteruit goed opgebouwd. Iedereen leek zich netjes aan de opdracht te houden op eigen positie te blijven staan waardoor het middenveld en de spitsen goed bereikt konden worden. Het was dan ook een logisch gevolg dat FC Berghuizen al gauw op voorsprong kwam. De meiden voetbalden goed en iedereen hield zich aan eigen opdracht. De tweede helft werd er weliswaar meer gescoord maar de slotfase van de tweede helft was slordig, de meiden liepen elkaar in de weg en er werd niet goed naar elkaar gekeken. Toch werd er een prima zege geboekt 8-0

FC Berghuizen MO11-2 speelt prima potje

De meiden van MO11-2 speelden uit tegen Avanti MO11-2.De nieuwe meiden, die pas dit seizoen zijn begonnen met voetballen, doen niets onder voor de meiden die al langer voetballen maar het team moest natuurlijk wel aan elkaar wennen. Coach Ingrid heeft er een prima team van gemaakt en de meiden weten elkaar steeds beter te vinden! De meiden zijn goed aan elkaar gewaagd en niemand doet voor iemand onder, de meiden vullen elkaar goed aan. De een is heel snel, de ander een goed schot, weer een ander heeft veel kracht, of heeft een trukjesdoos aan techniek en niet te vergeten de meiden die met rust en inzicht het spel spelen. Natuurlijk heeft ook de keepster een belangrijk aandeel gehad in het geheel. Hoe dan ook, het team heeft als team een prima potje gespeeld en een zeer verdiend punt meegenomen huiswaarts. 2-2

mo11-1weekendspecial

FC Berghuizen MO11-3 heeft draai nog niet gevonden

FC Berghuizen MO11-3 speelde tegen SC Overdinkel MO11-1 die meedoet om de titel nadat het team vorig seizoen ook al hoog eindigde in de competitie tweede klasse. De meiden waren voorbereid op een zware pot en dat bleek ook tijdens de wedstrijd. Aanvankelijk wist FC Berghuizen nog wat weerstand te bieden maar de grotere en oudere meiden van Overdinkel liepen door de verdediging heen als zijnde onzichtbaar en maakten doelpunt na doelpunt. 10-0 eindstand. Op naar volgende week, weer een sterke tegenstander.

FC Berghuizen JO9-4M blijft ondanks verlies lachen

De meiden hebben het moeilijk in de competitie. Zonder uitzondering bestaat het team van de Oldenzalers uit eerstejaars en mini’s terwijl de tegenstanders vaak ook tweedejaars speelsters in hun team hebben. Na louter nederlagen waren de meiden erop gebrand een goed resultaat neer te zetten. Tegen Excelsior Rijssen bood FC Berghuizen aanvankelijk nog wat weerstand en de meiden streden op iedere centimeter maar ook deze ploeg was een maatje te groot. Toch hebben de meiden ondanks de uitslag anders doet vermoeden goed gevoetbald en kwamen de meiden dankzij complimenten van begeleiding en publiek met een lacht het veld af. 15-0.

Het bericht FC Berghuizen Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *