WSC Waalwijk Weekend Special

20161024_wsc_waalwijk
WSC Waalwijk is de snelst groeiende vereniging in de regio de Langstraat wanneer het gaat om meisjesvoetbal. Deze competitie treedt WSC aan met 6 teams. Afgelopen weekend een klein programma.

WSC MO11-2 – NEO ’25 MO11-1 5-2 (3-1)

Na een relatief makkelijke wedstrijd vorige week moesten de meiden vandaag weer serieus aan de bak. We kregen de nummer 3 op bezoek. De meiden beseften heel goed dat dit een belangrijke wedstrijd was voor de koppositie in het klassement. We begonnen de wedstrijd voorzichtig.

Ook nu weer leek een aantal meiden de slaap nog niet helemaal uit de ogen gepoetst te hebben. Het ontbrak bij vrijwel iedereen aan scherpte. In de eerste minuten werd er dan ook vooral voetbal gespeeld voor onze goal. Onze keeper Nina1, die de hele wedstrijd uitstekend keepte en bijzonder goed uittrapte, was gelukkig wel fit en wist het doel lang schoon te houden. Toch kon ze na 12 minuten voetballen niet voorkomen dat Neo zichzelf op voorsprong zette. Deze tegengoal was de wake-up call voor onze dames. Vanille en Esmee knokten op het middenveld voor elke bal en lieten zich niet aan de kant zetten door de merendeels grotere meiden. Onze normaal gesproken felle verdedigster Esmee liet vandaag zien dat ze ook op t middenveld prima werk kan leveren. Het harde werken van Vanille leverde haar nog een kleine blessure aan de hamstring op en vroeg daarom om een wissel. Na wat rek- en strekoefeningen langs de lijn kon deze bikkel gewoon weer aan de bak.

Larissa die na een griepje van afgelopen week ook wat moeizaam begon leefde na een kwartier helemaal op. Ze werd perfect aangespeeld en op snelheid gaf ze de verdediging van NEO het nakijken en maakte in stijl af. 1-1! Na deze goal werd er alleen maar mooier gevoetbald door de meiden. De koppies waren rood van de inspanning, maar de vermoeidheid toelaten kwam vandaag niet in ze op. Ze bleven knokken. Achterin werd door de altijd stabiele Nina2 menig aanval van de tegenstander een halt toe geroepen. Zij was samen met Veerle, die ook een voortreffelijke wedstrijd speelde, verantwoordelijk voor het starten van de opbouw voor goal 2 en 3. Ze brachten de bal naar het middenveld, waar Nikki hem onderschepte. De grote kracht van Nikki is haar goed geplaatste passes. Ook nu legde ze de bal twee keer perfect voor de voeten van Larissa en Emma die zodoende makkelijk af konden maken. Zoals altijd vierde Emma haar doelpunt met een radslag.

Met 3-1 voorsprong gingen we de rust in. We waren er nog niet, maar als we de stijgende lijn van het laatste kwartier door zouden kunnen trekken dan zou het wel eens goed kunnen gaan komen. En dat deden we! De toeschouwers werden getrakteerd op een mooie en spannende 2e helft. Ook de vierde goal die we wisten te maken was weer verdiend en het resultaat van inzet en overtikken. Twee meiden van NEO hoorden eigenlijk al thuis in de D. Een van deze twee kon door een snoeihard, onhoudbaar schot 4-2 maken. Ons team hield het hoofd koel en bleef doen waar ze goed in zijn. Jagen op de bal en door overspelen de bal naar voren brengen. Ook nu weer met resultaat. Met een verdiende 5-2 eindstand nemen we de koppositie in de poule weer over van Nieuwkuijk. Met evenveel punten maar met een iets lager doelsaldo voelen we hun hete adem nog steeds in onze nek.

WSC JO9-3M – Altena JO9-3 2-12 (0-7)

De jongste meiden van WSC speelde hun vierde thuiswedstrijd tegen Altena. Uit werd vrij kansloos met 8-0 verloren. Met elf meiden werd er aan de warming up begonnen en na een telefoontje van de tegenstander moest de warming up met dri ekwartier verlengd worden omdat deze meiden in een file stonden. Na de aftrap was er vooral druk op de helft van WSC. De eerste twee doelpunten voor Altena vielen al snel. De meiden streden voor iedere meter maar moesten voor de rust in totaal zeven doelpunten slikken. Na de rust was de strijde wat gelijkwaardiger. Alle meiden werkten hard en Femke en Jewel wisten het net te vinden. Altena was af en toe stevig bezig bezig en de meiden ervaarde het spel soms als wat onsportief. Toch was er na de uiteindelijke nederlaag wederom weer lol en plezier met deze wedstrijden.

Het bericht WSC Waalwijk Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!