Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

WSC Waalwijk Weekend Special

meike-versteeg-mo13-1-in-actie-tegen-sarto-mo13-1
WSC Waalwijk is de snelst groeiende vereniging in de regio de Langstraat wanneer het gaat om meisjesvoetbal. Deze competitie treedt WSC aan met 6 teams. Afgelopen weekend een volledig programma.

MEC’07 MO15-1 – WSC MO15-1 5-9

SARTO MO13-1 – WSC MO13-1 0-1 (0-0).
Om 7.30 moesten de meiden 7.30 uur al verzamelen bij WSC om naar Sarto in Tilburg te gaan. Voor WSC geen onbekende tegenstander temeer omdat we een paar weken terug in de beker ook al tegen ze hebben gevoetbald hadeen en toen werd er vrij eenvoudig gewonnen. Om 8.45 uur klonk het fluitsignaal en de meiden leken moeite te hebben om in de wedstrijd te komen. De passes kwamen niet aan, de ballen werden zomaar weggeschopt. Er leek weinig meer over van wat ze de afgelopen weken hadden laten zien. WSC maakte het zichzelf moeilijk door weinig overleg en zuiverheid in het spel. Vooral voorin draaide het niet en ze wisten maar een paar kleine kansjes te creeren. De 0-0 ruststand was een terechte afspiegeling. Na wat tips van onze leiders te hebben gehad begon WSC vol goede moed aan de tweede helft. Binnen 2 minuten was het dan wel raak Effy Doyle scoorde de openingstreffer (0-1). De meiden roken dat er meer te halen was. Er kwamen verschillende kansen maar een tweede doelpunt bleef uit. Sarto ging de laatset tien minuten vol op de aanval spelen en zette druk op de achterhoede van WSC, maar Marit Pullens als laatste vrouw wist alles op te ruimen zodat keepster Famke Hendriks niet in gevaar kwam. Na het laatse fluitsignaal opluchting over de drie punten maar WSC kon niet tevreden zijn over het vertoonde spel.

WSC MO13-2 – Hilvaria MO13-1 0-9 (0-4)

BAM! Binnen een minuut de eerste tegengoal om de oren. Dat belooft niet veel goeds. Toch volgt er het eerste kwartier een gelijkwaardige wedstrijd. Het spel golft op en neer. Er zijn een paar kansen en het gaat Hilvaria op dat moment nog niet zo makkelijk af. Maar na een tijdje lukt het WSC toch niet om stand te houden. Het verschil met Hilvaria is te groot. Hilvaria steekt duidelijk met kop en schouders boven WSC uit, ze zijn voetbaltechnisch verder en WSC heeft het zwaar. De gaten die vallen worden vaak kanpdichtgelopen door aanvoerder Veronique. Ze blijft strijden voor elke meter. Het valt niet mee om uit te breken maar Anne en Alina doen hun best om de Hilvaria verdediging toch af en te te testen. Na de rust eenzelfee spelbeeld. WSC veelal strijdend tegen een beter Hilvaria. De dubbele cijfers worden afgewend en met de kop omhoog verlaten de meiden het veld.

WSC MO11-1 – DSC MO11-1 2-2 (0-0).

Vorige week werd verloren van een sterk Bergeijk. Het was toen een wedstrijd met twee gezichten en helaas geen punten. Vandaag kon deze nederlaag eventueel weggespoeld worden met een lekkere overwinning op DSC. De gasten uit Kerkdriel hadden bijna gelijke uitslagen geproduceerd als WSC, dus het beloofde een mooie pot te worden. DSC kreeg de eerste kleine mogelijkheden van de wedstrijd. Iets te veel verkeerde keuzes zorgden ervoor de een handvol kansen van WSC niet omgezet konden worden in doelpunten. De ene keer bleven we te lang overspelen en de andere keer schoten we uit een positie, waar overspelen de beste optie was. Daarnaast bleek de uitstekende keepster en paal en lat ook een onneembare horde in de eerste helft. WSC had duidelijk het beste van het spel, maar moest wel waken voor de gevaarlijke counters van DSC. In de rust wezen we de meiden er nog op dat als je zelf de doelpunten niet maakt, dat ze dan aan de andere kant zullen vallen. De woorden van de leiding waren nog niet koud of we stonden na 3 minuten in de tweede helft op een 0-2 achterstand. Laks verdedigen en enig geluk aan de zijde van DSC zorgde 2x via de kluts voor een doelpunt van de gasten. De meiden waren boos, geïrriteerd en teleurgesteld. Gelukkig wisten ze dit snel om te zetten in dadendrang en een belegering van DSC begon. 3x paal en lat hielden WSC op de nul, maar uiteindelijk was een solo van Sophie Bosman de inleiding voor de bevrijdende 1-2. WSC rook bloed en ging opzoek naar de gelijkmaker. Met veel inzet en strijd knokte WSC zich terug in de wedstrijd. En uiteindelijk kwam via goed combinatie spel de bal weer bij onze gevaarlijkste speelsters en de 2-2 was een feit. Nu nog even doordrukken dachten de meiden en we hebben de 3 punten binnen. Maar DSC verdedigde vol overgave. En de uitstekende keepster mag zich tot speelster van de wedstrijd bekronen, want mede dankzij haar reddingen wist DSC stand te houden.De gasten vierden het gelijkspel als een overwinning. Onze meiden waren teleurgesteld.

Wilhelmina MO11-2 – WSC MO11-2 0-37 ()

Vandaag mocht WSC MO11-2 uitkomen tegen de hekkensluiter uit de poule. We moesten vandaag 1 speelster missen. Omdat een andere dame net hersteld was van een armblessure en we niet konden inschatten of ze het een hele wedstrijd vol zou houden riepen we de hulp in van Jip van der Schans uit het MO9 team. De meiden hadden al snel in de gaten dat ze het betere team waren. Het leek in de beginfase alsof ze daardoor uit een soort sympathie voor de tegenstander ingehouden voetbalden. Toen ze duidelijk werd gemaakt dat we toch wel van ze verwachtten dat ze gingen voetballen zoals we dat van ze gewend zijn kon het doelpuntenfestijn beginnen. Het was aftrappen, afpakken, op doel afstuiven en afmaken. Van invalster tot verdedigers en keepster…iedereen heeft vandaag mogen scoren. Omdat onze vaste keepster er in de eerste helft niet aan te pas kwam was Esmee zo sportief om de keeperstaak in de tweede helft over te nemen. Tijdens het penalty schieten hield Esmee verrassend goed de ballen uit het doel! Met een gemiddelde van 1 goal per 81 seconden werd de eindstand 0-37. Het was mooi om te zien dat onze meiden zich ondanks deze monsterscore sportief en met respect voor de tegenstander bleven gedragen. Er werd door het hele team geklapt voor de tegenstander tijdens het nemen van de penalty’s. Petje af voor deze meiden.

WSC MO9-3M – Gloria UC MO9-M5 2-6 (0-3)

De derde thuiswedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander. Even leek het erop dat de gasten uit Baarle Nassau er niet zouden komen maar met wat vcertraging werd toch afgetrapt. De eerste helft verliep gelijkwaardig. Merel, Sterre en Lisa kregen de ballen in de verdediging goed verwerkt. En keepster Milou deed geweldig werk. Ondanks het harde werken van het team velen er enkele ongelukkige tegendoelpunten. In de tweede helft kon Milou goed uitbreken en scoren. Jewel had een mooie dribbel in huis en scoorde eveneens. De slotfase was voor Gloria UC ondanks dapper keeperswerk van Melody wat resulteerde in een 2-6 uitslag.

Het bericht WSC Waalwijk Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *