Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Verdiende winst JVOZ op hekkensluiter

20161017-jvoz
Na een natte nacht was de regen weggetrokken en tegen de tijd dat de meiden aantraden tegen MZC’11 uit Zierikzee scheen de zon alweer over het Vlissingse kunstgras.

De meiden schoten uit de startblokken en al in de tweede minuut ging de bal van keepster Anouk van der Klooster naar Julia Biesen, links op het middenveld, zij tikte de bal door naar Winnie Li die op haar beurt Lieve van Vliet bereikte. Zij gaf een passje binnendoor op Angela Versluis die fraai met links de bal langs de uitgekomen keeper tikte, 1-0. Zou het een mooie doelpuntrijke middag worden?

In de beginfase nog een kans voor de meiden maar daarna kwam MZC via de lange bal (die mogelijk was omdat ze wind vol mee hadden) een paar keer gevaarlijk door na een doorschietende bal. Gelukkig stond Anouk paraat en redde 2 keer uitstekend. Daarna was het weer de beurt aan de meiden, die pech hadden Laura Vierhout, na een fraaie voorzet van Angela, de keeper trof. Even later was het weer Laura, dit keer na een mooie pass van Winnie Li, die de trekker overhaalde: helaas weer zonder succes. Weer 1 minuut later was het Laura die een voorzet gaf waar Lieve net niet goed bij kon.

Een hoekschop van Winnie in de 25e minuut leverde een spannende scrimmage voor het vijandelijke doel op, maar wederom werd het net niet gevonden. Vlak voor rust nog een kans voor Julia , nadat Angela de bal op het middenveld goed veroverd had: helaas ging de bal over.

Na de rust hadden de meiden wind mee en dat was duidelijk even wennen: passjes vooruit te hard waardoor ze niet of niet goed aankwamen. Een voordeel was wel dat de tegenstander nu amper meer gevaarlijk werd want de lange bal was nu niet meer zo lang met wind tegen en dus was er veel diepte uit hun spel weg.

Na de rust waren Alessia Mieras, Jasmijn Verschoor, Noa Slinger en Sophie Fijneman ingevallen voor Angela, Chaima Benkaddour, Cheng Yan Li en Julia en de meiden, waar de paasing niet altijd even accuraat was, bleven kansen krijgen en waren duidelijk de betere partij. Een schot van Lieve uit de tweede lijn in de 46e minuut ging via de keeper naast. De daaropvolgende corner werd door Noa overgeschoten. Bij de volgende corner werd een schot van Alessia geblokt en ook het daarop volgende schot van Laura werd geblokt. En ook bij de volgende corner zo’n 10 minuten later werd de inzet goed geblokt door de verdediging van MZC. In de 54e minuut verliet de goed spelende Wynonna Lord het veld om plaats te maken voor Manon de Ruijsscher. De meiden gingen door met kansjes krijgen en zagen weer een schot geblokt worden, dit keer van Lieve.
Een schot van Winnie uit de tweede lijn zeilde over het doel en ook een vrije trap van de rechterkant van het strafschopgebied (zo’n 23 meter) genomen door Manon, ging over.

Vlak voor tijd draaide Sophie zich vrij na een pass van Lieve, maar ze kon de bal niet goed controleren voor een schot op doel.
In de allerlaatste minuut nog enige commotie nadat de keeper bij een uittrap te ver uitliep en de bal buiten zijn 16 nog in zijn hand had. Ook deze indirecte vrije trap (Alessia op Lieve) ging over en zo bleek de snelle openingstreffer het enige doelpunt van de match te zijn geweest. De overwinning was er niet minder terecht om want de meiden waren duidelijk de bovenliggende partij geweest.

Het bericht Verdiende winst JVOZ op hekkensluiter verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *