Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Alle statistieken Oranje op een rij

miedema actieZevenklapper voor Oranjevrouwen tegen Schotland

Het Nederlands vrouwenelftal heeft de oefenwedstrijd tegen Schotland met 0-7 gewonnen. In het Schotse Tony Macaroni stadion in Livingston kwam Oranje in de 33e minuut op 0-1 voorsprong door een schot van Miedema. Na een fantastische solo maakte Lineth Beerensteyn in de blessuretijd van de eerste helft haar eerste doelpunt voor Oranje en twee minuten later was het wederom Miedema die met een kopbal op slag van rust de 0-3 op het scorebord zette.

In de tweede helft ging Oranje door met waar het voor rust mee gestart was. Renee Slegers was in de 65e minuut verantwoordelijk voor de 0-4, Ellen Jansen schoot met haar eerste Oranje-doelpunt de 0-5 binnen. Een paar minuten later strafte Van de Sanden een fout van de keeper af door de 0-6 binnen te schieten en in de 85e minuut maakte ook Jackie Groenen haar eerste doelpunt voor het Nederlands elftal en bracht daarmee de einduitslag op 0-7.

Aanvoerder Mandy van den Berg speelde vanavond haar 75e interland.

Statistieken

Schotland – Nederland

Locatie: Tony Macaroni Stadium, Livingstone, Schotland

Eindstand: 0-7

Toeschouwers: 1326

Scheidsrechter: Rebecca Welch (ENG)

Scoreverloop: 33. 0-1 Miedema, 45+2. 0-2 Beerensteyn, 45+4. 0-3 Miedema, 65. 0-4 Slegers, 72. 0-5 E. Jansen, 74. 0-6 Van de Sanden, 85. 0-7 Groenen

Gele kaarten Nederland: –

Rode kaarten Nederland: –

Opstelling: Geurts; Van Es, Zeeman, Van den Berg, Van Dongen (46. Worm); Dekker, Slegers, Van de Donk (63. Groenen), Beerensteyn (82. Bakker), Miedema (63. E. Jansen), R. Jansen (46.Van de Sanden)

Bijzonderheden: Van den Berg speelde haar 75e interland, eerste doelpunt voor Jackie Groenen, Ellen Jansen en Lineth Beerensteyn

Het bericht Alle statistieken Oranje op een rij verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *