Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Het niveau van de Eredivisie is eigenlijk te laag

nuland-nuVoetbal boven alles voor Van Nuland

Voordat Shania van Nuland (19) voor de start van vorig seizoen naar de VS afreisde om te gaan studeren en op het hoogste niveau te spelen voor het universiteitsteam Niagara Purple Eagles voetbalde de Vinkelse twee seizoenen bij topklasser SC Buitenveldert in Amsterdam. Daarvoor stond ze onder de lat bij Prinses Irene en Stedoco.

Het seizoen 2011-2012 was bijzonder. Van Nuland kwam toen met speciale toestemming van de KNVB uit voor zowel zaterdagclub Stedoco als zondagclub Prinses Irene. Ook kreeg ze dispensatie om vanaf haar 14de in de A-categorie te spelen. “Zo werd ik de jongste speelster ooit in de topklasse van het vrouwenvoetbal.”

In het seizoen 2013-2014 stapte Van Nuland over naar topklasser SC Buitenveldert in Amsterdam. Daar leverde ze in haar eerste seizoen een belangrijke bijdrage aan het eerste landskampioenschap ooit voor Buitenveldert. De Vinkelse werd verkozen tot beste keepster.

Twee jaar geleden vertrok Van Nuland naar Amerika om te studeren en vooral ook te voetballen: “Dat was altijd al mijn droom. Ik wil mijzelf verder ontwikkelen als keepster in de beste vrouwenvoetbal competitie ter wereld. Ik studeer hier biomedische wetenschappen en combineer dit met dagelijkse trainingen en meerdere wedstrijden per week. In Nederland zou dat vrijwel onmogelijk geweest zijn.”

Het team van Van Nuland herbergt naast speelsters uit heel Amerika en Canada ook aardig wat speelsters uit Europa: “De hele as wordt gevormd door Europese meiden. Een speelster uit Engeland van Chelsea, eentje uit Zwitserland van kampioen Sankt Gallen en een Spaanse spits van Atl√©tico Madrid. Het team heeft dus een Europese signatuur en dat zie je ook terug in ons spel.”

Dit seizoen stond Van Nuland alle wedstrijden in de basis en werd ze uitgeroepen tot ‘Best Defensive Player’ van de competitie. Ze kan rekenen op het vertrouwen van coach Peter Veltri, een oud-Canadees¬†international:

krantenartikel

Het bericht Het niveau van de Eredivisie is eigenlijk te laag verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *