Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Is koppen gevaarlijk?

kopduelEven een kopballetje nemen. Het lijkt zo onschuldig, maar dat is het niet. Door kopballen kunnen je hersenen beschadigen. En je kunt er zelfs tijdelijk een lichte hersenschudding aan over houden.
Dat blijkt uit onderzoek van Universiteit van Stirling in Schotland. De Schotse universiteit liet een groep voetbalspelers twintig kopballen uitvoeren. En wat bleek? Hierna viel het geheugen terug tussen de 41 en 67 procent ten opzichte van normaal.

Ook in ons land wordt regelmatig gediscussieerd over de effecten van kopballen op de gezondheid. De bondsarts van de KNVB volgt het Schotse onderzoek met belangstelling, maar ziet er geen reden tot paniek in. Doe je mee met de poll-vraag?

Het bericht Is koppen gevaarlijk? verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *