Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

JVOZ vergeet zich zelf te belonen

keepster Esther van Belzen en Alessia Mieras

keepster Esther van Belzen en Alessia Mieras

Vandaag stond in een zonnig Vlissingen de bekerwedstrijd tegen Alliance uit Roosendaal op het programma. Voor Laura Vierhout een speciale wedstrijd, want dat was haar oude team. Demi Nas en Noa Slinger waren geblesseerd en Lois Hofman was ziek dus er waren maar 2 wissels: Jasmijn en Manon startten op de bank.

De meiden begonnen goed en al in de tweede minuut schoot Angela Versluis net naast. Even later was Alliance, die veelal de lang bal hanteerde, gevaarlijk na een snelle uitbraak, maar de bal ging over. De meiden waren voetballend veruit de betere ploeg doch door wat slordigheden (concentratie?) kon Alliance af en toe gevaarlijk worden en kwamen ze zelfs op voorsprong in 9e minuut. Eerst had Chaima Benkaddour verdedigend nog goed ingegrepen en de bal tot corner verwerkt, maar na die corner leidde slordig uitverdedigen tot de 0-1.

De meiden lieten de kop niet handen en bleven kansen krijgen. In de 14e minuut kopte Cheng Yan Li een corner genomen door haar zus Winnie Li over. 1 minuut later schoor Sophie Fijneman na een voorzet van Angela de bal naast en nog in dezelfde minuut schoot Sophie, dit keer na een mooie door-kopbal van Angela, de bal net over. In de 24e minuut gooide Wynonna Lord de bal slim in op Julia Biesen. Zij passte op Sophie die voorlangs schoot. Alliance werd sporadisch gevaarlijk en dan was Esther van Belzen op haar post, ze redde fraai in de 28e minuut waarna gelegenheidscentrale verdediger Lieve van Vliet de bal weg kon werken. De daaruit volgende mooie aanval over links via Julia kon door Sophie net niet in de goal worden gewerkt. Nog voor rust kregen de meiden een corner. Wynonna schoot hem prachtig voor en vond het hoofd van Alessia Mieras: helaas ging ook deze bal net voorlangs.

Na de rust gingen de meiden door waar ze gebleven waren en ze kregen kansen. Sophie schoot in de 38e minuut, na een mooi steekballetje van Chaima, op de keeper. Even later werd een schot van Julia uit de 2e lijn geblokt en weer een minuut later ging een schot van Julia voorlangs. In de 46e minuut ging een vrije trap van Manon de Ruijsscher vanaf zo’n 20 meter net over. En in de 48e minuut een prachtige pass van Lieve van achteruit op Julia, zij schoot helaas tegen de goed uitkomende keeper. In de 50e minuut kwam dan toch eindelijk de meer dan verdiende gelijkmaker. Een corner van links van Wynonna werd door Sophie met rechts tegen de binnenkant van de linkerpaal binnengeschoten, 1-1.

Even later een prachtpass van Cheng Yan op de supersnelle Angela, zij stuitte op de keeper en de rebound van Sophie ging over. In de 58e minuut kwamen de meiden op voorsprong nadat een pass van Lieve, bij Angela kwam. Die ging een 1-2 aan met Cheng en kon daarna de 2-1 binnen schieten. Daarna schoot Sophie nog naast en moest Esther (1 van de spaarzame keren dat ze in de tweede helft de bal kreeg) redding brengen. Uit de aanval die daarop volgde schoot Cheng uit de 2e lijn maar haar schot werd helaas geblokt. 2 minuten voor tijd kwam Alliance volkomen tegen de verhouding in toch nog gelijk nadat ze erin slaagden na een uitval de bal over Esther heen in het doel te werken.

De meiden hebben een goede wedstrijd laten zien aan het publiek, maar helaas vergeten zichzelf te belonen door wat meer kansen af te maken.

Het bericht JVOZ vergeet zich zelf te belonen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *