Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Buitenveldert Academie Weekend Special

btv-o17-de-dijk-jo15-1Drie bekerwedstrijden stonden er het afgelopen weekend op het programma voor de talententeams van de Buitenveldert Academie. Onder 15 boekte een knappe overwinning op stadgenoot Arsenal. De meiden kwamen wat traag op gang, maar speelden een uitstekende 2e helft waarin ze de wedstrijd met maar liefst 5 gescoorde doelpunten overtuigend wisten te winnen. Onder 16 had een mindere dag.

Met name in de 1e helft liep het niet en ontbrak het vooral aan scherpte en concentratie. Na rust een sterker Buitenveldert dat helaas weinig kansen wist te creëren. En als de tegenstander er dan wel 3 inschiet dan wordt het een lastig verhaal om een wedstrijd te winnen. Onder 17 behaalde een knappe 6-2 overwinning tegen De Dijk. Uitblinkster Lakeesha Eijken was heel gretig en scoorde een fraaie hattrick. Als er nog meer kansen waren benut had de uitslag zelfs nog hoger kunnen uitvallen. Hieronder volgen weer de wedstrijdverslagen.

btv-o17-de-dijk-jo15-1

Buitenveldert Onder 15 – Arsenal JO15-2 7-2 (2-2)

De meiden van Buitenveldert speelden dit weekend hun tweede bekerwedstrijd. Na een kleine nederlaag tegen AFC aan het begin van het seizoen stond nu de wedstrijd tegen stadsgenoot Arsenal op het programma. De eerste kansen waren voor de thuisploeg, echter na 10 minuten stond het binnen 60 seconden plotseling 0-2. Twee keer kon de spits van Arsenal doorbreken en scoren. Buitenveldert herstelde zich goed en begon weer te combineren. Na een mooie aanval via Mila Lacher kwam de bal aan de rechterkant bij Elena van de Pol. De rechtsbuiten van Buitenveldert twijfelde niet en schoot genadeloos hard in, 1-2. Na deze aansluitingsgoal volgde 8 minuten voor de rust de terechte gelijkmaker. Suus de Bakker schoot met links van dichtbij in, na een corner van Chimene Nahar.

btv-o15-arsenal-jo15-2-felicitaties-na-een-doelpunt

Buitenveldert had na rust geluk. De linksbuiten van Arsenal raakte vlak achter elkaar de paal en de lat, maar er ging geen bal meer in het doel van keepster Lisanne Leusink. De meiden gingen steeds beter spelen en werden sterker dan hun tegenstander. Na een verzorgde aanval over rechts scoorde Elisha Kruize de verdiende 3-2. Na deze goal kwam de doelpuntenmachine van Buitenveldert echt op gang. Spits Katharina Collins scoorde twee keer, ook aanvoerder Elfi Maass pakte nog een mooie goal mee en Elisha Kruize maakte haar tweede doelpunt. Hiermee eindigde deze bekerwedstijd in een mooie 7-2 overwinning voor de thuisploeg. Na afloop sprak trainer-coach Lieselotte Wels dat haar team vandaag een slow start had, gevolgd door een uitstekende 2e helft.

AFC JO15-2 – Buitenveldert Onder 16 3-0 (3-0)

Als deze wedstrijd van zondag 23 oktober 2016 zou kunnen worden overgedaan, dan zou trainer-coach Chantal de Ridder daar meteen voor tekenen. Ze was namelijk zeer ontevreden over het spel van haar team in de bekerwedstrijd die met 3-0 verloren ging tegen AFC JO15-2. Was die onvrede terecht? Ja en nee. Om met de woorden van Johan Cruijff te spreken:”Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt, wint”. Het was echter wel een wedstrijd met twee gezichten. De eerste kans was in de 10e minuut voor Buitenveldert. Sara Kost werd door invalster Sydney Blom de diepte in gestuurd en kon de bal diagonaal binnenschieten, maar helaas stuitte zij op de keeper van AFC. Nog geen 10 minuten later leidde een “strootmannetje” bij Buitenveldert in de 20e minuut tot de 1-0 voor AFC. Ondanks katachtige reddingen van de goed keepende Daniëlle van den Bos, kon ook zij niet voorkomen dat AFC in de 26e en 37e minuut nog twee keer scoorde. Haar verdediging liet Daniëlle op die momenten behoorlijk in de steek. Niet adequaat ingrijpen van de van Buitenveldert ging daaraan namelijk vooraf en met 3-0 voor AFC was het rust.

btv-o15-arsenal-jo15-2-elfi-maass

In de rust werd vooral de positionering van de middenvelders in verdedigend opzicht besproken en gaf trainer-coach Chantal de Ridder aan dat zij van iedereen meer beweging wilde zien om het positiespel te kunnen spelen. Na de pauze kwam Buitenveldert iets beter voor de dag, maar veel speelsters zakte door de ondergrens heen. Het leek wel alsof er een warme deken over de meiden heen lag en ze niet bij machten waren om goed positiespel te spelen. Buitenveldert had in de tweede helft dan wel een overwicht op het middenveld en was beter dan AFC, maar kwam niet verder dan de 16 meter. AFC won dus weliswaar, maar de meiden hadden het verlies deze keer aan zichzelf te wijten. Waarom haalden de meeste speelsters hun gebruikelijke niveau niet? Deze vraag moeten de meiden zelf maar beantwoorden. Laten we hopen dat wij op zondag 30 oktober een ander team zien, namelijk een actief en gretig Buitenveldert dat koste wat het kost wil winnen.

Buitenveldert Onder 17 – De Dijk JO15-1 6-2 (2-1)

Uit de uitslag zou je kunnen opmaken dat deze bekerwedstrijd voor Buitenveldert een makkie was. Zo was het echter niet. De Dijk maakte het Buitenveldert met countervoetbal knap lastig. Hun snelle buitenspelers waren in de beginfase keer op keer gevaarlijk. Geleidelijk aan kwam er meer rust in het spel van Buitenveldert en kregen de meiden het overwicht. In de 9e minuut gaf Britt Roele een loepzuivere pass op Lakeesha Eijken die fraai de 1-0 scoorde. Toen gingen de meiden los. Lakeesha Eijken legde de bal uit een corner perfect voor het doel.

afc-jo15-2-btv-o16-robin-van-donselaar

De alerte Fleur de Ligt schoot prima de 2-0 in. Toch wist De Dijk diep in de 1e helft nog goed terug te komen. Na een vrije trap van Buitenveldert bij de 16 van De Dijk volgde gelijk een hele snelle counter. De linksbuiten van De Dijk werd direct bereikt en scoorde de 2-1. Dat zag er wel erg makkelijk uit. Deze situatie kon vooral ontstaan omdat Buitenveldert niemand in de zone op het middenveld had staan om de afvallende bal op te vangen en de counter eruit te halen.

De wedstrijd werd gelijk na rust beslist toen Lakeesha Eijken weer heel snel over links doorbrak en scoorde. Een paar minuten later was het Britt Roele die raak schoot na de keeper te hebben uitgespeeld. Even later was het ook Chanté Dompig die in een-op-een duel de keeper wist te omzeilen. Een kleine smetje was dat Buitenveldert weer dezelfde fout als in de 1e helft maakte door bij een corner teveel mensen op 1 lijn te hebben waardoor De Dijk weer uit een uitbraak kon scoren.

afc-jo15-2-btv-o16-keepster-danielle-van-den-bos

Lakeesha Eijken bleef heel gretig en goed voetballen: in de eindfase legde zij er met een actie over links nog eentje in het net. Dan hebben we het nog niet gehad over de ballen die er net niet ingingen. Dat moeten we dan maar doen als we deze tegenstander nog een keer tegenkomen in de competitie, aldus trainer-coach Hélène Heemskerk na afloop.

Het bericht Buitenveldert Academie Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *