Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Lees nu de Eredivisie voorbeschouwing

dubbelDe Eredivisie gaat vanavond weer verder met drie wedstrijden. In Amsterdam Ajax tegen PEC Zwolle, Achilles ’29 naar sc Heerenveen en PSV ontvangt in Eindhoven de vrouwen van Telstar. Alle wedstrijden beginnen uiteraard om 19:30 uur en natuurlijk hier live te volgen. FC Twente tegen ADO Den Haag staat voor aanstaande zondagmiddag.

Ajax – PEC Zwolle

ajapecOp de Toekomst hoopt Ajax Vrouwen de fantastische reeks voort te zetten tegen een aangeslagen PEC Zwolle. De ploeg uit Overijssel heeft na vijf wedstrijden pas twee punten weten te behalen terwijl Ajax deze competitie nog geen punt heeft laten liggen. Bovendien heeft PEC Zwolle nog nooit gewonnen van Ajax en weet het maar niet het net te vinden tegen de Amsterdammers. De laatste keer dat PEC Zwolle wist te scoren in Amsterdam was op 17 oktober 2014. Toen werd er nog gespeeld in de BeNe League.

Kijkend naar de selectie van beide ploegen valt het kwaliteitsverschil direct op. Bij PEC Zwolle zorgt Esmee de Graaf nog voor een sprankje hoop. Vorige week wist ze haar ploeg van een pijnlijke thuisnederlaag te behoeden. In de laatste tien minuten heeachvan de wedstrijden tegen SC Heerenveen scoorde ze twee keer, waardoor er uiteindelijk nog met 2-2 werd gelijkgespeeld. Ed Engelkes beschikt, in tegenstelling tot PEC Zwolle, met zijn Ajax over een goed georganiseerd middenveld en een solide verdediging met Daphne Koster en Merel van Dongen in het centrum. Tevens heeft Marjolijn van den Bighelaar de afgelopen tijd bewezen dat ze haar vizier op scherp heeft staan, waardoor Ajax Vrouwen lijkt af te steven op een eenvoudige thuisoverwinning.

sc Heerenveen – Achilles ‘29

Het debuut van Achilles’ 29 in de Eredivisie is tot op heden geen sprookje gebleken. De ploeg uit Groesbeek debuteerde met een overwinning in Zwolle maar wist daarna geen punt meer bij te schrijven. Met een negatief doelsaldo van 12 (3 voor en 15 tegen) lijkt vooral de verdediging de achilleshiel van Achilles te zijn. Bij Heerenveen zullen vooral middenveldster Jassina Blom en aanvalster Simone Kets van de zwalkende verdediging moeten gaan profiteren.

psvtelPSV – Telstar

Alhoewel Vanessa Sussana met vijf doelpunten de trotse topscoorder is, valt er verder weinig te lachen bij PSV. De ploeg uit Eindhoven is het seizoen namelijk dramatisch begonnen. Zodoende is er al een gat van 12 punten ontstaan tussen de koploper Ajax en PSV. Telstar is zeker niet kansloos op de Herdgang, maar dan zal achterin met iets meer pit verdedigd moeten gaan worden. De Witte Leeuwen zijn er dit seizoen namelijk nog niet in geslaagd om het doel schoon te houden.
Zondag 16 oktober

FC Twente – ADO Den Haag

De regerend landskampioen FC Twente lijkt de smaak aardig te pakken te hebben nadat woensdag met 1-3 werd gewonnen van Sparta Praag. Hierdoor wist de ploeg van Tommy Stroot door te stromen naar de achtste finale van de Champions League. Echter zal ADO Den Haag er alles aan doen om de teleurstellende nederlaag van vorige week tegen Ajax weg te spoelen met een overwinning.

De groengelen hebben dit seizoen nog niet verloren op vreemde bodem en hebben, in vergelijking met FC Twente, beduidend minder speelminuten in de benen. Al met al staat ons dus een prachtig affiche te wachten tussen de nummers twee en drie van de competitie.

 

Het bericht Lees nu de Eredivisie voorbeschouwing verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *