Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Mary Kok start “FootballEquals Foundation”

Mary Kok-Willemsen, voormalig hoofd vrouwenvoetbal van FC Twente weet als geen ander dat het vrouwenvoetbal de laatste jaren sterk in populariteit is gestegen.

De FC Twente vrouwen zijn daar een groot voorbeeld van. Maar ook elders zit het vrouwenvoetbal in de lift en dat is te danken aan de Nederlandse voetbalclubs die zich inzetten voor de dames.

“Er wordt bij verenigingen meer ruimte voor meidenteams gecreëerd. Het geeft een extra dimensie aan het ledenbestand en het clubgebouw. Meisjes hebben daarnaast meer perspectief gekregen: ze zien dat ze, als ze goed zijn, bij een club als FC Twente of Ajax terecht kunnen komen, of misschien wel Bayern München of Barcelona. Het Nederlands elftal is goed bezig. Ook dat helpt.” vertelt Mary Kok-Willemsen in gesprek met de VARA-gids.

Toch zit er nog altijd een groot verschil tussen het voetbal voor mannen en vrouwen. Zo hebben jonge jongens meer kans dan de meiden om een carrière in het voetbal te bekostigen. “Als meisje ben je nog altijd overgeleverd aan tweemaal per week trainen bij een amateurclub. Je moet zelf aan de slag gaan om op niveau te komen. Zo heb ik het ook gedaan. Er zijn clubs in Nederland die werken aan een jeugdopleiding voor meisjes – FC Twente is een voorloper geweest, bij ADO Den Haag, PEC Zwolle en Telstar zijn ze er serieus mee bezig.” vervolgt ze.

FC Twente heeft de vrouwentak afgestoten waarna Yme Drost de vrouwen onderbracht in een stichting. En met succes. Toch kwam de klap hard aan toen het vreselijke nieuws bekend werd gemaakt. “De stekker werd uit de opleiding voor meiden getrokken. Die mochten terug naar hun amateurclubs. Dat vond ik echt niet kunnen. Tegen die meiden werd eigenlijk gezegd: sorry, jullie talent is minder belangrijk.” verklaart Kok-Willemsen.

De voormalig hoofd vrouwenvoetbal van FC Twente zet zich nog altijd volop in voor het behoud en de groei van het vrouwenvoetbal. “Ik heb een foundation opgericht, de FootballEquals Foundation. Die gaat deze week de lucht in.” besluit ze. De foundation van Kok-Willemsen laat jeugd onder de 13, 15 en 16 jaar oud samen spelen op basis van kwaliteit. Het geslacht maakt in deze dan ook niet uit.

bron: twenteinsite.nl

Het bericht Mary Kok start “FootballEquals Foundation” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *