Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Bulgarije wacht op onze meiden van Onder 19

uefa-onder-19torny 2Onder 19 speelt tussen 19 en 24 oktober in Bulgarije tegen Turkije, Noorwegen en uiteraard tegen het gastland. Het eindtoernooi is Noord-Ierland van 8 tot en met 20 augustus 2017. Het is het 1e vrouwelijke toernooi dat Noord-Ierland weet te organiseren.

Het programma is als volgt: O19 – Bulgarije (19.10.2016), O19 – Moldavië (21.10.2016) en Turkije – O19 (24.10.2016).

In 2014 won O19 het toernooi met o.a. Vivianne Miedema als beste speelster en topscoorster van het toernooi.

De opstelling:

13:00 tussenstand Bulgarije – Nederland

KNVB-coach Jessica Torny heeft deze definitieve selectie voor Onder 19:

Jamie Altelaar (CTO Amsterdam Talent Team), Eva van Deursen (CTO Eindhoven Talent Team), Caitlin Dijkstra (CTO Eindhoven Talent Team), Rebecca Doejaaren (PEC Zwolle), Nathalie van den Heuvel (sc Heerenveen), Bente Jansen (FC Twente), Chelsea Kenton (CTO Amsterdam Talent Team), Lize Kop (CTO Amsterdam Talent Team), Nadine Noordam (ADO Den Haag), Silvie van der Plas (CTO Amsterdam Talent Team), Quinty Sabajo (CTO Amsterdam Talent Team), Kay-Lee de Sanders (CTO Amsterdam Talent Team), Nurija van Schoonhoven (PEC Zwolle), Noah Waterham (CTO Amsterdam Talent Team), Ashleigh Weerden (CTO Amsterdam Talent Team), Jacintha Weimar (FC Bayern München), Vera ten Westeneind (CTO Eindhoven Talent Team) en Danique Ypema (CTO Amsterdam Talent Team).

Standby-lijst Onder 19: Pien de Beer (CTO Eindhoven Talent Team), Kayleigh van Dooren (CTO Eindhoven Talent Team) en Aniek Nouwen (PSV).

Het is weer een pluspunt maar het organiserend land wist het O19 toernooi nooit op haar naam te schrijven. En de laatste editie wisten we de halve finale te bereiken en vond haar waterloo met een 4-3 tegen de Spanjaarden. Frankrijk en Duitsland wonnen dit toernooi het vaakst, ieder 4 keer, waarbij Duitsland in de vorige variant, Onder 18, het toernooi nog eens 2 (4 edities) keer won.

Het bericht Bulgarije wacht op onze meiden van Onder 19 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *