Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Achilles’29 ambitieuze nieuwkomer

jt

Zowel Judith Thijssen als Achilles ’29 is nieuw in de Eredivisie Vrouwen. Met als doel dat de club over drie jaar om de bovenste plaatsen mee kan spelen. “Met het talent dat hier in de regio zit, moet dat mogelijk zijn”, aldus Thijssen.

Na zes wedstrijden staat de ploeg met drie punten op de zevende plaats. Omdat de ploeg pas kort bij elkaar is, vindt Thijssen dat zij onvoldoende referentie heeft van waar de ploeg staat ten opzichte van de tegenstanders. Daarom formuleert de club een doelstelling voor het seizoen als Vrouwen 1 minimaal één keer tegen elke tegenstander heeft gespeeld. Thijssen heeft wel een beeld van waar het team tot in staat zou moeten zijn. “ik vind wel dat wij moeten durven om voor de top vier te gaan.

Het is belangrijk een doel te stellen dat moeilijk is om te halen, alleen zo kunnen wij ons ontwikkelen”, zo vertelt Thijssen na afloop van de training . Hoewel er nog niet van een doelstelling voor het seizoen wordt gesproken, weet de club wel waar het de aankomende jaren naartoe wil.

Verbeteren

Vorig jaar is Thijssen druk geweest met scouten om een eredivisiewaardig team op de been te brengen. Over de kwaliteit van het team is ze tevreden. Toch heeft de ploeg verbeterpunten: “Op dit moment ligt onze kracht in de omschakeling. Maar we moeten aanvallend, verdedigend en fysiek beter worden, zodat we onze speelstijl minder vaak aan de tegenstander hoeven aan te passen.”

Om dat doel te behalen legt Thijssen het partijspel op de training, eerder deze dag, regelmatig stil. Ze loopt in het speelveld en laat de speelsters de situatie nabootsen die zij wil verbeteren. Daarbij stelt zij alleen vragen aan de speelsters. Zij worden gedwongen om met antwoorden te komen, net zo lang tot Thijssen ziet dat zij zelf de oplossing in het veld zien. Over haar manier van coachen zegt zij: “Ik hou er niet van om alles voor te kauwen. Ik ben een type trainer dat veel van de speelsters vraagt, om ze zelf na te laten denken. Ook vind ik de persoon achter de speelster belangrijk. Ik denk dat met een persoonlijke benadering veel winst is te behalen”

FC Twente

De grootste nederlaag van Achilles dit seizoen was tegen FC Twente, de regerend kampioen. Het elftal van Thijssen kwam op voorsprong, maar FC Twente was met 1-7 veel te sterk. Ondanks de grote uitslag is Thijssen niet helemaal ontevreden over de wedstrijd: “Het eerste half uur vond ik dat wij goed speelden. We probeerden snel de diepte te zoeken, omdat wij wisten dat de verdedigers van Twente niet erg snel zijn.” De trainster kon met het verlies tegen FC Twente goed leven: “Dit is met afstand het beste team waar wij tegen hebben gespeeld. Ze hebben zóveel kwaliteit over het hele veld. Daar zijn wij nog niet tegen opgewassen.”

Tekst: Marius Brugman
Foto: Nienke van der Tak

 

Het bericht Achilles’29 ambitieuze nieuwkomer verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.