Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

De statistieken van het WK Onder 17

2016-fifa-u17-wwcEr zijn natuurlijk ook wat statistieken over gebleven van het WK Onder 17 in Jordaniƫ dat gespeeld werd in Amman, Al Zarqa en Irbid. Keepster OK Kum Ju heeft maar liefst 18 reddingen in 4 wedstrijden op haar naam staan.

De topscoorster is niet verrassend maar de Spaanse Lorena Navarro, 8 uit 8 schoten op doel: vedette! En Noord-Korea is nu het enige land dat dit toernooi twee keer wist te winnen.

Er waren natuurlijk ook enkele bekers weg te geven. De fairplay ging naar Japan, de bronzen schoen naar Deyna Castellanos (Venezuela), zilver naar Ri Hae Yon (Noord-Korea), de gouden schoen naar Lorena Navarro (Spanje) en de gouden handschoen werd overhandigd aan Noelia Ramos (Spanje). En de “overall” beste speelster ging naar de Japanse Fuka Nagano.

Japan wist in de finale niet tot score te komen maar in de overige wedstrijden wist het 19 keer te scoren waarbij Spanje de meeste doelpogingen op haar naam heeft gezet: 133, Japan op afstand met 118 pogingen! Er werd gemiddeld 3,2 keer per wedstrijd gescoord, een zeer laag percentage aan gele kaarten en de gemiddelde speeltijd lag rond de klok van 51,4 minuten.

De meeste gele kaarten werden gepakt door Ghana (12) en op een goeie 2e plek waren dat de Noord-Koreanen (11). En er waren geen directe rode kaarten, wel 1 keer 2x geel wat dus ook rood is! De meeste overtredingen werden gemaakt in volgorde van 3, 2 en 1: Noord-Korea, Japan en Venezuela. En het team dat de meeste overtredingen te verwerken kreeg is verrassend genoeg Venezuela. Spanje en Japan wisten ieder 4x het houtwerk te raken. De minste schoten (3) op doel kwam op naam van Jordaniƫ, zo ook de schoten die naast/over gingen (5).

Engeland en Japan wisten ieder twee keer de toegekende reguliere penalty om te zetten naar een doelpunt. En Japan was op dreef want ze zijn ook het enige die een eigen doelpunt wisten te maken. Daarentegen is Japan de enige met 2 doelpunten tegen.

Het bericht De statistieken van het WK Onder 17 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.