Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Bewoners ‘De Mantel’ naar Blijdorp met ADO Vrouwen

yvette-van-der-veenOp maandag 24 oktober worden 12 bewoners van Woonzorgcentrum De Mantel in het zonnetje gezet en meegenomen naar Diergaarde Blijdorp.

Dit is een initiatief van ADO Den Haag Vrouwen speelster Yvette van der Veen, die sinds een maand stage loopt bij de organisatie van Florence. Zij heeft nog drie speelsters uit haar team opgetrommeld als begeleiders en wil de ouderen op deze manier een leuke dag bezorgen.

De Leidschendamse Yvette van der Veen loopt pas een maand stage bij Woonzorgcentrum De Mantel in Voorburg en kon het niet aanzien dat er maar vijf bewoners mee mochten met een uitje. “Er worden wel uitjes georganiseerd, maar er is géén budget voor en een tekort aan begeleiding, daardoor zijn het vaak niet echt spectaculaire dagjes weg én met maar heel weinig bewoners.

Dat triggerde mij om daar verandering in te brengen. Toen ik ’s avonds thuis kwam sprak ik mijn verbaasdheid hierover uit aan mijn ouders en die zeiden direct: “regel wat leuks en wij zorgen voor een financiële bijdrage”, dat liet ik me geen twee keer zeggen, aldus de rechtsback van ADO Den Haag Vrouwen.”

Ze had al een idee in haar hoofd, maar na wat belletjes, mailtjes en overleg met haar stagebegeleidster wist ze het zeker, het volgende uitje ging naar Diergaarde Blijdorp! Loodgietersbedrijf A. Van der Veen en Van der Veen Tuin en Landschap verzorgen de entreebewijzen, ADO Den Haag Vrouwenvoetbal en stichting Powervrouwen.nl financieren gezamenlijk de rolstoelbus en stellen begeleiders beschikbaar en Florence zet verpleegkundigen in. Het Horecabureau verzorgt de lunchpakketten, Banketbakkerij Wesseling maakt iets lekkers voor bij de koffie en fotograaf Hans Willink legt de dag vast op beeld. Als het aan Yvette ligt dan zal het de bewoners aan niets ontbreken!

Het bericht Bewoners ‘De Mantel’ naar Blijdorp met ADO Vrouwen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *