Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Een samenvatting van de 6 gespeelde Eredivisie ronden

De 1e twee oefeninterland van Oranje zijn gespeeld en vrijdagavond gaat alweer de 7e speelronde in. Maar wat hebben de 8 Eredivisie teams samen aan data opgeleverd? We houden per speelronde ism de meerdere Eredivisie teams de statistieken van 2016/17 nauwkeurig bij. We komen rond de kerst met deel twee maar nu eerst deel 1 van de Eredivisie special.

Voordat we naar de andere 81 doelpunten gaan, de “82e” is een eigen doelpunt van Lucie Akkerman (PSV), in de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De overige 81 doelpunten zijn in volgorde gemaakt door FC Twente (19), PSV (15), Ajax (14), Heerenveen (13), ADO Den Haag (8), Telstar (6), Achilles ’29 (3) en PEC Zwolle (3), waarbij de registratie van het 2e doelpunt van Carmen Simonis of Victoria Pelova moet zijn.

In ieder geval, als we de traditionele top 3 pakken dan scoren zij met elkaar bijna 60% van de gehele Eredivisie productie. De 3 topscores komen ook van die team en dat zijn Vanessa Susanna (6-PSV), Ellen Jansen (5-FC Twente) en Marjolein van den Bighelaar (5-Ajax).

De speelsters Loïs Oudemast (Ajax) & Marthe Munsterman (FC Twente) hebben voorlopig het snelste doelpunt van dit seizoen op hun naam staan. Ze wisten beide in speelronde 2 dit te noteren, Loïs Oudemast in de uitwedstrijd tegen PSV en Marthe Munsterman in de thuis wedstrijd tegen PEC Zwolle. En Bonita Theunissen van Achilles ’29 is een goeie 3e met haar doelpunt in de uitwedstrijd tegen FC Twente, ze vond het net in de 7e minuut.

Het thuis spelend team scoor vaak in de fase 31-45 (12) en 76-90 (13). En het uitspelend team weet vaak ook in de dezelfde “kwartieren te scoren maar 8 om 12. Het enige eigen doelpunt werd gemaakt in de 2e helft (76-90). Het thuis spelend team scoort ook het meest (47) ten opzichte van het uit-team (35). Hierbij het overzicht van het aantal doelpunten per speelronde:

20161026_ev_dp_per_ronde

Gele kaarten

In totaal hebben de speelsters 36 kaarten gekregen, verdeeld over 11 in de 1e helft en 25 in de 2e helft, tot nu toe geen directe en of indirecte rode kaarten. En als je dit weer verdeeld over de teams: PEC Zwolle (7), Telstar (7), FC Twente (6), Ajax (5), ADO Den Haag (5), Heerenveen (3), Achilles ’29 (2) en PSV (1). Lydia Borg (PEC Zwolle) en Priscilla Mesker (ADO Den Haag) hebben ieder al 3 keer een kaart weten te scoren. Op een goeie 2e plaats staan Marthe Munsterman en Sanne van der Velden (Telstar), ieder 2.

20161026_ev_gele_kaarten_6_ronden

Het thuisspelende teams krijgt vaak een gele prent 46-60, totaal 4 keer. En als we dit voortzetten bij de uitspelende teams dan zie je dat ze die in de 61-75 (6) en 76-90 (7) fase krijgen. Een mooi pluspunt, er is nog geen kaart getrokken in de fase 0-15 voor een thuisspelend team, wel minimaal 1 keer voor een uitspelend team, en die was voor FC Twente (speelronde 5).

Topscorers

Ellen Jansen heeft 4 van de 5 doelpunten in de 1e helft gemaakt en ze kan ook scoren als invalster. Ze deed dat in de uitwedstrijd tegen Telstar. Marjolein van den Bighelaar neigt in evenwicht te zijn maar scoort vooral in beide helften in de laatste 15 minuten, behalve haar uit doelpunt tegen Achilles die ze in de 14e minuut wist te maken.

20161026_ev_doelpunten_6_ronden

Verder kwam ze niet tot scoren tegen FC Twente en ADO Den Haag. Deze 3 topscorers hebben allen geen 100% score wat betreft speelminuten. Van de 540 beschikbare minuten heeft Marjolein er 1 minuut van gemist door haar wissel thuis tegen FC Twente. Ellen Jansen speelde 5 keer in de basis en twee keer werd ze gewisseld, hiervan heeft ze 11 minuten in moeten leveren. En zoals verteld wist ze als invalster, 20 minuten, toch nog een doelpunt in te prikken.

En dan Vanessa Susanna, als laatste, die begon als invalster: 81 minuten bij elkaar gespeeld en 2 doelpunten. Hierna kreeg ze het vertrouwen van de coach en mocht ze 3 wedstrijden in de basis starten:4 doelpunten 263 minuten. In de thuiswedstrijd tegen FC Twente (2-5) wist ze twee keer te scoren en ook in de uitwedstrijd tegen Achilles ’29 prikte ze er twee in. Naast de topscorers zijn er nog 3 speelsters die in 1 wedstrijd twee keer scoorde, dat zijn Esmee de Graaf (PEC Zwolle), Jill Roord (FC Twente) en Tiny Hoekstra (Heerenveen).

Losse statistieken

In procenten uitgedrukt wint 45,83% haar thuis (11) wedstrijden, 41,67% wint (10) het uit team en 12,5% eindigt in een gelijkspel (3)

Er zijn 6 wedstrijden waarin het thuisspelend team niet tot scoren kwam, in alle gevallen werd de wedstrijd verloren. Uiteraard kijken we ook wanneer de uitspelende team niet tot scoren komt, ook in dat geval levert dat geen punten op. Dus je moet minimaal 1 keer scoren om kans te maken op punten. De uitslag 0-2 komt tot nu toe 3 keer voor, toevallig of niet, alle drie in een uitwedstrijd.

Achilles ’29 heeft in alle drie de thuiswedstrijden nog niet haar eigen net gevonden, PEC Zwolle heeft alleen in de thuis wedstrijd tegen Heerenveen gescoord. PEC Zwolle wist in de 2 van de 3 uitwedstrijden niet tot scoren te komen, zelfs FC Twente wist 1 keer niet tot scoren te komen en dat was in de 1e ronde uit tegen Ajax.

Achilles ’29

alle speelminuten: Amber Mutsaers, Joy Kersten en Michelle van der Laan
Minste speelminuten: Margeritha de Groot, Manon Bosch en Beau Rijks

ADO Den Haag

alle speelminuten: Jennifer Vreugdenhill, Pia Rijsdijk, Priscilla Mesker en Yvette van der Veen
Minste speelminuten: Carmen Simonis, Eline Koster, Nikki de Ridder, Sabine Kuilenberg en Frederique Nieuwland

Ajax

alle speelminuten: Elixabete Sarasola en Daphe Koster
Minste speelminuten: Liza van der Most, Vita van der Linden, Dominique Vugts en Betsy Hassett

FC Twente

alle speelminuten: Barbara Lorsheyd en Maruschka Waldus
Minste speelminuten: Licia Darnoud en Zoï van de Ven

Heerenveen

alle speelminuten: Elise Meijerink, Jassina Blom en Lieke Huls
Minste speelminuten: Esmay Bruil & Noa Pawirodimedjo

PEC Zwolle

alle speelminuten: Joos van Os, Judith Frijlink en Nadja Olthuis
Minste speelminuten: Merlin Tiemens, Agnenita Lemstra en Yvette van Daelen

PSV

alle speelminuten: Angela Christ
Minste speelminuten: Vanity Lewerissa, Sabine Bexc en Jesslyn Kuipers

Telstar

alle speelminuten: Anna Ursem, Kelly Steen en Sharon Kok
Minste speelminuten: Cherise Schelts en Jaimy Visser

Mocht je nog opmerkingen of aanbevelingen hebben, mail ons naar redactie@vrouwenvoetbalnieuws.nl

Het bericht Een samenvatting van de 6 gespeelde Eredivisie ronden verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *