Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Van Dongen “Uitkomen voor je land is gewoon een grote eer”


Een gezellig interview met Merel van Dongen: iets over Feyenoord, de scherpe wedstrijd analyse tegen PEC Zwolle, het genieten van het positiespel en in de basis komen bij Oranje!

En hierbij ons eigen wedstrijdverslag: Ajax heeft geen kind aan PEC Zwolle

Onder toeziend oog van enkele honderden Ajax-fans én oud-speelster Tessel Middag heeft Ajax een eenvoudige zege geboekt op de rode lantaarndragers PEC Zwolle. Op De Toekomst rolde de ploeg van Ed Engelkes de bezoekers met 5-0 op.

Voorafgaand aan de wedstrijd heerste er al een ontspannen sfeer rondom de velden. Verdedigster Daphne Koster speelde een fanatiek potje Backgammon met assistent-trainer Benno Nihom. Daarna liep ze met een grote glimlach én een mand gevuld met bananen en krentenbollen naar de kleedkamer om zich daar verder voor te bereiden op de wedstrijd.

In tegenstelling tot de Amsterdammers, slenterde de ploeg uit Zwolle op dat moment al zenuwachtig over het veld. Als een kluitje opgejaagde gazelles stonden ze dicht bij elkaar om het gras te inspecteren. Wanneer een groep leeuwinnen zich aan het voorbereiden zijn om te gaan jagen, zijn de overlevingskansen namelijk het grootst als je compact bij elkaar blijft. Dit National Giographic-achtige scenario kreeg een vervolg gedurende de wedstrijd, want PEC Zwolle besloot al snel na de aftrap om ver terug te zakken. Door een compact blok te vormen, hoopten ze de aanvallen van Ajax te kunnen pareren.

Desondanks was het na twaalf minuten al bijna raak voor Ajax. Middenveldster Kelly Zeeman zag haar kopbal echter op de lat uiteenspatten. Daarna wisten ook Chantal de Ridder en Desiree van Lunteren het net niet te vinden. PEC Zwolle werd hierdoor in leven gehouden. De ploeg van Carin Bakhuis dacht zelfs nog de score te kunnen openen, maar de bal belandde na een mislukte voorzet van Suzanne Giesen op de baal en ook de rebound was niet aan Judith Frijlink besteed.

Vlak voor rust slaagde Ajax er dan toch nog in om afstand te nemen van PEC Zwolle. Een voorzet van debutant Soraya Verhoeve werd uiteindelijk tot doelpunt verwerkt door De Ridder. Even later werd de score verdubbeld door Van Lunteren. Haar geplaatste vrije trap bleek voor de verkeerd opgestelde Olthuis te machtig, waardoor Ajax met een verdiende voorsprong de rust in ging.

Na rust ging de trotse koploper vrolijk verder met waar het gebleven was. Een schot van Lois Oudemast werd echter van de lijn gehaald door aanvoerster Kirsten Bakker. Uiteindelijk kreeg Kelly Zeeman de handen van het publiek wederom op elkaar door de 3-0 binnen te koppen. Deze keer wist ze haar kopbal wel onder het aluminium te plaatsen, waardoor ook zij haar doelpuntje meepikte.

Na deze treffer leek PEC Zwolle de strijd te hebben opgegeven. Voor Ajax was dit het startsignaal om nog even fel druk te zetten. Kelly Zeeman opende vanuit de as van het veld op de ingevallen Betsy Hassett. Zij wist de bal via de borst gelijk mee te nemen, waardoor ze vogelvrij in het zestienmeter gebied van de Zwollenaren kwam te staan. Ze legde aan voor wat het mooiste doelpunt van de avond zou worden, want haar schot verdween via de onderkant van de lat in de verre hoek.

Niet veel later verspeelde PEC Zwolle op eigen helft de bal, waardoor Verhoeve de kans kreeg om haar kwaliteiten nogmaals te tonen. Na een krachtige dribbel wist ze het overzicht te behouden en besloot ze om de bal breed te leggen op Marjolijn van den Bighelaar, die op kinderlijke wijze haar vijfde doelpunt van het seizoen kon binnenschuiven.

Door deze klinkende overwinning dendert Ajax dit seizoen vrolijk door. Met een perfecte score staat de Amsterdamse formatie stevig bovenaan, terwijl PEC Zwolle nog altijd wacht op haar eerste overwinning.

Het bericht Van Dongen “Uitkomen voor je land is gewoon een grote eer” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.